Sajtóközlemények

Published on december 31st, 2022 | by Kelemen Lili

0

Így szilveszterezünk idén: Eger, Szeged és Pécs a legkeresettebb úti cél

Budapest, 2022. 12. 31. – Sokan útra kelnek méltó módon elbúcsúztatni az idei esztendőt, holott egy főnek egy éjszakára a szállás átlagos ára 14 ezer forint, így 23 százalékkal drágább tavalyhoz képest. Az átlagos kosárérték 81 100 forint, ez 47 százalékos növekedést jelent. A többség apartmant választott. Minden ötödik foglalás Észak-Magyarország térségébe szól.

 

2019-hez képest 13 százalékkal többen foglaltak szállást szilveszter éjjelére idén december 29-éig, az előző évnél pedig 60 százalékkal nőtt a foglalások száma időarányosan. Az óév utolsó éjszakáján a szállás átlagosan 14 ezer forintot kóstált egy fő részére, ami 23 százalékos drágulás tavalyhoz képest. A Szallas.hu adatai szerint az átlagos kosárérték (egy foglalásra jutó átlagos összérték) 81 100 forint, ez 47 százalékkal több mint tavaly. Az egy és két éjszakás foglalás a leggyakoribb az év utolsó hétvégéjén.

Eger, Szeged, Pécs, Gyula és Siófok vonzza a legtöbb vendéget az újévi koccintásra. Debrecen, Budapest, Hévíz, Győr és Hajdúszoboszló is a legnépszerűbb belföldi úti célok között szerepel a Szallas.hu statisztikái alapján. A legnagyobb turisztikai régiók közül továbbra is Észak-Magyarország a legkeresettebb, minden ötödik foglalás ide szól. A Balaton (16,4%), a Nyugat-Dunántúl (13,8%) és a Dél-Alföld (12,8%) is jelentős vendégforgalomra számíthat. A legnagyobb mértékben a Dél-Dunántúlra nőtt a foglalások száma, 92 százalékkal többen választották a szilveszterezés helyszínéül tavalyhoz viszonyítva. Ebben a térségben Pécs a legkeresettebb, a régióba szóló foglalások 42 százaléka szól ide. Kaposvár, Harkány és Villány együttesen a régiós foglalások harmadát zsebelték be.

A vendégek közel harmada apartmanban piheni ki az újévi mulatozást. Negyedük hotelt, ötödük vendégházat, 17 százalékuk panziót, 5 százalékuk pedig egyéb szállástípust választott.

 

KERETES

Top 10 belföldi úti cél szilveszterkor:

 1. Eger
 2. Szeged
 3. Pécs
 4. Gyula
 5. Siófok
 6. Debrecen
 7. Budapest
 8. Hévíz
 9. Győr
 10. Hajdúszoboszló

KERETES VÉGE

 

Tags: ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

  Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 9:00-18:00 között:

  Tel.: +36 20 890 3150
  E-mail: szallas@szallas.hu
 • SAJTÓKAPCSOLAT

  Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

  Kelemen Lili, PR munkatárs és sajtóreferens
  +36 30 417 8783
  lili.kelemen@szallas.hu
 • KÖZÖSSÉG

 • NÉPSZERŰ

 • ARCHÍVUM