Sajtóközlemények

Published on április 23rd, 2020 | by Kelemen Lili

0

Európai tanúsító védjegyet kapnak az akadálymentes szálláshelyek

Akadálymentességi tanúsítvánnyal minősíti a Szallas.hu a szálláshelyeket az Access4you segítségével. A szállásfoglaló oldalon továbbá részletes szűrési lehetőség került bevezetésre. A fejlesztés eredményeként a társadalom 15 százalékát alkotó mozgássérültek, mozgásukban korlátozottak, vakok és gyengénlátók, nagyothallók és siketek, kognitív hiánnyal élők és a segítő kutyával érkezők célzottan és könnyen kereshetnek számukra alkalmas szálláshelyet.

A Szallas.hu rendszer szinten köteleződött el az akadálymentességről szóló felelős és hiteles információnyújtás mellett. Március 30-án a korábbi önbevallásos alapon működő „akadálymentes” szűrőt európai tanúsító védjegy és egy részletes akadálymentességről szóló szűrőrendszer váltotta fel. „2019-ben az oldalon leadott keresések szerint 25 ezer vendég használta az akadálymentes szűrőt, ami nagyságrendileg 1,4 milliárd forint értékű foglalást hozott” mutatott rá a változtatás jelentőségére Szigetvári József, a Szallas.hu Csoport vezérigazgatója. Világszinten is az online szállásfoglalás a legelterjedtebb, minden harmadik speciális igényű ember valamilyen online csatornát használ erre a célra. „A COVID-19 koronavírus-járvány okozta válság után a szállásoknak minél szélesebb vendégkört kell bevonni. Az európai tanúsító védjegy megszerzése egy lehetőség a partnereinknek, hogy nyissanak új célcsoportok felé” – tette hozzá a vezérigazgató.

Az új fejlesztés eredményeként a felhasználók a kerekesszékeseknek, vakoknak, gyengénlátóknak, siketeknek, nagyothallóknak, kognitív zavarral élőknek, segítő kutyával érkezőknek ajánlott szálláshelyekre is szűrhetnek. „A Szallas.hu a turizmus jövőjébe fektet, és a válságban a jövőbeni értékteremtést tartja szem előtt, ezért is hiszünk a minősítésben, amely által minden érintettnek segítséget tudunk adni a számára legjobb szálláshely kiválasztásában. Így az üdülés számukra is elérhetővé és kényelmesebbé válhat” – mondta a vezérigazgató. A fejlesztés segítségével a magyar társadalom 15 százalékát képviselő speciális igényű emberek egyszerűen, gyorsan tudnak választani olyan szálláshelyek közül, melyek megkapták a minősítést, így garantáltan alkalmasak az ő és hozzátartozóik fogadására. „Ezt megelőzően a szálláshely önbevallás útján jelezte, hogy akadálymentes-e és nem derült ki, hogy mely célcsoport számára az. Most ez ellenőrzötté és minősítetté válik, így biztosítva a vendégeket, hogy valóban a számukra legideálisabb szálláshelyet választhatják üdülésük célállomásaként” – mondta Szigetvári József.

A hitelesen akadálymentes szűrőrendszer bevezetésével a szálláshelyek magabiztosan fogadják majd a speciális igényű vendégeket, az utazók pedig megbízható információval, bizalommal fognak felkeresni akadálymentes szálláshelyet. „Üzleti modellünk kialakításakor mindvégig az a cél lebegett előttünk, hogy létrehozzunk egy sztenderdet, egy közös nyelvet az akadálymentességről, amelyet mind a szolgáltatók, mind a felhasználók ismernek és félreértések nélkül beszélhetnek” – nyilatkozta Berecz Balázs, az Access4you társalapítója.

Tags: , , , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

  Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 8:00-20:00 között:

  Tel.: +36 30 344 2000
  E-mail: szallas@szallas.hu
 • SAJTÓKAPCSOLAT

  Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

  Kelemen Lili, PR manager és sajtóreferens
  +36 30 417 8783
  lili.kelemen@szallas.hu

 • NÉPSZERŰ

 • ARCHÍVUM