Sajtóközlemények szallashu-felunk-a-terrortamadasoktol

Published on május 9th, 2019 | by Kelemen Lili

0

Félünk külföldön nyaralni a terrorfenyegetettség miatt?


Egyiptom, Törökország és Tunézia még mindig nem tűnik biztonságosnak

Elsősorban anyagi okok miatt, de a magyarok fele itthon vakációzik idén, így a belföldi turizmus további bővülését vetíti előre a Szallas.hu. A biztonságos Balatont és a kevésbé ismert hazai tavak környékét keressük fel. A külföldi úti célok közül Egyiptomot, Törökországot és Tunéziát még mindig fenntartásokkal kezeljük, de Horvátország, Olaszország és Görögország készülhet magyar vendégekre.

Minden második magyar itthon nyaral idén, harmaduk külföldön és belföldön is vakációzik majd a Szallas.hu friss felmérése szerint, így a hazai turizmus további bővülését jósolják a főszezonra. Csak jóval kevesebben vannak azok, akik kizárólag külföldön nyaralnak (6%), viszont akadnak olyanok is, akik idén egyáltalán nem utaznak el (5%). A belföldi nyaralást választók indítékai között az anyagi okok (43%) szerepelnek az élen. „Sokan egyszerűen azzal indokolták a választásukat, hogy itthon jobban szeretnek pihenni, mint külföldön– mondta Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketingmenedzsere. –Akad olyan is, aki fél a repüléstől és a hosszú autózástól is, valakinek meg társasága nincs.” A terrorizmustól való félelmét csak 3 százalék jelezte, ugyanakkor ötből négyen szívesebben utaznak olyan országba, ahol nincs vagy nagyon alacsony a terrorfenyegetettség. A felmérés eredményeként a többség még mindig Egyiptomot és Törökországot zárja ki az úti célok közül, de az USA és Franciaország is sokak által tiltólistán szerepel. Akik vízpartra vágynak, de tartanak a terrortámadástól, legszívesebben a Balatonra (52%) utaznak. „Forgalomélénkülés várható a horvát tengerparton is, a magyarok negyede ellátogat oda – mondta a marketingmenedzser. –De kisebb, kevésbé forgalmas belföldi tavak környékét is sokan keresik majd fel a nyáron (15%).”

Horvátország, Olaszország és Görögország vonzza a legtöbb magyar turistát

Bátran tervezünk nyaralást horvát szomszédainkhoz, a válaszadók 33 százaléka megfordul idén a horvát tengerparton. „Az utazási hajlandóság érthetően magas, hiszen autóval, vonattal és busszal is könnyen megközelíthető – magyarázta a marketingmenedzser. –Családok, párok és baráti társaságok számára is ideális szálláshelyekkel, programlehetőségekkel és strandokkal várják a vendégeket Dalmáciában”. A ranglista szerint még Olaszország (15%), Görögország (14%), Ausztria (13%) és Spanyolország (7%) számíthat nagyobb arányban magyar vendégre. Nemcsak európai országokat keresünk fel: Kínába, Dubaiba és Kuwaitba is indul nyaralni magyar turista.

A kutatás hátteréről:

A Szallas.hu online felmérés keretei között vizsgálta a nyaralást tervezők utazási szokásait. Az adatok felvételére 2019. 04. 09. és 2019. 04. 12. között került sor. A mintavételezés nem reprezentatív Magyarország lakosságára vonatkozóan, de az adatok alkalmasak az aktuális trendek és attitűdök szemléltetésére.

Kapcsolódó képanyag:
A Szallas.hu logója: https://pr.szallas.hu/megjelenesek/

Kapcsolódó webhely:

www.szallas.hu
https://pr.szallas.hu

További információ:

Kelemen Lili
pr tanácsadó
Mobil: (+36) 30-4178-783
E-mail: lkelemen@sakkom.hu

Tags: , , , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

  Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 9:00-18:00 között:

  Tel.: +36 20 890 3150
  E-mail: szallas@szallas.hu
 • SAJTÓKAPCSOLAT

  Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

  Kelemen Lili, PR munkatárs és sajtóreferens
  +36 30 417 8783
  lili.kelemen@szallas.hu
 • KÖZÖSSÉG

 • NÉPSZERŰ

 • ARCHÍVUM