Sajtóközlemények

Published on február 14th, 2023 | by Kelemen Lili

0

Készülhetnek a hölgyek, lesz Valentin-napi lánykérés!

 Budapest, 2023. 02. 14. – Több a támogatója a szerelmesek ünnepének, mint az ellenzője – derült ki a Szallas.hu friss felméréséből. Mindkét nem jellemzően 15 ezer forint alatti értékben ajándékoz ilyenkor. A férfiak zöme virággal és romantikus vacsorával köszönti kedvesét, míg a nők édességgel és valamilyen meghitt programmal – akár utazással készülnek. Legalább két eljegyzés is lesz a kutatásban résztvevők körében.

Minden második válaszadó szereti a Valentin-napot és vágyakozással tölti el – a Szallas.hu friss kutatása szerint. Ugyanakkor vannak, akiket dühít vagy elszomorít, továbbá tízből négy főből nem vált ki semmilyen érzelmet az ünnep. „Érdekesség, hogy mindkét nemnél a kapcsolattal rendelkezők körében magasabb az aránya azoknak, akiket nem érint meg a Valentin-nap” – avatott a részletekbe Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője. A felmérésben résztvevők 88 százalékának van kapcsolata. A párkapcsolattal rendelkezők kétharmada számít arra, hogy kedvese meglepi a szerelmesek ünnepén, és 70 százalékuk készül szintén megajándékozni választottját. Az ajándékozók körében az édesség és a romantikus vacsora a leggyakoribb meglepetés, 14 százalékuknál szenvedélyes légyott is lesz, 13 százalékuk utazással kedveskedik, minden tizedik pedig virágot ad. „A válaszokból azt látjuk, hogy a férfiak zöme virággal készül, mellé pedig romantikus vacsorát tervez, míg a nők többsége édességgel és valamilyen közös időtöltéssel kívánja megkoronázni a szerelmesek ünnepét” – mondta Kelemen Lili.

A sajtószóvivő azt is hozzátette, hogy idén már nagyobb arányban vannak az ez alkalomból utazást tervezők is tavalyhoz képest, az ajándékozók ötöde szervez kiruccanást.  „Arányaiban a nők válaszai között gyakrabban esett szó az utazásról – tette hozzá Kelemen Lili. – Ez trendfordulást jelent, tavaly ugyanis a férfiak harmada, a nők ötöde tervezett utazást Valentin-napra.” Minden ötödik válaszadó bár most nem utazik, de jó ötletnek tartja a romantikus üdülést. Akik kihagyják, többségében (38%) anyagi okok miatt kénytelenek így dönteni. 6% pedig nem utazik el sem most, sem a jövőben ebből az alkalomból. Akik utaznak, túlnyomórészt (95%) belföldi úti célban gondolkodnak. A Szallas.hu adatai szerint februárban Budapest, Eger, Pécs, Hévíz, Gyula, Hajdúszoboszló, Zalakaros, Szeged, Visegrád és Debrecen szálláshelyeit foglalták a legnagyobb arányban. Szállásukat a legtöbben a wellness-szolgáltatás és az ár alapján választják. Sokak keresik a privát medence/jacuzzi vagy dézsafürdő opciókat, a panorámás kilátást, a felnőttbarát lehetőséget és a 100% pénzügyi biztonságot vagy a privát szaunát. Az utazók körében a programok közül a wellness magasan vezet (89%), de az étterem (45%), a városnézés (32%) és a kirándulás (31%) is gyakori. Sokan választanak boros időtöltést és mozit is. Minden tizedik vendég kiteszi majd a „Ne zavarj!” táblát. Persze akadnak olyanok is, akik extrémebb kalandot keresnek: repülés élmény, vitorlázás vagy swinger klub formájában. Az 5000 forint alatti (42,6%) és az 5-15 ezer forint közötti (42,4%) ajándékozás a leggyakoribb, 15-30 ezer forint között már csak minden tizedik válaszadó költ.

Abban nagy az egyetértés, hogy ilyenkor több pár merül el az intimitás rejtelmeiben, ugyanakkor a Valentin-napi lánykérésről még mindig megoszlanak a vélemények. A válaszadók 57 százaléka szerint ugyan romantikus cselekedet, 38 százalék mégis elcsépelt tervnek gondolja. Mindezektől függetlenül legalább két lánykérés is lesz a kérdőívet kitöltők körében.

 

KERETES

Top 10 belföldi úti cél 2023 februárjában:

 1. Budapest
 2. Eger
 3. Pécs
 4. Hévíz
 5. Gyula
 6. Hajdúszoboszló
 7. Zalakaros
 8. Szeged
 9. Visegrád
 10. Debrecen

Rendhagyó ajándékok a kutatásban résztvevők válaszai alapján:

 1. Csípős szósz
 2. Privát műsor (vetkőzés)
 3. Sör
 4. Sorsjegy
 5. Hógömb
 6. Felnőtt játékszer
 7. Kuponok
 8. Saját kezűleg készített apróság
 9. Tea
 10. Fotók a közös emlékekről

KERETES VÉGE

Tags: , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

  Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 9:00-18:00 között:

  Tel.: +36 20 890 3150
  E-mail: szallas@szallas.hu
 • SAJTÓKAPCSOLAT

  Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

  Kelemen Lili, PR munkatárs és sajtóreferens
  +36 30 417 8783
  lili.kelemen@szallas.hu
 • KÖZÖSSÉG

 • NÉPSZERŰ

 • ARCHÍVUM