Budapest, 2013. október 31. – Egy magát doktornak kiadó c..." /> Csaló járja végig a magyar szállodákat – Sajtószoba – Szallas.hu

Sajtóközlemények no image

Published on október 31st, 2013 | by Kelemen Lili

0

Csaló járja végig a magyar szállodákat

Budapest, 2013. október 31. – Egy magát doktornak kiadó csaló veri át sorozatban a magyar szállodákat: hosszú távra foglal maga és a lánya részére szobát, de a megjelenő negyvenes nő egy éjszakai tartózkodás és jelentős fogyasztás után mindenhonnan fizetés nélkül távozik. A hotelek a Szallas.hu közreműködésével szervezkednek ellene.

Október 30-án, szerdán kapott a Szallas.hu ügyfélszolgálata bejelentést arról, hogy az egyik hotelből fizetés nélkül távozott egy vendég. „Partnerünk kérésére megpróbáltunk utánanézni az illetőnek, és azt tapasztaltuk, hogy az elmúlt időszakban egy IP címről, de eltérő e-mail címekkel és fiktív adatokkal több mint 22 foglalást indított – mondta a Szallas.hu marketing menedzsere, Mészáros Judit. – Felvettük a szállodákkal a kapcsolatot, és eddig már 5 partnerünk jelezte, hogy náluk sem fizették ki a számlát.”

Mészáros Judit elmondta, hogy az illető minden esetben ugyanazt a stratégiát követte: magát doktornak kiadva hosszú távra, nagy értékben foglalt szállást. A hoteleknek előre jelezte, hogy az első éjszaka csak a lánya fog megjelenni a helyszínen, de a számlát majd ő rendezi. „Szállásfoglaláskor az esetek többségében nem kell előleget fizetni, és a szállásadók egy része jóhiszeműen a bejelentkezéskor sem kér kauciót” – mondta a portál szakembere. A csaló – egy átlagos kinézetű, 40 év körüli nő – ezt kihasználva jelent meg a hotelekben, fogyasztott, majd egy éjszaka után távozott. A szállodák csak akkor jöttek rá az átverésre, amikor az állítólagos szülő nem jelent meg a foglalás fennmaradó részére igényt tartva.

„Az eddig összegyűjtött adatok alapján jelentős mértékű a kár, volt olyan eset, ahol közel 100 000 forintos számla maradt kifizetetlen” – mondta Mészáros Judit. A Szallas.hu képviselője hozzátette, hogy partnereiket már közvetlen csatornákon értesítették, hogy az ilyen típusú foglalásokat különös elővigyázattal kezeljék, feljelentésre eddig még nem került sor.

Kapcsolódó képek:

A csalóról készült fotók 2 szálláshelyen (arc kitakarva):
https://pr.szallas.hu/wp-content/uploads/2013/11/kitakarva.zip
Mészáros Judit fotója:
https://pr.szallas.hu/wp-content/uploads/2013/06/Meszaros_Judit_1_szallas_hu.jpg
https://pr.szallas.hu/wp-content/uploads/2013/06/Meszaros_Judit_2_szallas_hu.jpg

Kapcsolódó webcímek:
http://szallas.hu/

További információ:

Kolma Kornél
ügyvezető
SAKKOM Interaktív
online marketing + pr ügynökség
Telefon: (+36) 1 237-0212
Fax: (+36) 1 237-0213
Mobil: (+36) 20-3333-220
E-mail: kkolma@sakkom.hu
Cím: 1139 Budapest, Petneházy u. 52.
Webcím: www.sakkom.hu
Facebook: www.facebook.com/sakkom.interaktiv

A Szallas.hu-ról:

A 2008-ban indult portál az eNET és a Magyar Hotel Monitor felmérése szerint jelenleg Magyarország legnagyobb szállásfoglaló oldala. Ma már 8 országban több mint 11 000 hotel, panzió, apartman és vendégház kínálatát közvetíti az utazni vágyóknak, akik számos szűrési lehetőség (szállás típusa, wellness szolgáltatások, fizetőeszközök) segítségével találhatják meg a számukra megfelelő ajánlatot. A honlapnak több mint 700 000 regisztrált felhasználója van, és havonta mintegy 1 500 000 látogató keresi fel. A szálláshelyek kiválasztását több mint 100 000 független vendég értékelése könnyíti meg.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

  Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 8:00-20:00 között:

  Tel.: +36 30 344 2000
  E-mail: szallas@szallas.hu
 • SAJTÓKAPCSOLAT

  Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

  Kelemen Lili, PR manager és sajtóreferens
  +36 30 417 8783
  lili.kelemen@szallas.hu

 • NÉPSZERŰ

 • ARCHÍVUM