Sajtóközlemények

Published on március 22nd, 2024 | by Kelemen Lili

0

Nem ússzuk meg szárazon a húsvétot: wellnesselni indulunk

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a Szallas.hu adatai szerint. A két- és a hároméjszakás tartózkodás a legnépszerűbb, ezek összesen a foglalások 80 százalékát teszik ki. A hosszabb kikapcsolódáshoz többen választanak hotelt, nagyobb létszámnál pedig vendégházba, apartmanba vagy panzióba foglalnak. Eger, Gyula és Hajdúszoboszló vezetik a legnépszerűbb úti célok listáját. Eddig a márciusban az online kifizetett összegek közel 30 százalékát fizették SZÉP kártyával.

Egy rövidke lélegzetvétel után máris itt a következő hosszú hétvége, a négynapos húsvét, és az április nyolcadikáig tartó tavaszi szünet. A Szallas.hu adataiból kiderül, hogy a húsvéti foglalások 73 százaléka non-hotel szállástípusba (apartman, vendégház, panzió stb.), 27 százaléka hotelbe szól. Utóbbi esetén a négycsillagos kategória a legkeresettebb, a vendégek 14 százaléka választotta. De nem sokkal maradtak le a háromcsillagos szállodák sem (11%).

„A foglalások 43%-a két éjszakára, 36%-a három éjszakára, 20%-a pedig egy éjszakára szól – ismertette a részleteket Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője. – Úgy tűnik, hogy a hosszabb kikapcsolódásra vágyók körében népszerűbbek a hotelek: 3 éjszakás tartózkodásnál a vendégek közel harmada választott szállodát.” Az átlagos foglalásonkénti vendégszám alapján a családok többsége és a több fős társaságok nagyobb arányban választanak szállást az apartman, panzió és a vendégház kategóriából. „A non-hoteleknél 3,9 fő, míg a szállodáknál 2,8 fő az átlagos létszám/foglalás” – mondta a sajtószóvivő. További érdekesség, hogy az egy fős utazások száma ezúttal kimondottan alacsony (3%), és csaknem minden harmadik húsvéti utazó wellness-szálláshelyen pihen. Vannak olyan szállásadók, akik 15-20 százalékos kedvezményes, tematikus csomagokkal várják a feltöltődni vágyókat. Sokan gyermekprogramokkal készülnek – jellemzően kézműves foglalkozásokkal, tojásfestéssel, tojásfutammal, arcfestéssel várják a kicsiket, de lesz, ahol bohóc szórakoztatja majd őket. Persze a felnőttek sem maradnak program nélkül: sok helyen sztárvendég énekel majd a vacsora közben.

A legnagyobb turisztikai régiók közül Észak-Magyarország a legnépszerűbb a Szallas.hu húsvéti foglalásainak negyedével. Pillanatnyi állás szerint hármas holtversenyben a Balaton, a Dél-Alföld és a Nyugat-Dunántúl követik a sorban – a foglalások 12-12 százalékát tették meg eddig ezekbe a régiókba. A települések közül Eger, Gyula, Hajdúszoboszló a legnépszerűbb jelenleg mind foglalási szám, mind vendégéjszakaszám alapján. Pécs, Szeged, Miskolc, Budapest, Hévíz, Nyíregyháza és Siófok is a top tíz úti cél között szerepel a Szallas.hu foglalási darabszámai alapján. A bruttó szobaárbevétel és a vendégéjszakaszám alapján az egy főre eső átlagos éjszakánkénti ár 12 824 forint. 2024 januárjától ismét csak a pihenésre fordítható a SZÉP kártya, és ez meg is érződik a foglalásokon. „Eddig márciusban az online kifizetett összegek 28,3%-át fizették SZÉP kártyával” – mondta Kelemen Lili.

A húsvéttal indul a tavaszi szünet, de nem ér véget vele, hiszen sokan időzítik utazásukat inkább a hosszú hétvége utánra. „A húsvétot követő héten csaknem a négynapos ünnep számait hozzuk, így a teljes tavaszi szünetben szinte duplázzuk a hosszú hétvége eredményeit” – mondta a sajtószóvivő.

 

KERETES

A top 10 legnépszerűbb belföldi település a magyarok körében a Szallas.hu-s foglalási darabszám alapján a húsvéti hosszú hétvégén:

 1. Eger
 2. Gyula
 3. Hajdúszoboszló
 4. Pécs
 5. Szeged
 6. Miskolc
 7. Budapest
 8. Hévíz
 9. Nyíregyháza
 10. Siófok

 

A top 10 legnépszerűbb belföldi település a magyarok körében a Szallas.hu-s vendégéjszakaszám alapján a húsvéti hosszú hétvégén:

 1. Eger
 2. Hajdúszoboszló
 3. Gyula
 4. Pécs
 5. Miskolc
 6. Szeged
 7. Siófok
 8. Zalakaros
 9. Nyíregyháza
 10. Hévíz

 

A top 10 legnépszerűbb belföldi település a magyarok körében a Szallas.hu-s foglalási darabszám alapján a teljes tavaszi szünetben:

 1. Eger
 2. Gyula
 3. Pécs
 4. Budapest
 5. Szeged
 6. Hajdúszoboszló
 7. Miskolc
 8. Zalakaros
 9. Nyíregyháza
 10. Siófok

 

A top 10 legnépszerűbb belföldi település a magyarok körében a Szallas.hu-s vendégéjszakaszám alapján a teljes tavaszi szünetben:

 1. Eger
 2. Gyula
 3. Hajdúszoboszló
 4. Pécs
 5. Zalakaros
 6. Szeged
 7. Nyíregyháza
 8. Miskolc
 9. Siófok
 10. Budapest

 

KERETES VÉGE

Tags: , , , , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

  Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 9:00-18:00 között:

  Tel.: +36 20 890 3150
  E-mail: szallas@szallas.hu
 • SAJTÓKAPCSOLAT

  Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

  Kelemen Lili, PR munkatárs és sajtóreferens
  +36 30 417 8783
  lili.kelemen@szallas.hu
 • KÖZÖSSÉG

 • NÉPSZERŰ

 • ARCHÍVUM