Sajtóközlemények Úgy is lett - nyári kampány

Published on május 14th, 2018 | by Kelemen Lili

0

A belföldi turizmus élénküléséért kampányol a Szallas.hu

Május 14-én elstartolt a Szallas.hu nagy nyári kampánya, melynek fő céljai a hazai turizmus fellendítése, a szállásfoglaló oldal iránti bizalom további építése és az élményturizmus népszerűsítése. A spotok főszereplője a tavalyi abszurd helyzetből már jól ismert Darabos család. Az eddigi legerőteljesebb aktivitás kampányüzenetei visszaköszönnek tévés, rádiós, online és print felületeken is. A kreatív ügynökség idén is a Mito, a produkciós cég a Filmpartners, a médiavásárlásért a Cafe Communications felel, míg a pr támogatást a SAKKOM Interaktív adja.

Visszatér a képernyőkre a Darabos család, akik már tavaly bebizonyították, hogy ha a Szallas.hu partnereinél foglalunk szállást, ott minden ígéret, még a legabszurdabb is valósággá válik. Az „Úgy is lett” koncepció folytatásaként elkészülő idei kampány stratégiájának középpontjában a belföldi élményturizmus népszerűsítése áll, kiegészülve egy egyedi elemmel, a Szallas.hu kedvezménykuponokkal. A hitelesség erősítéseként a spotokban valós, direkt desztinációkat ajánlanak a legnépszerűbb kedvezménykuponok bemutatásával.

„Egyedüli módon a Szallas.hu biztosít kedvezménykuponokat a belföldi foglalások mellé az úti cél és annak környékén előforduló programokra, turisztikai attrakciókra – mondta Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketing menedzsere. – Várakba, fürdőkbe, éttermekbe, múzeumokba, kalandparkokba és más látnivalókba nyújtunk kedvezményes belépést a foglalások mellé küldött kuponokkal. Ennek célja, hogy megnöveljük az utazással töltött időt, felhívjuk a figyelmet az aktív kikapcsolódásra a közelben lévő programkínálat révén, az utazók pedig jobban megismerjék Magyarország szépségeit, ami egyben a környék forgalmának élénküléséhez is nagyban hozzájárul.” A Szallas.hu nyári kampánya keretében az ország több mint 600 pontjára biztosítanak kedvezménykuponokat, és egy térséghez, foglaláshoz vagy szálláshelyhez átlagosan 25 kedvezménykupont ajánlanak a szállásfoglalók figyelmébe. „A Balatonnál például 47 kedvezménykupon jár a vendégeinknek, amit többek között strandoláshoz, hajózáshoz is felhasználhatnak” – tette hozzá a szakember. A tavaly bevezetett élményturizmust élénkítő szolgáltatás népszerű, az indulás óta 1 785 000 vouchert töltöttek le a szállásfoglalók. A június végéig futó kampány a cég életében a legerősebbnek bizonyul, melynek elemeivel többek között az RTL Klub, a Comedy Central közönsége, illetve a Nők Lapja olvasói és az internetezők is számos felületen találkozhatnak. Az üzenetek összesen több mint 2000 alkalommal a nagyobb rádiókban (Petőfi Rádió, Sláger Rádió) is felcsendülnek.

Az utazók és a szállásadók közötti bizalmat erősítő tavalyi kampány eredményessége egyértelművé tette, hogy a Szallas.hu reklámjaiban visszaköszönő abszurd, már-már groteszk humort idén sem hagyják el. „Ezúttal is bízunk a kampány sikerében, piacvezetőként pedig szeretnénk mindent megtenni azért, hogy a Szallas.hu ne csak elsődleges szállásfoglaló platformként segítse a belföldi turizmus növekedését, hanem a közkedvelt desztinációk további fejlesztéséhez is aktívan hozzájáruljon. A potenciált jól mutatja, hogy jelenleg közel 10 ezer belföldi szálláshely foglalható nálunk, globálisan pedig 175 országban vagyunk jelen több mint 192 000 szállással” – emelte ki Keresztes Nóra. A kampányt tovább erősítheti, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség is most kezdi a nyári kommunikációját, így együttesen nagyobb élénkítő hatást gyakorolhatnak a belföldi turizmusra.

 

A kampány részleteiről:

Kampány időtartama:

 1. 05. 14. – 2018. 06. 30.

