Sajtóközlemények no image

Published on október 15th, 2012 | by Kelemen Lili

0

Tripla áron alszunk az ősszel

Budapest, 2012. október 15. – Átlagosan háromszor annyit költünk éjszakánként szálláshelyre ősszel, mint a nyári időszakban – derült ki a Szallas.hu statisztikáiból. A legnépszerűbb célpont a nyáron inkább hanyagolt Budapest, valamint Eger és Sopron.

Míg nyáron a foglalások értéke egy éjszakára átlagosan 6000 Ft volt, addig ősszel ez az érték 17 000 Ft fölé kúszik – ismertette a Szallas.hu. „Ősszel közel 50 százalékkal megnő a foglalások aránya a wellness szálláshelyekre, melyek jellemzően magasabb árkategóriába esnek, így egyfelől ezzel magyarázható a megugrás. Másfelől ősszel csupán átlagosan 2,5 éjszakát töltünk el egy szálláshelyen, szemben a nyári hónapokra jellemző 8 éjszakával, rövidebb időszakra pedig hajlandóak vagyunk többet is költeni” – magyarázta Rácz István, a Szallas.hu Csoport marketingvezetője.

Idén ősszel tovább maradunk

Mivel ezúttal két hosszú hétvége is esik az október 1. és november 30. közti időszakra, vélhetően ezzel magyarázható, hogy a tavalyi – egy hosszú hétvégés – időszakhoz képest az átlag két éjszakáról két és fél éjszakára nőtt a foglalások átlagos hossza. Egy éjszakáért azonban jellemzően csak kevéssel fizetünk többet a tavalyinál, mindössze 470 forint a különbség az előző év hasonló időszakával összehasonlítva.

A legnépszerűbb célpontok a főváros, valamint egyes megyeszékhelyek és fürdővárosok, mint Eger, Sopron, Pécs vagy Gyula, Hajdúszoboszló, Zalakaros és Sárvár. Tavalyhoz képest kikerült azonban a top 10 város közül Győr.

2012 nyarához viszonyítva másfélszeresére nőtt a hotelbe történő foglalások száma – elsősorban a wellness-szolgáltatások miatt –, így ősszel magasan ez a legnépszerűbb szálláskategória (44%). Panziót, illetve apartmant az emberek 20-20 százaléka választ, míg a vendégházakat 14 százalék részesíti előnyben.

A Top 10 belföldi célpont ősszel

  1. Budapest
  2. Eger
  3. Sopron
  4. Pécs
  5. Gyula
  6. Hajdúszoboszló
  7. Zalakaros
  8. Sárvár
  9. Szeged
  10. Hévíz

A Szallas.hu statisztikájának háttere

A Szallas.hu Magyarország piacvezető szálláskereső oldalaként havonta mintegy egy-másfélmillió látogatóval rendelkezik (szezontól függően). A nyaralásra vonatkozó statisztikák a 2012-ben június 1. és augusztus 31. között rögzített foglalások alapján készültek, míg az őszi üdüléssel kapcsolatos adatok a 2011. október 1. és november 30. közti, illetve a 2012. hasonló időszakára vonatkozó foglalások paramétereit tartalmazzák. Bár a minta nem reprezentatív, jól tükrözi a belföldi szállásokra vonatkozó online foglalási tendenciákat.

Kapcsolódó webcímek:

http://www.szallas.hu

http://www.youtube.hu/szallasguru/

 

Kapcsolódó képanyag:

Rácz István fényképe nyomdai felbontásban:

http://www.sakkom.hu/sajto/szallas_hu/kepek/Szallas_hu_Racz_Istvan_nyomdai.jpg

Rácz István fényképe webes felbontásban:

http://www.sakkom.hu/sajto/szallas_hu/kepek/Szallas_hu_Racz_Istvan_webre.jpg

Szallas.hu logók különböző méretben és formátumban:

https://pr.szallas.hu/

 

További információ:

Kolma Kornél

ügyvezető

SAKKOM Interaktív – az Ön hírneve a mi jó hírünk

Telefon: (+36) 1 237-0212

Fax: (+36) 1 237-0213

Mobil: (+36) 20-3333-220

E-mail: kkolma@sakkom.hu

Cím: 1139 Budapest, Petneházy u. 52.

Webcím: www.sakkom.hu

Facebook: facebook.com/sakkom.interaktiv

A Szallas.hu-ról:

Magyarország legnagyobb szállásfoglaló oldala 2008-ban indult. A portál ma már több mint 9 700 hotel, panzió, apartman és vendégház kínálatát közvetíti az utazni vágyóknak, akik számos szűrési lehetőség (szállás típusa, wellness szolgáltatások, fizetőeszközök) segítségével találhatják meg a számukra megfelelő ajánlatot. A honlapnak több mint 700 000 regisztrált felhasználója van, és havonta mintegy 1 500 000 látogató keresi fel. A szálláshelyek kiválasztását több mint 95 000 független vendég értékelése könnyíti meg.


About the Author



Comments are closed.

Back to Top ↑
  • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

    Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 9:00-18:00 között:

    Tel.: +36 20 890 3150
    E-mail: szallas@szallas.hu
  • SAJTÓKAPCSOLAT

    Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

    Kelemen Lili, PR munkatárs és sajtóreferens
    +36 30 417 8783
    lili.kelemen@szallas.hu
  • KÖZÖSSÉG

  • NÉPSZERŰ

  • ARCHÍVUM