Sajtóközlemények

Published on december 29th, 2023 | by Kelemen Lili

0

Ezeken a településeken tölti a szilvesztert a legtöbb magyar vendég

Eger, Gyula és Szeged a befutó a legtöbb magyar utazó számára az óév búcsúztatására, de a főváros, Pécs és Siófok szálláshelyei is sok belföldi vendéget fogadnak ma a Szallas.hu foglalási adatai szerint. 2024-re a hazai turizmus bővülése várható a Szallas.hu előrejelzése alapján. A SZÉP-kártya is újra a belföldi turizmus mozgatórugója lehet.

Eger, Gyula, Szeged, Budapest és Pécs a legkeresettebb úti cél a belföldi utazók körében szilveszterkor. Siófok, Hajdúszoboszló, Hévíz, Sárvár és Debrecen is a toplistán szerepel a Szallas.hu foglalási számai tükrében. A foglalásonkénti átlagár fejenként egy éjszakára 15 ezer forint. Ilyenkor többen foglalják a wellness-ajánlatokat, és keresik a kimondottan óévbúcsúztató, ünnepi csomagajánlatokat és programlehetőségeket. A hotelek többsége zenés estekkel, sztárfellépőkkel, bűvész produkcióval, gála vacsorával, pezsgős pohárköszöntővel, esetenként tűzijátékkal kedveskedik a vendégeknek. De lesz malac lakoma, kaszinó est, operett előadás és tombola is. Tavalyhoz és az előző évekhez hasonlóan az ünnepi időszakot illetően elsőként a szilveszter telítődött, jó pár frekventált wellness hotel már november végén teltházat jelzett az év végére.

Mi várható 2024-ben?

Szabó Tamás, a Szallas.hu Magyarországért és Horvátországért felelős igazgatója ismertette a jövő éves várakozásaikat: “Gazdasági elemzések szerint a gazdasági környezet javulása várható 2024-ben, ami az utazások iránti kereslet erősödését is eredményezi. További növekedési lehetőséget jelent, hogy azok, akik idén esetleg spórolás vagy egyéb anyagi megfontolás miatt kihagyták a nyaralást, jövőre már áldozni fognak rá, elmennek nyaralni.” A szakember ezt azzal magyarázta, hogy már a pandémia utáni időszak is bizonyította, hogy az emberek vágynak a pihenésre, elsődleges feltöltődési lehetőségként tekintenek rá, és ha egyik évben ki is hagyják, kettő egymást követőben már nem nem fogják. Az igazgató szerint a belföldi turizmus élénkülését segítheti az is, hogy a SZÉP kártyát 2024. január 1-jétől ismét csak szállásra és vendéglátásra lehet felhasználni. “Erre nagy szüksége is van a szektornak, mert ahogy idén is láttuk, a külföldi utazások a COVID után visszatértek, jövőre ez a trend maradni fog, de talán tovább már nem erősödik ez az irány – mondta Szabó Tamás.– Ebben tud segíteni a belföldi turizmusnak a SZÉP kártya is, hiszen azt csak belföldön lehet használni, így az utazókat a hazai úti célok felé csábíthatja.” 

A Szallas.hu előző éves sikeres évindító kampányai után 2024-ben is, az év elején már kedvezményes előfoglalási akciókkal gondoskodik a hazai turizmus élénkítéséről, ami mint ágazat, a hazai GDP közel 12%-át termelte meg tavaly a Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatása szerint. “Ez az időszak kiváló arra, hogy aki jó áron szeretné biztosítani a nyaralását, megnézze majd a kampányban résztvevő partnerek ajánlatait és le is foglalja szállását” – tette hozzá Szabó Tamás. 2023-ban év elején mind belföldre, mind pedig Horvátországba futott akciós előfoglalási kampány a Szallas.hu oldalán, ez 2024-ben sem lesz másképp. Az eddig már megtett 2024-es nyári foglalások alapján Budapest, Szeged, Siófok, Hajdúszoboszló, Pécs, Eger, Gyula, Balatonfüred, Hévíz és Debrecen a legkeresettebb úti cél a nyári hónapokra.

 

Top 10 belföldi úti cél a magyar vendégek körében a Szallas.hu foglalási adatai szerint:

 1. Eger
 2. Gyula
 3. Szeged
 4. Budapest
 5. Pécs
 6. Siófok
 7. Hajdúszoboszló
 8. Hévíz
 9. Sárvár
 10. Debrecen

 

Top 10 belföldi úti cél 2024 nyarán az eddigi foglalások alapján a magyarok körében a Szallas.hu adatai szerint:

 1. Budapest
 2. Szeged
 3. Siófok
 4. Hajdúszoboszló
 5. Pécs
 6. Eger
 7. Gyula
 8. Balatonfüred
 9. Hévíz
 10. Debrecen

Tags: , , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

  Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 9:00-18:00 között:

  Tel.: +36 20 890 3150
  E-mail: szallas@szallas.hu
 • SAJTÓKAPCSOLAT

  Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

  Kelemen Lili, PR munkatárs és sajtóreferens
  +36 30 417 8783
  lili.kelemen@szallas.hu
 • KÖZÖSSÉG

 • NÉPSZERŰ

 • ARCHÍVUM