Sajtóközlemények

Published on november 22nd, 2019 | by Kelemen Lili

0

Megvan az Év Szállása 2019

Az Art Hotel Zalakaros nyerte el az Év Szállása címet idén, a Szallas.hu immár hetedik éve megrendezett versenyén. Az Év Turisztikai Települése kategória díjazottjai Eger, Tiszafüred és Hajdúszoboszló lettek. A Turizmus Szakma Példaképe – ifj. Papp Imre-emlékdíjjal Nagy Júliát, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság turizmusfejlesztési munkacsoport vezetőjét tüntették ki.

Lezárult az Év Szállása 2019 verseny, melyben a legjobb szálláshelyek mellett a településeket, konferenciahoteleket és a turisztikai látnivalókat is díjazták. „Egy olyan szálláshely lett az Év Szállása, amely kifejezi, hogy minden kategóriában lehet minőségi, ár-érték arányban kitűnő vendéglátással kiemelkedőt alkotni, és folyamatosan növelni a vendégek elégedettségét mondta Szigetvári József, a Szallas.hu Csoport vezérigazgatója. Ez jól példázza, hogy nem csak a luxus érdemelheti ki a szakmai zsűri, a szavazók és a vendégértékelések között is a legjobb helyezést.” Az Év Szállása 2019 címet ugyanis a 3 csillagos Art Hotel Zalakaros nyerte.

Népszerűségi, minőségi és szakmai díjakkal is jutalmazták a legkedveltebb és legjobb szálláshelyeket. A népszerűségi listák élén a 4-5 csillagos hotelek közül a Hotel Silver Hajdúszoboszló végzett, az 1-3 csillagos hotelek kategóriában a Hotel Unicornis Eger nyert. A nem hotel típusú szálláshelyek közül a Deluxe Apartman Nyíregyháza lett a legjobb. A fővárosi konferenciahotelek közül a La Prima Fashion Hotel Budapest, vidékiek közül pedig a La Contessa Kastélyhotel Szilvásvárad nyertek. „Idén rekordra számítunk a belföldi turizmusban, ezért is kiemelkedő, hogy a növekvő kereslettel párhuzamosan a vendégelégedettség is pozitív irányba változik” tette hozzá a vezérigazgató.

A Turizmus Szakma Példaképe – ifj. Papp Imre-emlékdíjjal Nagy Júliát, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság turizmusfejlesztési munkacsoport vezetőjét tüntették ki. Ezzel a díjjal olyan személyt jutalmaznak, aki szálláshelyével, turisztikai attrakciójával vagy rendezvényével kiemelkedő és példaértékű belföldi turisztikai terméket hozott létre. Nagy Júlia a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai tevékenységének az irányításáért, valamint a Dunamente turisztikai desztináció fejlesztéséért felel, melynek célja a magyarországi piacra szánt márka kialakítása a helyi szolgáltatók és önkormányzatok közreműködésével. Ő hozta létre és vezeti a miskolci és a tokaji turisztikai desztináció menedzsmentet (TDM) is.

A verseny rangsorait a szakmai zsűri, a több mint 1 millió valós vendégértékelés és a rekord mennyiségű, 262 515 szavazat határozták meg.

 

Eger tarolt

A megmérettetés és a rangos díjátadó célja felhívni a figyelmet a turizmus szakma remekeire és Magyarország kincseire. A szavazatok alapján az Év Turisztikai Települése díjat Eger nyerte, második helyen Tiszafüred, harmadik helyen pedig Hajdúszoboszló végzett. „Tiszafüred dobogós helyezése talán meglepőnek tűnik Eger és Hajdúszoboszló között, de a városmarketing és a szálláshelyek marketing tevékenységének köszönhetően az elmúlt években fokozott érdeklődés övezi a települést” mondta Szigetvári József. Nemcsak az úti célok, hanem a turisztikai látnivalók is megmérettettek a versenyen. A szavazatok alapján közönségdíjban részesült a Tisza-tavi Mancsos Pancsoló, a diósgyőri vár, és holtversenyben a siklósi vár és a Mini Zoo is. A zsűri minőségi díjjal jutalmazta az egri várat, a Festetics-kastélyt és a Zalakarosi Fürdőt. Az Év Külföldi szálláshelye a Hotel Encián Donovaly lett.

