Sajtóközlemények mennyire-sportos-es-egeszseges-a-magyar-nyaralaskor

Published on március 20th, 2019 | by Kelemen Lili

0

A korlátlan étel, ital veri a fitneszhasználatot

Van igény az egészséges konyhára, mégis 1-3 kiló felesleget szedünk magunkra nyaralás alatt – derült ki a Szallas.hu friss kutatásából. Bár a többség általában legalább heti 1-2 alkalommal edz, az úti cél kiválasztásakor a sportolási lehetőség csupán tízből egy vendég számára fontos. A fitnesz, wellness nemcsak az egészségi állapotunkat, de a szerelmi életet is pozitívan befolyásolhatja: tízből hárman kaptak már rajta romantikázó párt a forró szaunakabinban.

Idén Európa sportfővárosa Budapest, ebből az alkalomból készített a Szallas.hu felmérést, vajon mennyire számít a sport és az egészséges táplálkozás a vendégek számára az utazás megtervezésekor. „Jellemzően plusz kilókkal térünk vissza a nyaralásról, a válaszadók kétharmada 1-3 kg-ot hízik” – ismertette az eredményeket Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketing menedzsere. A kutatás szerint általában a svédasztalos kínálatból több kerül a tányérra, mint amennyire valóban szükségünk volna. Nem meglepő hát, hogy az all inclusive ellátás népszerűbb, mint a korlátlan kondi- és fitneszterem-használat, wellness-lehetőség, előbbit a válaszadók kétharmada jelölte meg. Csupán tízből egy vendég számára fontos az úti cél kiválasztásakor, hogy legyen ott vagy a környéken valamilyen sportolási lehetőség, holott a válaszadók közel 60 százaléka legalább heti 1-2 alkalommal edz. Sportolási lehetőség címszó alatt egyébként a legtöbben az uszodai és wellness-szolgáltatásokat keresik, így a szauna és a masszázs lehetősége is meghatározó szempontok lehetnek az utazás megtervezésekor. Körülbelül háromból egy vendég kutatja a fitnesztermi opciókat, valamivel kevesebbnek a csoportos foglalkozásokra van igénye, míg a konditerem csak ötből egy vendégnek számít.

Nő nőnek, férfi férfinak farkasa?

A Szallas.hu arra is kereste a választ, vajon hogyan viselkedünk az edzőteremben és a szaunában. A válaszadók harmada végigméri a vele azonos neműeket a teremben, a férfiak 18 százaléka, a nők 39 százaléka vallott így. „40 százalékuk az ellenkező nemet is vizslatja, ez a férfiak 54 százalékára, míg a nők 36 százalékára jellemző – avatott a részletekbe Keresztes Nóra. – Tízből négyen azt mondják, nő nőt néz meg leginkább, 36 százalék szerint pedig az urak a hölgyeket.” Az edzőtermet, wellnesst egyébként a válaszadók alkalmas terepnek gondolják flörtölésre, ugyanakkor csak tízből egy ismerkedett is már ilyen helyen egy utazás alkalmával. A szauna nemcsak a kapcsolatfelvételre, de enyelgésre is alkalmas lehet: tízből hárman már kaptak rajta romantikázó párt a forró kabinban.

Egyre keresettebb az egészséges konyha

A szálláshely kiválasztásakor már nemcsak a wellness és a kényelem számítanak, a döntéshozatalban közrejátszhat ugyanis a konyha és a felkínált ételek is. „A vendégek több mint kétharmada örülne az egészséges, diétás vagy alternatív ételválasztéknak, 30 százalékuk kimondottan keresi is az ilyen opciókat a foglaláskor, és csupán tíz emberből egynek nem számít ez egyáltalán” – mondta Keresztes Nóra. A legtöbben a cukormentes felhozatalt (64%), a vega/vegán (23%) és a laktózmentes (16%) kínálatot pártolják.

 

 

A kutatás hátteréről:

 

A Szallas.hu online kutatása 2019. 02. 26. és 2019. 03. 04. között zajlott, azzal a céllal, hogy felmérje, a vendégeket az utazás megtervezésekor, a szálláshely kiválasztásakor mennyiben befolyásolja az ételkínálat és a sportolási lehetőségek. A kutatásban 1452 fő vett részt, az eredmények nem reprezentatívak Magyarország lakosságára nézve, de alkalmasak a trendek és attitűdök bemutatására.

 

 

Kapcsolódó képanyag:

A Szallas.hu logója: https://pr.szallas.hu/megjelenesek/

Kapcsolódó webhely:

www.szallas.hu

https://pr.szallas.hu

 

További információ:

 

Kelemen Lili

vezető kommunikációs tanácsadó

SAKKOM Interaktív

online marketing + pr ügynökség

Telefon: (+36) 1 237-0212

Fax: (+36) 1 237-0213

Mobil: (+36) 30-4178-783

E-mail: lkelemen@sakkom.hu

Cím: 1068 Budapest, Benczúr utca 47. III. em.

Webcím: www.sakkom.hu

Facebook: facebook.com/sakkom.interaktiv

 

Tags: , , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

  Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 8:00-20:00 között:

  Tel.: +36 30 344 2000
  E-mail: szallas@szallas.hu
 • SAJTÓKAPCSOLAT

  Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

  Kelemen Lili, PR manager és sajtóreferens
  +36 30 417 8783
  lili.kelemen@szallas.hu

 • NÉPSZERŰ

 • ARCHÍVUM