Sajtóközlemények

Published on június 4th, 2024 | by Kelemen Lili

0

Jelentős összegeket spórolhatnak meg a hűségprogram tagjai akár már az idei nyaraláskor is

Népszerű a vendégek körében a Szallas.hu hűségprogramja, a Hű!, már közel 1500 foglalás alkalmával választották az alig két hetes indulása óta. A Hű! tagság ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amiért cserébe a vendégek hozzáférhetnek a hűségprogramban résztvevő több mint 2000 szálláshely kedvezményes ajánlatához. A tagsággal egyúttal a belföldi foglalások mellé programkuponokat kapnak ajándékba, így a szállásdíjon bezsebelt kedvezmények mellett további 10-50 százalékot spórolhatnak a Hű! tagok a belépőjegyek és éttermi fogyasztások árából.

 

Május közepén elindult a Hű!, a Szallas.hu hűségprogramja. A bevezetést és a program kidolgozását megelőzően a Frontira közreműködésével reprezentatív kutatást végeztek a magyar lakosság körében, amiben a lojalitással kapcsolatos attitűdöket vizsgálták. A felmérés szerint több vendégéjszaka generálódhat a kedvezményes ajánlatoknak köszönhetően. Minden második válaszadó 1-6 nappal többet utazna évente, mint a kedvezmény nélkül. „A válaszolók kétharmada inkább többször utazna egy évben, ha több kedvezményes ajánlatot kapna, 22% inkább hosszabb időt töltene el egy helyen, míg 13%-át ez nem befolyásolná” – ismertette a részleteket Trepess Beatrix, a Szallas.hu hűségprogramért felelős marketingmenedzsere. A kutatásból az is kiderült, hogy a válaszolók négyötöde nyitott a hűségprogramokra, és már számos ilyenben tag is. A személyre szabott ajánlatok és a pontgyűjtés miatti felhalmozás érzése miatt regisztrálnak a legtöbben. „Az online szállásközvetítő használata esetén pedig az ár, a minőség, az előzetes tapasztalatok és a kényelem a legfontosabbak” – tette hozzá a marketingmenedzser.  Azt is elmondta, hogy a százalékos kedvezmény bizonyul kimagaslóan a legértékesebbnek, ezt követi, ha a szálláshely közelében található látványosságokra és a vendéglátóhelyekre kedvezményes kuponokat kapnak. „Az eredmények azt mutatják, hogy már a 10% kedvezmény is motiváló, de a válaszolók harmadának a 15%-os szint az alsó küszöbérték, csaknem kétharmaduk pedig a 20% feletti szintet preferálná” – mondta Trepess Beatrix.

Hű! tagságért már közel 10 ezer felhasználó regisztrált az alig 2 hét alatt, közel 1500 alkalommal kedvezményesen foglaltak a programhoz csatlakozott magyar, horvát és román szálláshely valamelyikében. „A hűségprogram mind a vendégeknek, mind a szállásadóknak előnnyel jár – mondta Trepess Beatrix. – A hűségprogramra regisztrált vendégek jelentős kedvezményekre tehetnek szert, a programban résztvevő szállásadók pedig azon túl, hogy jobb láthatóságot kapnak az oldalunkon, több vendégéjszakában is részesülhetnek.” Ezt erősítik a bevezetést követő eredmények: már az első egy hétben a Hű! szállásadókhoz átlagosan másfélszer annyian foglaltak, mint a nem csatlakozó szállásokhoz. A tagoknak a regisztrációval megszerzett első, induló hűség szinten 10% kedvezmény jár több mint 2000 magyarországi, horvátországi és romániai válogatott szálláshelyen. Belföldi foglalás esetén a Hű! tagok programkuponokat is kapnak, ezeken keresztül további 10-50%-ot spórolhatnak belépőjegyek és éttermi fogyasztások árából. A hűségszinteket pedig több foglalással lehet növelni, ezekhez magasabb kedvezmény jár: a következő szint 15, a legmagasabb szint 20% induló kedvezményt jelent. Az induló kedvezmények pedig más kedvezményekkel is összevonódhatnak. Így egy már magasabb szintű Hű! tag, ha Hű! szállásadóhoz foglal, akinél a Szallas.hu oldalán más kedvezményes kampány is aktív, akkor akár 40+ vagy 50+% kedvezményre is szert tehet. „Az új hűségprogramot folyamatosan bővítjük az előzetes felmérésünk és piaci visszajelzések alapján, így hamarosan további kampányokkal és előnyökkel bővítjük a programot” – mondta Trepess Beatrix. A szakember azt is elmondta, hogy a szálláshelyek és a turisztikai attrakciók, éttermek regisztrációja is nyitott, bármikor csatlakozhatnak a hűségprogramhoz, amiért ingyenes felületet és megjelenést kapnak a Szallas.hu oldalán.

 

Miért érdemes Hű! szállásadónak lenni?

Ahogy a kutatás is rávilágít, a vendégek többségénél az ár az egyik legfontosabb kritérium a szálláshely kiválasztásánál, éppen ezért kedvezménnyel mozdíthatók a foglalás felé. „Ez egy remek lehetőség azoknak a szállásadóknak például, akiknek nincs saját hűségprogramja vagy nincs lehetősége nagyobb marketing kampányokat kivitelezni – mondta Trepess Beatrix – De a nagy szereplőknek is előnnyel jár, hiszen előrébb kerülhetnek a találati listában, így jobb láthatóságot kapnak.”  A jobb ár eredményeként a vendégek zöme többször vagy hosszabb időre utazhat el éves szinten, tehát nő a vendégéjszakák száma.

 

Kapcsolódó webcímek:

https://szallas.hu/husegprogram

Hű! szálláshelyek: https://szallas.hu/kedvezmenyek-hu-tagoknak

Hű! magyar szálláshelyek: https://szallas.hu/magyarorszag/kedvezmenyek-hu-tagoknak

Szálláshely regisztráció: https://szallas.hu/regisztracio

Program partnerek regisztrációja: https://szallas.hu/programok/kapcsolat

Látványosságok, éttermek, programok stb. is csatlakozhatnak a programhoz. A Hű! tagoknak felajánlott kedvezményért cserébe ingyenes megjelenést biztosít a Szallas.hu: eljuttatják az ajánlatot a közelbe foglaló utazóiknak.

 

Kapcsolódó logók:

https://pr.szallas.hu/wp-content/uploads/2024/05/hu-logo.png

https://pr.szallas.hu/wp-content/uploads/2024/05/hu-logo-2.png

 

A felmérés-hátteréről

A Szallas.hu a Frontira közreműködésével végzett kvantitatív kutatásának célja az volt, hogy megismerjük a lojalitás koncepció fogadtatását. Ennek érdekében egy 61 kérdésből álló, a magyar felnőtt lakosságra nem, kor, lakóhely szerint reprezentatív kérdőív került felvételre 2023.07.25. és 07.28. között. Az eredmény kiértékelése előtt az adatokat azokra a válaszadókra szűrték, akik szoktak turisztikai céllal utazni és online szálláskereső oldalakat használni.

 

 

Tags: , , , , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

  Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 9:00-18:00 között:

  Tel.: +36 20 890 3150
  E-mail: szallas@szallas.hu
 • SAJTÓKAPCSOLAT

  Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

  Kelemen Lili, PR munkatárs és sajtóreferens
  +36 30 417 8783
  lili.kelemen@szallas.hu
 • KÖZÖSSÉG

 • NÉPSZERŰ

 • ARCHÍVUM