A szakmai díjak sorsáról a zsűri döntött. A Szallas.hu képviseletében Szigetvári József ügyvezető és Papp István termékmenedzser pontoztak. A bírák között volt Hegedűs Attila, a BDOnline ügyvezetője, Szántó Zoltán, a Turizmus.com főszerkesztője, Vágó Ágnes, a Pont Itt magazin főszerkesztője és Pataki Zita, televíziós, rádiós műsorvezető is. A zsűritagok között kapott helyet Jandzsó Balázs is, az Év Szállása 2018 nyertes képviselője, a Park Inn By Radisson Zalakaros Hotel & Spa**** front office menedzsere, és a tavalyi év Turizmus Szakma Példaképe, Katona Zoltán, a Morgens Design ügyvezetője. A verseny főtámogató partnere az OTP SZÉP-kártya, kiemelt támogatói a Google, a Lidl és az NLC, kommunikációs támogatói pedig a Turizmus.com és a Pont Itt magazin.

 

KERETES

 

Év Szállása 2019 eredmények

 

Az Év Szállása 2019: Art Hotel Zalakaros

 

 

Minőségi díjak          

 

4-5 csillagos hotel 70 szoba felett

 1. Hotel Atlantis Hajdúszoboszló
 2. Colosseum Hotel Mórahalom
 3. Ensana Thermal Hévíz

 

4-5 csillagos  hotel 70 szoba alatt

 1. Hotel Auris Szeged
 2. Pangea Hotel Nyíregyháza
 3. Wellness Hotel Kager Harkány

 

1-3 csillagos hotel

 1. Art Hotel Zalakaros
 2. Szinbád Hotel Pécs
 3. Hotel Szárcsa Székesfehérvár

 

Non-Hotel

 1. Villa Marina Balatonboglár
 2. Villa Aruba Keszthely
 3. Villa Cuvée Egerszalók

 

 

Szakmai díjak

 

4-5 csillagos hotel 70 szoba felett

 1. Hunguest Hotel Palota Lillafüred
 2. Hotel Európa Fit Hévíz
 3. Saliris Resort Spa & Conference Hotel Egerszalók

 

4-5 csillagos hotel 70 szoba alatt     

 1. Újhuta Kastélyszálló Háromhuta
 2. Kastélyhotel Sasvár Resort Parádsasvár
 3. Imola Hotel Platán Eger

 

1-3 csillagos hotel     

 1. Art Hotel Zalakaros
 2. Erzsébet Park Hotel Parádfürdő
 3. Hotel Marina Balatonfüred

 

Non-Hotel      

 1. Villa Aruba Keszthely
 2. Ég és Föld Borvendégház Szekszárd
 3. Hilltop Hideout Szentendre

 

 

Népszerűségi díjak   

4-5 csillagos hotel

 1. Hotel Silver Hajdúszoboszló
 2. Hotel Eger&Park
 3. MenDan Magic Spa & Wellness Zalakaros

 

1-3 csillagos hotel

 1. Hotel Unicornis Eger
 2. Royal Hotel Cserkeszőlő
 3. Libra Hotel Veresegyház

 

Non-Hotel

 1. Deluxe Apartman Nyíregyháza
 2. Országház Apartman Budapest
 3. Galagonya Porta Őriszentpéter

 

 

Konferenciahotelek

Budapest: La Prima Fashion Hotel Budapest

Vidék: La Contessa Kastélyhotel Szilvásvárad

 

Az Év Turisztikai Települése

 1. Eger
 2. Tiszafüred
 3. Hajdúszoboszló

 

Az Év Turisztikai Attrakciója – Közönségdíj

1. Tisza-tavi Mancsos Pancsoló

2. Diósgyőri vár

3. Siklósi vár (holtverseny)

3. Mini Zoo Komló (holtverseny)

 

 

Az Év Turisztikai Attrakciója – Minőségi díj

 1. Egri vár
 2. Festetics-kastély
 3. Zalakarosi Fürdő

 

 

Az Év romániai szálláshelyei:

Hotel kategória:  Hotel Szeifert Sovata

Panzió kategória: Pensiunea Element Alba Iulia

Apartman kategória:  Poet Pastior Residence Sibiu

 

 

Az Év Külföldi szálláshelye:

Hotel Encián Donovaly

 

 

KERETES VÉGE

 

Kapcsolódó képek:

https://pr.szallas.hu/evszallasa-2019-fotoalbum/

Tags: , , , , , , , , , , , , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

  Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 9:00-18:00 között:

  Tel.: +36 20 890 3150
  E-mail: szallas@szallas.hu
 • SAJTÓKAPCSOLAT

  Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

  Kelemen Lili, PR munkatárs és sajtóreferens
  +36 30 417 8783
  lili.kelemen@szallas.hu
 • KÖZÖSSÉG

 • NÉPSZERŰ

 • ARCHÍVUM