Sajtóközlemények

Published on június 27th, 2024 | by Kelemen Lili

0

A Balaton vonzotta a legtöbb magyar vendéget a második negyedévben

Minden ötödik belföldi foglalás a Balaton térségébe szólt a második negyedévben a Szallas.hu adatai szerint. A magyar tenger környékén Siófok, Hévíz és Balatonfüred volt a legnépszerűbb, az országos összesítésben pedig Budapest, Siófok és Eger. Júliusban tovább élénkül a Balaton forgalma, az előfoglalások több mint harmada oda szól.

Bár a tavaszi hónapokban két kimagasló eredményeket hozó hosszú hétvégénk is volt a húsvétnak és a pünkösdnek köszönhetően, illetve a tavaszi szünet is ekkora datálódott, végül mégis a június lett a legnépszerűbb hónap a második negyedévben a Szallas.hu-n a foglalási adatok szerint. „A második negyedévben júniusra szólt a foglalásaink 38 százaléka, májusra 34, áprilisra pedig 28 százaléka” – mondta Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője. A szállásközvetítő portál összesítése alapján ebben az időszakban az 1-2 éjszakás tartózkodás volt messze a legnépszerűbb. „A foglalásaink 40 százaléka egy, 36 százaléka 2 éjszakára szólt” – részletezte a sajtószóvivő. A hotelek és az apartmanok fej-fej mellett végeztek, mindkét szállástípust a foglalások 29 százalékánál választották.

A legnagyobb hazai turisztikai régiók közül a Balaton az élre tört, minden ötödik foglalásnál a magyar tenger mellett döntöttek az utazók a Szallas.hu oldalán. „Nem maradt le sokkal Észak-Magyarország sem, közel 3000 foglalás a különbség a Balaton javára – mondta Kelemen Lili. – A foglalások 17%-a szól az észak-magyarországi régióba.” Harmadik helyen pedig a főváros és vonzáskörzete végzett. A települések között országos viszonylatban Budapest, Siófok, Eger, Szeged és Pécs emelkedett ki a foglalási számok alapján. A Balaton térségében pedig Siófok, Hévíz, Balatonfüred, Keszthely és Tihany szálláshelyei iránt volt a legnagyobb a kereslet.

Mi várható az első főszezonos hónapban, júliusban?

Nem meglepő módon a Balaton népszerűsége tovább nő: a júliusi előfoglalások esetében már a szálláskeresések mintegy 35 százalékánál választottak a magyar tenger térségében fekvő települések közül. A „Balaton fővárosa”, Siófok mellett Hévíz, Balatonfüred, Balatonlelle, Keszthely, Balatonboglár, Zamárdi, Fonyód, Balatonalmádi és Balatonföldvár eddig a legkeresettebb úti cél. Valamennyi ezek közül az országos toplistán is helyet kapott: Siófok után Hajdúszoboszló, Eger, Gyula, Szeged, Hévíz, Balatonfüred, Nyíregyháza, Budapest és Balatonlelle a leggyakoribb úti cél. A Szallas.hu adatai szerint  2-3 éjszakás foglalásokból érkezett eddig a legtöbb. „A júliusi előfoglalások valamivel több mint negyede két éjszakára, 23 százalékuk pedig 3 éjszakára szól – magyarázta Kelemen Lili. – A hosszabb tartózkodási időtartamok közül eddig az ötéjszakásból van a legtöbb, a foglalások nem egészen 9 százalékánál választották.” A sajtószóvivő azt is hozzátette, hogy a foglalásaik 41 százaléka két főre szól júliusban, így egyelőre a páros utazás tűnik a leggyakoribbnak. A júliusi dátumokra a legtöbben júniusban csaptak le, a foglalások harmadát ekkor rögzítették.

 

KERETES

Top belföldi úti célok országos viszonylatban a második negyedévben, a magyarok körében, a Szallas.hu foglalási adatai szerint:

 1. Budapest
 2. Siófok
 3. Eger
 4. Szeged
 5. Pécs
 6. Gyula
 7. Miskolc
 8. Nyíregyháza
 9. Hévíz
 10. Balatonfüred

 

Top belföldi úti célok a balatoni régióban a második negyedévben, a magyarok körében, a Szallas.hu foglalási adatai szerint:

 1. Siófok
 2. Hévíz
 3. Balatonfüred
 4. Keszthely
 5. Tihany
 6. Tapolca
 7. Veszprém
 8. Balatonlelle
 9. Zamárdi
 10. Balatonalmádi

 

Top belföldi úti célok országos viszonylatban júliusban, a magyarok körében, a Szallas.hu előfoglalási adatai szerint:

 1. Siófok
 2. Hajdúszoboszló
 3. Eger
 4. Gyula
 5. Szeged
 6. Hévíz
 7. Balatonfüred
 8. Nyíregyháza
 9. Budapest
 10. Balatonlelle

 

Top belföldi úti célok a balatoni régióban júliusban, a magyarok körében, a Szallas.hu előfoglalási adatai szerint:

 1. Siófok
 2. Hévíz
 3. Balatonfüred
 4. Balatonlelle
 5. Keszthely
 6. Balatonboglár
 7. Zamárdi
 8. Fonyód
 9. Balatonalmádi
 10. Balatonföldvár

 

Tags: , , , , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

  Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 9:00-18:00 között:

  Tel.: +36 20 890 3150
  E-mail: szallas@szallas.hu
 • SAJTÓKAPCSOLAT

  Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

  Kelemen Lili, PR munkatárs és sajtóreferens
  +36 30 417 8783
  lili.kelemen@szallas.hu
 • KÖZÖSSÉG

 • NÉPSZERŰ

 • ARCHÍVUM