Sajtóközlemények no image

Published on november 6th, 2014 | by Kelemen Lili

0

Hasznosnak tartják a magyarok a csapatépítést

Budapest, 2014. november 6. – Míg a vezető pozícióban dolgozók többször is részt vehettek már csapatépítő tréningen, a fizikai munkások többségét még nem hívták ilyen rendezvényre – derült ki a Profession.hu és a KonferenciaHotelek.hu felméréséből. Az átlagos csapatépítő tréning két napos, pénteken és szombaton zajlik, és jellemzően egy vidéki hotelben ér véget.

10 munkavállalóból 9 egyetértett abban, hogy a csapatépítő tréningek növelik a munka hatékonyságát és javítják a munkatársak kapcsolatát, csak kevesebb mint egytizedük tartja felesleges vagy haszontalan időtöltésnek az ilyen programokat – derült ki a Profession.hu és a KonferenciaHotelek.hu friss felméréséből. A megkérdezettek 84 százaléka szerint a csapatépítés nem csak a közvetlen munkatársak együttműködését fokozza, hanem a felettesekkel is őszintébben lehet beszélni egy ilyen alkalomkor.

Ennek ellenére éppen a vezető beosztásban dolgozók vesznek részt kevésbé lelkesen a közös programokon: közülük minden ötödik úgy nyilatkozott, hogy a csapatépítés helyett is dolgozna inkább. „A csapatépítő rendezvényekre egyébként gyakrabban hívják meg az idősebb, vezető pozícióban dolgozó vagy szellemi munkát végző alkalmazottakat. Ezzel szemben a 35 évnél fiatalabbak harmada és a fizikai munkát végzők 57 százaléka még sohasem volt ilyen rendezvényen” – elemezte az adatokat Telek Zoltán, a Szallas.hu csoporthoz tartozó KonferenciaHotelek.hu termékmenedzsere.

Nem elég leugrani a sarki sörözőbe

A KonferenciaHotelek.hu adatai szerint a csapatépítő programok jellemző színterei a Budapest 80 kilométeres vonzáskörzetében található hotelek, ahol valamilyen wellness-szolgáltatást is biztosítanak. „A felmérésünk szerint maguk a munkavállalók is ezt várják egy csapatépítéstől – több mint 90 százalékuk mondta, hogy egy ilyen alkalmat közös utazással kell egybekötni, mert a cégtől távol jobban ki lehet kapcsolódni. 10-ből 8 válaszadó pedig a 2 napos programot tartja ideálisnak, mert ilyenkor az esti mulatozást nem kell félbehagyni egy másnap reggelre összehívott értekezlet miatt” – tette hozzá Telek Zoltán. A szakember elmondta, hogy a legtöbb esetben a csapatépítők két napig tartanak, péntekre és szombatra időzítik őket a vállalatok. A portál adatai szerint az ilyen foglalások harmada szeptemberre vagy októberre esik, a másik nagyobb hullám február-márciusban érkezik.

A felmérésben a portál arra is kíváncsi volt, hogyan képzelik el a munkavállalók az ideális csapatépítő tréninget. A többség szerint szükség van szabadtéri játékokra, amit egy közösen elfogyasztott ebéddel vagy vacsorával vezetnek le, de a válaszadók kétharmada szerint az italfogyasztással egybekötött kötetlen esti mulatozás, beszélgetés is elmaradhatatlan ilyenkor. Beltéri játékokban már csak a megkérdezettek fele venne részt szívesen, az előadásokat vagy hivatalos keretek között zajló céges foglalkozásokat pedig a munkavállalók háromnegyede inkább kihagyná.

Kapcsolódó képanyag:
Infografika a kutatás főbb megállapításairól:
https://pr.szallas.hu/wp-content/uploads/2014/11/konferenciahotelek-hu-infografika.jpg

Telek Zoltán fotója:
https://pr.szallas.hu/wp-content/uploads/2013/11/Telek_Zoltan_KonferenciaHotelek_hu.jpg

Kapcsolódó webcím:
http://www.konferenciahotelek.hu

További információ:
Kolma Kornél
ügyvezető
SAKKOM Interaktív
online marketing + pr ügynökség
Telefon: (+36) 1 237-0212
Fax: (+36) 1 237-0213
Mobil: (+36) 20-3333-220
E-mail: kkolma@sakkom.hu
Cím: 1068 Budapest, Benczúr u. 47.
Webcím: www.sakkom.hu
Facebook: www.facebook.com/sakkom.interaktiv

A KonferenciaHotelek.hu-ról:
A Szallas.hu Csoport 2012 őszén indította újra vállalati rendezvényekre specializált szállásfoglaló oldalát, a KonferenciaHotelek.hu-t. Az oldalon a cégek a földrajzi elhelyezkedés mellett többek között a szükséges terem- és szobaszám, valamint a technológiai felszereltség alapján is kereshetnek. A portálon és a csapata által kezelt egyéb B2B szolgáltatásain keresztül a 2014-es évben várhatóan több mint 230 millió forint értékben foglalnak le tréningeket, csapatépítő rendezvényeket, céges utazásokat és konferencia helyszíneket.

A Szallas.hu Csoportról:
A 2008-ban indult portál az eNET és a Magyar Hotel Monitor felmérése szerint jelenleg Magyarország legnagyobb szállásfoglaló oldala. Ma már 8 országban több mint 33 000 hotel, panzió, apartman és vendégház kínálatát közvetíti az utazni vágyóknak, akik számos szűrési lehetőség (szállás típusa, wellness-szolgáltatások, fizetőeszközök) segítségével találhatják meg a számukra megfelelő ajánlatot. A honlapnak több mint 700 000 regisztrált felhasználója van, és havonta mintegy 1 500 000 látogató keresi fel. A szálláshelyek kiválasztását több mint 235 000 független vendég értékelése könnyíti meg. A Szallas.hu csoporthoz tartozik még a diszkontáras csomagokat kínáló Szallasguru.hu, valamint a konferenciákhoz és egyéb céges rendezvényekhez helyszínt biztosító KonferenciaHotelek.hu. A Szallas.hu Csoport 2014-ben elnyerte a Deloitte Fast 50 – a régió leggyorsabban fejlődő technológiai vállalatának járó – díjat.

Tags: ,


About the Author



Comments are closed.

Back to Top ↑
  • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

    Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 9:00-18:00 között:

    Tel.: +36 20 890 3150
    E-mail: szallas@szallas.hu
  • SAJTÓKAPCSOLAT

    Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

    Kelemen Lili, PR munkatárs és sajtóreferens
    +36 30 417 8783
    lili.kelemen@szallas.hu
  • KÖZÖSSÉG

  • NÉPSZERŰ

  • ARCHÍVUM