Megdőlhet a tavalyi karácsonyi forgalom idén a Szallas.hu v..." /> A főváros után ezek a legkedveltebb úti célok karácsonykor – Sajtószoba – Szallas.hu

Sajtóközlemények Wellnessutazásra váltjuk az otthoni karácsonyt

Published on december 21st, 2023 | by Kelemen Lili

0

A főváros után ezek a legkedveltebb úti célok karácsonykor

Megdőlhet a tavalyi karácsonyi forgalom idén a Szallas.hu várakozása szerint. Budapest, Eger és Hévíz a legkeresettebb úti cél karácsonykor. A hotelek az ünnep nyertesei, a Szallas.hu-s foglalások fele szállodába szól.

Szinte a tavalyival azonos a karácsonyi időszak foglaltsági szintje a Szallas.hu belföldi előfoglalási adatai szerint, így az utolsó pillanatos foglalásokkal akár túl is szárnyalhatják azt. „Alig több mint 5% a különbség mind a foglalási szám, mind a vendégéjszaka szám tekintetében, egyelőre a múlt év javára” – részletezte Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője.

Budapest, Eger, Hévíz, Gyula, Hajdúszoboszló, Szeged, Zalakaros, Pécs, Siófok, Debrecen az utazók kedvenc úti célja a szeretet ünnepén. Csaknem minden második foglalás hotelbe szól. „Ebben az időszakban felértékelődik a kényelem és a szállás mellé járó szolgáltatások – akár a tematikus programok vagy az ellátás – magyarázta a szóvivő. – Természetesen a wellness jelentősége is tisztán látszik, a Szallas.hu-n leadott karácsonyi foglalások fele wellness-szálláshelyre szól.” Minden negyedik foglalásnál apartmant választottak az utazók, valamint a vendégek 13 százaléka vendégház, 11 százaléka panzió és 1 százaléka egyéb szállástípus mellett döntött. A Szallas.hu foglalási adatai szerint az egy főre eső éjszakánkénti átlagos foglalási ár 16 930 forint. A hotelek esetében ez 24 450, apartmanoknál 8 980, vendégházaknál 9 680, panzióknál pedig 11 540 forint.

A legtöbb szállásadó mindent megtesz, hogy az ünnepi hangulat garantált legyen. Jellemző a fenyőfaállítás és a karácsonyi dekoráció, illetve a mézeskalács készítés és/vagy díszítés. Sok helyen bevett vendégváró ilyenkor a forralt bor és forró csoki, de van olyan szállásadó is, aki hó esetén szánkó bekészítéssel várja vendégeit. Az ünnepi terítéken talán a legtöbbeknél elérhető finomság a bejgli lesz, a hangulatot pedig élőzenével teszik még meghittebbé.

A Szallas.hu-n elérhető hazai szálláshelyeknek jelenleg még az ötöde foglalható, így aki az utolsó pillanatra hagyta a döntést, még tud szabad szállások közül válogatni.

KERETES

A Szallas.hu belföldi, karácsonyi foglalásai alapján ezek a legkedveltebb úti célok:

 1. Budapest
 2. Eger
 3. Hévíz
 4. Gyula
 5. Hajdúszoboszló
 6. Szeged
 7. Zalakaros
 8. Pécs
 9. Siófok
 10. Debrecen

A foglalások eloszlása szállástípusonként:

 • Hotel: 50%
 • Apartman: 25%
 • Vendégház: 13%
 • Panzió: 11%
 • Egyéb: 1%

KERETES VÉGE

Tags: , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

  Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 9:00-18:00 között:

  Tel.: +36 20 890 3150
  E-mail: szallas@szallas.hu
 • SAJTÓKAPCSOLAT

  Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

  Kelemen Lili, PR munkatárs és sajtóreferens
  +36 30 417 8783
  lili.kelemen@szallas.hu
 • KÖZÖSSÉG

 • NÉPSZERŰ

 • ARCHÍVUM