Sajtóközlemények 2020-szilveszter-szallashu

Published on január 6th, 2020 | by Kelemen Lili

0

64 ezer forintért szállunk meg szilveszterkor

Átlagosan 64 ezer forintot fizetünk szálláshelyért szilveszterkor – a Szallas.hu foglalási adatai szerint. A vendégek ilyenkor akár 50 százalék felárat is megfizethetnek. A legtöbben 2 éjszakára utaznak el. Emílió, Radics Gigi, Kökény Attila és Kocsis Tibor is kiereszti hangját szilveszterkor.

A karácsony után  szilveszterkor is erős vendégforgalomra számíthatnak a szállásadók és vendéglátók. A Szallas.hu által közvetített forgalom 10 százalékkal nő, a foglalások száma pedig közel 8 százalékkal bővül tavalyhoz képest. Az átlagos foglalási érték 64 ezer forint, alig két százalékkal kevesebb, mint előző évben. A foglalások 57 százaléka 50 ezer forint alatti, 26 százalékuk 50-100 ezer forintba kerül. A portál adatai szerint a legdrágább üdülés 885 500 forintba, a legkedvezőbb árú pedig 2950 forintba került. Az átlagos foglalási hossz 2 éjszaka. „A vendégek 38 százaléka 2, míg 26 százaléka 1 estét tölt majd a szálláshelyen” – árulta el Szigetvári József, a Szallas.hu Csoport vezérigazgatója.

Jellemzően 71 nappal előre foglaljuk a szilveszteri kikapcsolódás helyszínét. Siófok, Hajdúszoboszló, Szeged, Eger és Budapest a legfelkapottabb úti célok, de sokan látogatnak el évet búcsúztatni Hévízre, Gyulára, Zalakarosra, Miskolctapolcára és Sárvárra is. „A vendégek többsége majd apartmanban (27%), vendégházban 19,35%, panzióban (17,76%) és három csillagos hotelben (17,5%) hajtja álomra a fejét az éjféli koccintást követően” – ismertette a részleteket Szigetvári József. Aki külföldön tervezi köszönteni a 2020-as esztendőt, jellemzően Ausztria, Szlovákia síparadicsomait keresi fel, de Lengyelországban, Csehországban és Romániában is lesznek magyar szilveszterezők.

A szállásadók pezsgős koccintással, malacfogásokkal, gálavacsorával, esetenként tűzijátékkal csalogatják a vendéget. Mindezek mellett divatos ilyenkor aranytorkú sztárvendéggel garantálni az emelkedett hangulatot, így például Emílió, Radics Gigi, Kökény Attila és Kocsis Tibor is fellépnek majd az év utolsó éjszakáján.

KERETES

A top 10 legnépszerűbb belföldi úti cél a magyarok körében:

 1. Siófok
 2. Hajdúszoboszló
 3. Szeged
 4. Eger
 5. Budapest
 6. Hévíz
 7. Gyula
 8. Zalakaros
 9. Miskolctapolca
 10. Sárvár

 

A top 10 legnépszerűbb külföldi úti cél a magyarok körében:

 1. Lackenhof (Ausztria)
 2. Mauterndorf (Ausztria)
 3. Gröbming (Ausztria)
 4. Zakopane (Lengyelország)
 5. Smižany (Szlovákia)
 6. Žilina (Szlovákia)
 7. Odorheiu Secuiesc (Románia)
 8. Prága (Csehország)
 9. Kassa (Szlovákia)
 10. Poprad (Szlovákia)

 

KERETES VÉGE

Tags: , , , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

  Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 9:00-18:00 között:

  Tel.: +36 20 890 3150
  E-mail: szallas@szallas.hu
 • SAJTÓKAPCSOLAT

  Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

  Kelemen Lili, PR munkatárs és sajtóreferens
  +36 30 417 8783
  lili.kelemen@szallas.hu
 • KÖZÖSSÉG

 • NÉPSZERŰ

 • ARCHÍVUM