Sajtóközlemények balatonon-nyaral-a-magyar

Published on május 23rd, 2019 | by Kelemen Lili

0

Balatoni körkép: 110 ezer forint az átlagos foglalási érték

Ötből négy magyar tervez balatoni nyaralást, egy-egy foglalás átlagértéke 110 ezer forint a Szallas.hu friss elemzése szerint. A büfékben a legtöbben fejenként maximum napi 2500 forintot költenek, és összesen 5-10 ezer forint költőpénzzel kalkulálnak egy napra. Érdemes előre tervezni és cselekedni: számos szálláshely már most 70-80 százalékos telítettségű a nyáron. A legkedveltebb strandok Balatonalmádi és Zamárdi, a legnépszerűbb úti célok toplistáját pedig Siófok, Balatonfüred és Hévíz vezetik.

A magyarok zöme belföldi nyaralást tervez idén, ötből négyen legalább egy alkalommal a Balatonon üdülnek majd a Szallas.hu friss felmérése szerint. A foglalások átlagértéke 110 ezer forint, átlagosan 3,7 főre és 4 éjszakára szólnak. Minden negyedik foglalást SZÉP-kártyával rendezik majd a vendégek, ilyen esetben átlagosan 134 ezer forintot fizetnek a szálláshelyért. „A szállás költsége mellett persze egyéb kiadások is felmerülnek – mondta Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketingmenedzsere. – Még mindig divat, hogy hűtőtáskával megyünk strandolni. Rántotthúsos szendvics helyett ilyenkor a legtöbben innivalót készítenek be maguknak.” A felmérés szerint a vendégek fejenként 2500 forintért vásárolnak a strandok büféjében; belépőkre, programokra pedig max. 5-10 ezer forint költőpénzzel kalkulálnak.

Az eddig beérkezett foglalások szerint Siófok, Balatonfüred és Hévíz a legnépszerűbb úti cél, őket követi Zamárdi, Balatonlelle és Balatonboglár. „A top tízben egyébként még Keszthely, Balatonföldvár, Fonyód és Balatonalmádi kaptak helyet” – részletezte Keresztes Nóra. A turisztikai látványosságok közül a Festetics-kastély, a szigligeti vár és a Balatoni Hajózás Zrt. – Siófok kedvezménykuponjai iránt a legnagyobb az érdeklődés a Szallas.hu adatai szerint. „Nemcsak kulturális programokra és várak pénztárainál lehet érvényesíteni a kedvezményeket, számos strand is kedvezőbb áron látogatható velük” – árulta el a marketingmenedzser. A népszerűségi lista is ezt igazolja: a top tízben még a Hévízi Tófürdő, a Plázs Siófok, a Keszthelyi Városi Strand és az Annagora Aquapark szerepelnek.

A legforgalmasabb időszak július 15-28 között lesz, a legtelítettebb nap július 21. „Aki még nem gondoskodott a foglalásról, jobb, ha mielőbb cselekszik, mert egyes szálláshelyek már most 70-80 százalékos kihasználtságúak a nyári időszakban, és bizony gyorsan fogynak a lehetőségek – figyelmeztet a szakember. – Siófok és Balatonfüred szálláshelyei között pedig már most is nehéz elérhetőt találni.”

A part, strand közelsége döntő szempont a szállás kiválasztásakor

A válaszadók kétharmada a Balatonban szívesebben fürdőzik, mint medencében, ezért a szálláshely kiválasztásakor a part és a szállás távolsága az elsődleges szempont. „Az ár a második, a személyes tapasztalatok a harmadik faktor” – mondta Keresztes Nóra. Minden második válaszadó egyaránt menne az északi vagy a déli partra, harmaduk inkább az utóbbit, ötből egy pedig az északit részesíti előnyben. Balatonfüred és Balatonalmádi fürdőhelyei a legnépszerűbbek Északon, a túloldalon pedig Zamárdi és Balatonlelle hasítanak. A szabadstrandok nagyobb népszerűségnek örvendenek: ötből csak egy válaszadó választ fizetős helyet, holott utóbbi előnyei a tisztaság, a rendezettség, a kulturált mosdó és a büfé is. „Az ingyenes partszakaszokon viszont a vendégek nincsenek időkorláthoz kötve és a pénztárcájukban is több marad” – mondta Keresztes Nóra. Bár a zsebtolvajoktól félhetnénk, minden második vendég szerint a fizetős partszakaszokon épp úgy számíthatunk lopásra, mint a szabadstrandokon. „A vendégek 44 százaléka hajlandó lenne strandbelépőt fizetni, ha az a csomag- és értékmegőrzést is magába foglalná” – tette hozzá a marketingmenedzser.

KERETES

Top tíz úti cél a nyáron a balatoni régióban:

1. Siófok

2. Balatonfüred

3. Hévíz

4. Zamárdi

5. Balatonlelle

6. Balatonboglár

7. Keszthely

8. Balatonföldvár

9. Fonyód

10. Balatonalmádi

Top tíz turisztikai attrakció a nyáron a balatoni régióban:

1. Festetics-kastély

2. Szigligeti vár

3. Balatoni Hajózás Zrt. – Siófok

4. Hévízi Tófürdő

5. Plázs Siófok

6. Keszthelyi Városi Strand

7. Fordított Ház Siófok

8. Balatoni Bob Szabadidőpark Balatonfűzfő

9. Annagora Aquapark

10. Tihanyi Bencés Apátság

A legnépszerűbb szálláshelyek a nyáron a balatoni régióban:

• Hotel Marina Balatonfüred ***+superior

• Hotel Annabella Balatonfüred ***+superior

• Anna Grand Hotel Balatonfüred

• Prémium Hotel Panoráma Siófok ****

• Luxury Spa & Conference Hotel Siófok ****

• Aqua Hotel Balatonföldvár **

• Hotel Margaréta Balatonfüred

• Hunguest Hotel Bál Balatonalmádi

• Ildikó Apartmanház Zamárdi

• Marina-port Balatonkenese

Az úti cél választásának szempontjai:

1. A strand és a szálláshely közötti távolság.

2. Ár.

3. Saját tapasztalat.

4. Változatos programlehetőségek.

5. Vendégértékelések.

KERETES VÉGE

A kutatás hátteréről:

A Szallas.hu 04. 26. és 05. 03. között zajló online felmérésében 1793, 18. életévét betöltött személy vett részt. Az eredmények nem reprezentatívak az ország lakosságára nézve, de alkalmasak az attitűdök és trendek szemléltetésére.

Kapcsolódó képanyag:

A Szallas.hu logója: https://pr.szallas.hu/megjelenesek/

Kapcsolódó webhelyek:

www.szallas.hu

https://pr.szallas.hu

További információ:

Tags: , , , , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

  Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 9:00-18:00 között:

  Tel.: +36 20 890 3150
  E-mail: szallas@szallas.hu
 • SAJTÓKAPCSOLAT

  Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

  Kelemen Lili, PR munkatárs és sajtóreferens
  +36 30 417 8783
  lili.kelemen@szallas.hu
 • KÖZÖSSÉG

 • NÉPSZERŰ

 • ARCHÍVUM