 

Kampány során használt médiumok:

A Szallas.hu eddigi legerősebb reklámkampánya a következő felületeken jelenik meg:

 • TV – RTL Klub, AMC, Film Café & Mania, Comedy-CC Family, Viva, MTV (MusicTv), Spektrum, Spektrum Home, Sport 1-2
 • Rádió – többek között: Petőfi Rádió, Sláger Rádió, Rádió1
 • Online – összes frekventált nagyobb médiumban: Google, Facebook, Instagram, Startlap – nagy intenzitással jelenik meg a kampány
 • Print: Nők Lapja

 

Kampány résztvevői, produkciós lista:

Megbízó: Szallas.hu

CEO: Szigetvári József

CMO: Papp István

Marketing Manager: Mészáros Judit és Keresztes Nóra

 

Performance Leader: Benes László

 

Kreatív ügynökség: Mito

Lead Creative: Pőcze Balázs

Art Director: Csekk István

Production Manager: László Csaba és Soós Enikő

Client Service Director: Herczeg Noémi

 

Produkció

Produkciós cég: Filmpartners

Rendező: Damokos Attila

Operatőr: Nagy Marcell

Gyártásvezető: Palovits Ildikó

Utómunka stúdió: MelonFx

 

Utómunka: Bereczki Barbara

Vágó: Érdi Zsófi

Zene: Makumi Kamau

Colorist: Gaál Lacó

 

Látványtervező: Tasnádi Zsófi

 

Médiavásárlás: Café Communications

Felelős: Király Anita, média igazgató

 

Pr ügynökség: SAKKOM Interaktív

Ügyvezető: Kolma Kornél

Account Director: Árok Bianka

Senior PR Consultant: Kelemen Lili

 

 

A kampányt kísérő reklámfilm: https://www.youtube.com/watch?v=TWHWdbxOuFs

 

15 másodperces tévés spot minták:

Balaton: https://www.youtube.com/watch?v=HGkN10aITlg

Eger: https://youtu.be/UuZszGreWiw

 

Rádió hang file minta: https://goo.gl/YnD8Vx

 

Kapcsolódó képanyag:

Darabos család gokartozik: http://sakkom.hu/sites/default/files/sajto/Darabos_csalad_Szallashu.jpg

Darabos család – Úgy is lett! http://sakkom.hu/sites/default/files/sajto/Darabos_csalad_Szallashu-v2.jpg

 

További információ:

Kelemen Lili

senior kommunikációs tanácsadó

SAKKOM Interaktív

online marketing + pr ügynökség

Telefon: (+36) 1 237-0212

Fax: (+36) 1 237-0213

Mobil: (+36) 30-4178-783

E-mail: lkelemen@sakkom.hu

Cím: 1068 Budapest, Benczúr utca 47. III. em.

Webcím: http://www.sakkom.hu

Facebook: facebook.com/sakkom.interaktiv

 

A Szallas.hu-ról:

A 2008-ban indult portál a GKI Digital 2017-es felmérése szerint jelenleg Magyarország legnagyobb szállásfoglaló oldala. Ma már öt kontinensen 175 ország szálláshely-kínálatát közvetíti az utazni vágyóknak, akik számos szűrési lehetőség (szállás típusa, wellness-szolgáltatások, fizetőeszközök) segítségével találhatják meg a számukra megfelelő ajánlatot. A honlapnak több mint 1 000 000 regisztrált felhasználója van, és havonta mintegy 2 000 000 látogató keresi fel. A szálláshelyek kiválasztását több mint 700 000 független vendég értékelése könnyíti meg.

A Szallas.hu Csoporthoz tartozik még a diszkontáras csomagokat kínáló Szallasguru.hu, valamint a konferenciákhoz és egyéb céges rendezvényekhez helyszínt biztosító KonferenciaHotelek.hu. A Szallas.hu Csoport 2014-ben első, 2015-ben pedig a 3. helyen végzett a Deloitte Fast 50 – a régió leggyorsabban fejlődő technológiai vállalatainak – versenyében. 2016-ban a szállásfoglaló oldal Nemzet Bajnoka és a „Ruban d’Honneur: The ELITE Award for Growth Strategy of the Year” (Az év növekedési stratégiájáért járó kiválóság elismerés) díjat kapott a 32 ezer vállalkozást versenyeztető European Business Awardson. A Szallas.hu a hatékonyság Oscar-díjának is nevezett, a világ több mint 40 országában jelen lévő Effie 2016-os megmérettetésén „Magyarok a világ körül” című kampányával elnyerte az Arany Effie-díjat.

Tags: , , , , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

  Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 9:00-18:00 között:

  Tel.: +36 20 890 3150
  E-mail: szallas@szallas.hu
 • SAJTÓKAPCSOLAT

  Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

  Kelemen Lili, PR munkatárs és sajtóreferens
  +36 30 417 8783
  lili.kelemen@szallas.hu
 • KÖZÖSSÉG

 • NÉPSZERŰ

 • ARCHÍVUM