Sajtóközlemények szallashu-gyulai-var

Published on május 10th, 2023 | by Kelemen Lili

0

Kiderült, hova utaznak a magyarok pünkösdkor

Nem sokkal a húsvéti és a május elsejei hosszú hétvége után itt az újabb alkalom a belföldi utazásra. Míg május elején Budapest volt a legkeresettebb belföldi úti cél, most úgy tűnik, pünkösdkor Gyula lesz a legnépszerűbb.

A hónap végét a pünkösdi hosszú hétvégével zárjuk. „Jelenleg 15 százalékkal több foglalásunk van, mint időarányosan tavaly” – mondta Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője. A jelenlegi állás szerint Gyula, Siófok, Eger, Szeged és Pécs a legkeresettebb úti cél. A top tízes listára még Budapest, Hajdúszoboszló,  Balatonfüred, Zalakaros és Nyíregyháza került fel. A foglalások közel harmada apartmanba, 26 százaléka vendégházba, 23 százaléka hotelbe szól. A vendégek 14 százaléka választott panziót, míg 6 százalékuk egyéb szállástípust. Egy főnek egy éjszaka átlagosan 12 ezer forintba kerül.

A munka ünnepe is utazással telt

A húsvéti pihenő után a május elsejével záródó hosszú hétvégén is sokan indultak kikapcsolódni. „A háromnapos hosszú hétvégére leadott foglalások alig 10 százalékkal maradtak el a szezont berobbantó négynapos húsvéti hosszú hétvége számaitól” – árulta el a sajtószóvivő. Egy főnek egy éjszaka átlagosan 11 570 forintba került. A legtöbb foglalásban Budapest, Eger, Pécs, Szeged és Gyula részesült a Szallas.hu adatai szerint. Sopron, Balatonfüred, Hévíz, Siófok és Hajdúszoboszló követték őket. A vendégek 27 százaléka hotelben, 26 százaléka apartmanban, 24 százaléka vendégházban, 18 százaléka panzióban pihent, 5 százalék pedig egyéb szállástípust választott.

 

KERETES

Top 10 belföldi úti cél a pünkösdi hosszú hétvégén:

 1. Gyula
 2. Siófok
 3. Eger
 4. Szeged
 5. Pécs
 6. Budapest
 7. Hajdúszoboszló
 8. Balatonfüred
 9. Zalakaros
 10. Nyíregyháza

 

Top 10 belföldi úti cél a május elsejei hosszú hétvégén:

 1. Budapest
 2. Eger
 3. Pécs
 4. Szeged
 5. Gyula
 6. Sopron
 7. Balatonfüred
 8. Hévíz
 9. Siófok
 10. Hajdúszoboszló

KERETES VÉGE

Tags: , , , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

  Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 9:00-18:00 között:

  Tel.: +36 20 890 3150
  E-mail: szallas@szallas.hu
 • SAJTÓKAPCSOLAT

  Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

  Kelemen Lili, PR munkatárs és sajtóreferens
  +36 30 417 8783
  lili.kelemen@szallas.hu
 • KÖZÖSSÉG

 • NÉPSZERŰ

 • ARCHÍVUM