Sajtóközlemények no image

Published on május 29th, 2014 | by Kelemen Lili

0

Idén végre a céges turizmus is bővülhet

Budapest, 2014. május 29. – Kezd magához térni a belföldi üzleti turizmus a KonferenciaHotelek.hu friss adatai alapján. A Szallas.hu Csoporthoz tartozó oldal foglalási statisztikái szerint fellendülőben vannak a klasszikus, jellemzően 1 éjszakás csapatépítő programok. Ezzel párhuzamosan egyre több vállalat köt kizárólagos szerződést eseményei, partnertalálkozói lefoglalására.

A munkatársak felrázását, illetve a csoportmunkát erősítő csapatépítés visszakerülni látszik a vállalatok motivációs eszköztárába. „Egyre több 15-25 főre szóló, többnyire egy divíziót vagy vállalati osztályt összefogó belső céges eseményre érkezik ajánlatkérés, illetve konkrét foglalás” – mondta Telek Zoltán, a KonferenciaHotelek.hu termékmenedzsere. A foglalások helyszínét tekintve legvonzóbbak a Mátrában, illetve a Badacsonyban elhelyezkedő nagyobb vendégházak és panziók, ezekben a csapat „egyedül” lehet, illetve csak egymással tudnak foglalkozni a kollégák.

A jellemzően péntektől szombatig tartó események általában egy 2-3 órás szakmai programmal, félévértékelővel indulnak, majd ez után jöhet a túrázás, a helyi nevezetességek megtekintése, esetleg egy közeli fürdő meglátogatása. Ahogy a KonferenciaHotelek.hu egy korábbi kutatásából kiderült, a legtöbb ilyen jellegű esemény általában közös poharazgatással végződik. „Erre a szállodatulajdonosok is fel vannak készülve, a kínálatban sokszor megtalálható valamilyen italkóstoló program, de persze akadnak újszerű próbálkozások is, például az egészségmegőrző, tisztítókúra jellegű menüsor” – mondta Telek Zoltán.

Szintén a piac bővülését jelzi, hogy a nagyobb cégek a külső helyszínen lebonyolított, akár több tucatnyi ottalvós rendezvényük helyszínére kizárólagos partnert keresnek. „Az elmúlt időszakban több szerződést is sikerült kötnünk. Legnagyobb partnerünk jelenleg az olaj-, gáz- és termálvízkutakat Magyarországon és külföldön egyaránt fúró, több évtizedes múltra visszatekintő Rotary Fúrási Zrt., aki minden szállást rajtunk keresztül foglal” – tette hozzá Telek Zoltán.

A friss piaci adatokból kiolvasható kedvező trendek alapján a KonferenciaHotelek.hu az elmúlt időszakban 2 fővel bővítette csapatát, a közvetített forgalom pedig Telek Zoltán szerint idén meghaladja a 400 millió forintot.

Kapcsolódó képanyag:
Telek Zoltán fotója:
https://pr.szallas.hu/wp-content/uploads/2013/11/Telek_Zoltan_KonferenciaHotelek_hu.jpg

Kapcsolódó webcím:
http://www.konferenciahotelek.hu

További információ:
Kolma Kornél
ügyvezető
SAKKOM Interaktív
online marketing + pr ügynökség
Telefon: (+36) 1 237-0212
Fax: (+36) 1 237-0213
Mobil: (+36) 20-3333-220
E-mail: kkolma@sakkom.hu
Cím: 1139 Budapest, Petneházy u. 52.
Webcím: www.sakkom.hu
Facebook: www.facebook.com/sakkom.interaktiv

A KonferenciaHotelek.hu-ról:
A Szallas.hu Csoport 2012 őszén indította újra vállalati rendezvényekre specializált szállásfoglaló oldalát, a KonferenciaHotelek.hu-t. Az oldalon a cégek a földrajzi elhelyezkedés mellett többek között a szükséges terem- és szobaszám, valamint a technológiai felszereltség alapján is kereshetnek. A portálon keresztül csak 2013 nyarán több mint 180 tréning, csapatépítő rendezvény és konferencia helyszínét foglalták le, mintegy 100 millió forint értékben.

A Szallas.hu Csoportról:
A 2008-ban indult portál az eNET és a Magyar Hotel Monitor felmérése szerint jelenleg Magyarország legnagyobb szállásfoglaló oldala. Ma már 8 országban több mint 11 000 hotel, panzió, apartman és vendégház kínálatát közvetíti az utazni vágyóknak, akik számos szűrési lehetőség (szállás típusa, wellness-szolgáltatások, fizetőeszközök) segítségével találhatják meg a számukra megfelelő ajánlatot. A honlapnak több mint 700 000 regisztrált felhasználója van, és havonta mintegy 1 500 000 látogató keresi fel. A szálláshelyek kiválasztását több mint 160 000 független vendég értékelése könnyíti meg. A Szallas.hu csoporthoz tartozik még a diszkontáras csomagokat kínáló Szallasguru.hu, valamint a konferenciákhoz és egyéb céges rendezvényekhez helyszínt biztosító KonferenciaHotelek.hu.

Tags: , ,


About the Author



Comments are closed.

Back to Top ↑
  • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

    Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 9:00-18:00 között:

    Tel.: +36 20 890 3150
    E-mail: szallas@szallas.hu
  • SAJTÓKAPCSOLAT

    Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

    Kelemen Lili, PR munkatárs és sajtóreferens
    +36 30 417 8783
    lili.kelemen@szallas.hu
  • KÖZÖSSÉG

  • NÉPSZERŰ

  • ARCHÍVUM