Sajtóközlemények

Published on december 28th, 2018 | by szallashu

0

Budapest, Eger és Hajdúszoboszló az idei szilveszter nyertesei: Drága mulatság, de már alig kapható a szilveszteri szállás

Budapest, 2018. december 28. – Budapest, Eger és Hajdúszoboszló számíthat a legtöbb vendégre szilveszterkor, derült ki a Szallas.hu előfoglalási statisztikáiból. Egy átlagos óévbúcsúztató foglalás 65 274 forintba kerül, de akadt közel 2 millió forint értékű dínomdánom is. A népszerűbb, extra programokat kínáló helyeken mostanra már kikerült a megtelt tábla, pedig ebben a kategóriában a 100 százalékos felár sem ritka szilveszterkor.

 

Megadja a módját az a közepes méretű társaság az óév búcsúztatásának, akik nem sokkal karácsony előtt néhány tízezer forint híján 2 millióért vettek ki szállodai szobát szilveszterre egy hazai településen. A Szallas.hu statisztikái szerint persze az évváltás idejére lehetett találni kifejezetten olcsó szállást is, a legkisebb értékű előfoglalásunk pl. mindössze 4000 forint volt. „Mindezekkel együtt az a jellemző, hogy a vendégeknek átlagosan 50 százalék feletti felárral kell számolniuk szilveszter idején, de akad olyan hotel, ahol dupla annyiba kerül egy szoba, mint egy ünnepmentes decemberi napon” – mondta Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketingmenedzsere.

A Szallas.hu adatai szerint egy átlagos szilveszteri foglalás 65 274 forintot kóstál, a leggyakrabban 2 éjszakára megy a méretét tekintve 3,47 fős társaság. Minden 10. szálláshelyen SZÉP-kártyával egyenlítik majd ki a számlát, ami jellemzően 2019. első napjára fog esni. A megszokottnál magasabb árakban persze szerepe van annak is, hogy a szállás mellett extrákat is tartalmaz. „A csomagajánlatok többsége általában kiadós, szerencsét és pénzt hozó szilveszteri menüt, a népszerűbb italfajták tekintetében korlátlan fogyasztást, és valamilyen aktivizáló programot is tartalmaz” – fűzte hozzá Keresztes Nóra.

A szilveszteri dínomdánom csöppet sem ritka szereplői az ismert művészek, sztárfellépők. Így például idén az ünneplés helyett többek közt Janicsák Veca, illetve Veres „Nika” Mónika is dolgozni fog. Rendkívül népszerűek még a tombolák, a kicsiket is megmozgató vagy éppen lekötő, családos, szórakoztató programok, valamint az éjfélkor feldörrenő tűzijáték. Összességében elmondható, hogy a népszerűbb, és az ünnepi hangulatot a fenti extrákkal fokozó helyeken már december közepén nehezen lehetetett találni szabad helyeket.

A hazai települések tekintetében a szilveszteri népszerűségi lista élén tavalyhoz képest nincs változás, Budapest a leggyakrabban választott szilveszteri úti cél. A fővárost sorrendben Eger, Hajdúszoboszló, Gyula, majd Pécs követi. Tavalyhoz képest 2 új szereplője van az idei top 10 belföldi utazási célpontnak, ezek Győr és Debrecen. A Szallas.hu adatai alapján az autóval megközelíthető, szilveszteri, külföldi települések tekintetében sorrendben Zakopane, Pozsony és Krakkó a leggyakoribb választás a magyarok körében.

Top 10 belföldi utazási célpont idén szilveszterkor

(Zárójelben a tavalyi helyezés.)

 1. Budapest (1.)
 2. Eger (2.)
 3. Hajdúszoboszló (4.)
 4. Gyula (6.)
 5. Pécs (7.)
 6. Szeged (3.)
 7. Hévíz (5.)
 8. Debrecen (-)
 9. Miskolctapolca (9.)
 10. Győr (-)

 

Top 10 külföldi utazási célpont idén szilveszterkor

 1. Zakopane
 2. Pozsony
 3. Krakkó
 4. Karpacz
 5. Poznań
 6. Poprád
 7. Párkány
 8. Donovaly
 9. Kolozsvár
 10. Gdańsk

Tags:


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

  Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 8:30-19:30 között:

  Tel.: +36 30 344 2000
  E-mail: szallas@szallas.hu
 • SAJTÓKAPCSOLAT

  Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

  Kelemen Lili, PR manager és sajtóreferens
  +36 30 417 8783
  lili.kelemen@szallas.hu

 • NÉPSZERŰ

 • ARCHÍVUM