A drágulás ellenére is többen töltik az ünnepeket utazással,..." /> A főváros után Hévíz, Eger és Gyula a legvonzóbb település karácsonykor – Sajtószoba – Szallas.hu

Sajtóközlemények Wellnessutazásra váltjuk az otthoni karácsonyt

Published on december 30th, 2022 | by Kelemen Lili

0

A főváros után Hévíz, Eger és Gyula a legvonzóbb település karácsonykor

A drágulás ellenére is többen töltik az ünnepeket utazással, mint az elmúlt években. Az egy főre jutó éjszakánkénti átlagár karácsonykor tavalyhoz képest közel 23,5 százalékkal nőtt. Szilveszterre és a jövő év első két hónapjára is több foglalás áll bent, mint egy évvel korábban, ilyenkor. Karácsonykor Budapest, szilveszterkor és a jövő év elején pedig Eger a legnépszerűbb település a Szallas.hu-n foglaló vendégek körében.

A Szallas.hu foglalási adatai szerint nőtt az év végi és a jövő év eleji foglalások aránya az elmúlt évekhez képest. „Bár nem tudjuk megjósolni, mi vár a turizmusra a jövő évben, arra számítunk, hogy amíg az utazás nincs korlátozva, addig az utazási vágy megmarad – magyarázta Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője. – Ugyanakkor az utazási szokások átalakulhatnak, tovább erősödik a belföldi desztinációk iránti érdeklődés, közelebbre utazunk és akár az éjszakák számát csökkentve kevesebbet költünk egy-egy üdülésre.”

A karácsonyi időszakra szóló, december 19-éig beérkező foglalások száma 30 százalékkal nőtt tavalyhoz, és 3 százalékkal 2019-hez képest. Az egy főre jutó, egy éjszakára szóló átlagár 16 ezer forint, ami 23,5 százalékos növekedés tavalyhoz, és 45 százalékos drágulás 2019-hez viszonyítva. A karácsonyt otthonuktól távol töltők fele wellness-szálláshelyet választott. A foglalások 48 százaléka hotelbe, 23 százaléka apartmanba, 16 százaléka vendégházba, 10 százaléka panzióba, 3 százaléka egyéb típusú szálláshelyre szól. Budapest, Hévíz, Eger, Gyula és Zalakaros bizonyult eddig a legnépszerűbb úti célnak. A top 10-es ranglistára még Cserkeszőlő, Pécs, Siófok, Hajdúszoboszló és Szeged került fel. A legnagyobb hazai turisztikai régiók közül karácsonykor Észak-Magyarország (20,55%), a Balaton (15,46%), és a Dél-Alföld (13,95%) részesül legnagyobb arányban a foglalásokból. Az észak-magyarországi régióban pedig Eger, Miskolc, Szilvásvárad, Parádfürdő, Egerszalók és Miskolctapolca a legkeresettebb.

Valamennyi szállásadó extra programokkal várja a kikapcsolódásra vágyókat. Lesznek élőzenés estek, sztárvendég énekesek, bűvészek, humoristák is. Persze a kisgyerekekre is gondolnak, például lehet mézeskalácsot díszíteni, és egyéb kézműves foglalkozásokkal is készülnek sok helyen. A felnőttek pedig forralt borral forrósíthatják a hangulatot.

Az óév elbúcsúztatása végett is többen kelnek útra: tavalyhoz képest több mint duplájával nőtt eddig az előfoglalások száma, de 2019-hez képest is 20 százalékos a gyarapodás. A legtöbben Egerben, Szegeden, Pécsett, Gyulán és Siófokon koccintanak éjfélkor.

Az új év első két hónapja is bizakodásra ad okot, már most kétszer annyi foglalás áll bent, mint tavaly ilyenkor, 2019-hez viszonyítva pedig csaknem 10 százalékkal nőtt az előfoglalási arány.

KERETES

Top 10 belföldi úti cél 2022 karácsonyán:

 1. Budapest
 2. Hévíz
 3. Eger
 4. Gyula
 5. Zalakaros
 6. Cserkeszőlő
 7. Pécs
 8. Siófok
 9. Hajdúszoboszló
 10. Szeged

Top 10 belföldi úti cél 2022 szilveszterén:

 1. Eger
 2. Szeged
 3. Pécs
 4. Gyula
 5. Siófok
 6. Budapest
 7. Hajdúszoboszló
 8. Hévíz
 9. Győr
 10. Sárvár

KERETES VÉGE

Tags: , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

  Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 9:00-18:00 között:

  Tel.: +36 20 890 3150
  E-mail: szallas@szallas.hu
 • SAJTÓKAPCSOLAT

  Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

  Kelemen Lili, PR munkatárs és sajtóreferens
  +36 30 417 8783
  lili.kelemen@szallas.hu
 • KÖZÖSSÉG

 • NÉPSZERŰ

 • ARCHÍVUM