Sajtóközlemények no image

Published on október 7th, 2014 | by Kelemen Lili

0

Az augusztusi ősz ellenére is bővült a belföldi turizmus – Az októberi hosszú hétvégén Eger számíthat a legnagyobb rohamra

Budapest, 2014. október 07. – Az augusztus második felében beköszöntő ősz sem tudta visszafogni a turizmus bővülését a harmadik negyedévben. A legtöbb vendég Siófokon töltötte az időt – jellemzően 2 éjszakát –, s átlagosan 40 710 forintot költött. Ősszel a termálfürdővel rendelkező városok kerülnek előtérbe, az október 23-ai hosszú hétvégén például Eger számíthat a legnagyobb rohamra.

2014 III. negyedévében is bővült a belföldi vendégforgalom az előző év hasonló időszakához képest a Szallas.hu friss adatai szerint. „Az augusztusi rossz idő nem éreztette hatását sem a foglalások számában, sem azok értékében, ugyanakkor új trendként jelentkezett, hogy sokan még szeptemberben is »nyaralni« mentek” – mondta Varga Zoltán, a Szallas.hu ügyvezetője. Mindezeknek köszönhetően a belföldi turizmus mintegy 10 százalékkal bővült idén, de a Szallas.hu csoportszintű bevétele ennél is meredekebb pályára állt: 73 százalék volt a növekedés. „Ebben a belföldi piac mellett kiemelkedő szerepe volt annak, hogy komoly sikereket értünk el Romániában és Horvátországban, valamint a beutaztatás területén a lengyel vendégforgalom is számottevően nőtt. Ezen kívül az exkluzív ajánlatokat kínáló Szallasguru.hu duplázása, valamint a hasonlóan dinamikusan bővülő, céges rendezvényekre szakosodott KonferenciaHotelek.hu volt még meghatározó” – tette hozzá Varga Zoltán.

Minden 7. fizetés SZÉP-kártyával történt

A vendégéjszakák átlagos száma kapcsán tovább erősödött a már tavaly is megfigyelhető viselkedésminta: a magyarok inkább többször, de rövidebb időre utaztak el. Az elmúlt három hónapban leginkább a 2 éjszakás kiruccanások aránya bővült, ez adta a foglalások harmadát, míg legjobban az 5 éjszakás nyaralások aránya csökkent. A szálláshelytípusok tekintetében a legnagyobb bővülést a 4 és 5 csillagos szállodák könyvelhették el a Szallas.hu mérése szerint. „A harmadik negyedévben ugyanakkor megtorpant az apartmanok népszerűségének növekedése, az utóbbi 3 hónapban az ilyen jellegű szálláshelyek aránya 6 százalékos csökkenést mutatott” – tette hozzá Varga Zoltán.

Az átlagos foglalási érték egyébként 40 710 forint volt, ami 2 százalékos növekedés 2013 III. negyedévéhez képest. „A belföldi foglalások túlnyomó többsége, mintegy 93 százaléka 100 ezer forint alatti összegre vonatkozott. A fizetés során – habár most először némi csökkenés volt tapasztalható – még mindig meghatározó a SZÉP-kártya, az elmúlt három hónapban nagyjából minden 7. magyar ezzel egyenlítette ki számláját a szálláshelyen” – mondta Varga Zoltán.

Október 23-án Egerbe megy a magyar

A 10 legnépszerűbb település rangsorában az első öt helyen nem volt változás 2013-hoz képest: az élen az évek óta verhetetlen Siófok áll, majd Budapest, Hajdúszoboszló, Eger és Balatonfüred következik. Érdekesség, hogy míg tavaly Nyíregyháza és Hévíz is bekerült a legkedveltebb 10 nyaralóhely közé, idén Miskolctapolca és Zalakaros nagyobb turisztikai vonzerővel bírt, ezen kívül még Gyula és Szeged található meg a top 10-ben. „Szeptemberben szokatlan nagy volt a belföldi turisztikai forgalom, így a negyedéves adatokat már az őszi preferenciák – így a termálfürdővel rendelkező városok kedveltsége – is meghatározták” – tette hozzá Varga Zoltán. Ezt támasztják alá az október 23-ai hosszú hétvégére vonatkozó előrejelzések is: a 10 legnépszerűbb település közül 8 termálfürdővel rendelkezik, a lista élén Eger áll. A négy nap során egyébként minden harmadik vendég fizet majd SZÉP-kártyával, az átlagos foglalási érték pedig meghaladja az 50 ezer forintot.

A 10 legnépszerűbb település 2014 III. negyedévében (július 1. – szeptember 30.)

(Zárójelben a tavalyi hasonló időszak helyezései)

 

1. Siófok (1.)

2. Budapest (2.)

3. Hajdúszoboszló (3.)

4. Eger (4.)

5. Balatonfüred (5.)

6. Gyula (7.)

7. Pécs (8.)

8. Szeged (6.)

9. Miskolctapolca (-)

10. Zalakaros (-)

 

A 10 legnépszerűbb település az október 23-ai hosszú hétvégén

 

1. Eger

2. Sopron

3. Gyula

4. Miskolctapolca

5. Hajdúszoboszló

6. Pécs

7. Sárvár

8. Zalakaros

9. Budapest

10. Harkány

 

 

Varga Zoltánról készült fotók:

https://pr.szallas.hu/wp-content/uploads/2012/03/Sz%C2%A0ll%C2%A0s.hu-16.jpg
https://pr.szallas.hu/wp-content/uploads/2012/03/Sz%C2%A0ll%C2%A0s.hu-20.jpg

 

Szallas.hu logók: https://pr.szallas.hu/?page_id=15

 

Kapcsolódó webcímek:

http://www.szallas.hu

http://www.youtube.hu/szallasguru/

 

További információ:

Kolma Kornél

ügyvezető

SAKKOM Interaktív

online marketing + pr ügynökség

Telefon: (+36) 1 237-0212

Fax: (+36) 1 237-0213

Mobil: (+36) 20-3333-220

E-mail: kkolma@sakkom.hu

Cím: 1068 Budapest, Benczúr u. 47. V. em.

Webcím: www.sakkom.hu

Facebook: www.facebook.com/sakkom.interaktiv

Tags: , , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

  Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 9:00-18:00 között:

  Tel.: +36 20 890 3150
  E-mail: szallas@szallas.hu
 • SAJTÓKAPCSOLAT

  Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

  Kelemen Lili, PR munkatárs és sajtóreferens
  +36 30 417 8783
  lili.kelemen@szallas.hu
 • KÖZÖSSÉG

 • NÉPSZERŰ

 • ARCHÍVUM