Sajtóközlemények

Published on január 31st, 2024 | by Kelemen Lili

0

Rekordok kilátásban: Kétéves integrációt zárt a Szallas Group

Lezárult a Szallas Group integrációs folyamata, melynek eredményeként a Travelminit.ro átállt a Szallas.hu technológiai hátterére. A Travelminit.ro a román szállásfoglaló piac második legnagyobb szereplője évi 18,5 millió látogatóval. Az integráció révén a következő 3 évben jelentős növekedésre számítanak a keresztirányú utazásokat illetően Romániában és Magyarországon egyaránt. A 2018-as összefonódásuk óta 2023 végére a Travelminit árbevétele és foglalási száma a nyolcszorosára nőtt, a következő 3-5 évben még további négy-ötszörös növekedést várnak. 

A Szallas Group többlépcsős nemzetközi terjeszkedésének egyik első mérföldkövét jelentette, amikor 2018-ban tulajdonrészt szerzett Travelminit International SRL-ben, Romániában, majd 2020-ban 100 százalékos tulajdonosa lett. Az együttműködés fontos pillére volt, hogy a román oldal álljon át a Szallas.hu technológiájára, de a Travelminit maradjon meg önálló, helyi operációként és márkanévként. „A Szallas.hu platform  technológiai háttere már bizonyított, ezért egyértelmű volt, hogy a román piaci növekedés mellett teljes technológiai átállást is megvalósítunk a Travelminit.ro esetében, hogy magasabb fokozatra kapcsolva, erőinket egyesítve közösen száguldjunk célunk felé, hogy a kelet-közép-európai régió meghatározó szállásfoglaló szereplője legyünk” – magyarázta Szigetvári József, a Szallas Group leköszönő vezérigazgatója. „Ezen lezárt fejlesztésünk célja, hogy még több vendéget hozzunk szállásadó partnereinknek mindkét országban” – tette hozzá Rigó Ferenc, aki a Travelminit vezetője, februártól pedig a Szallas.hu Zrt. átmeneti vezérigazgatója.

Az integráció a magyar és a román vállalat valamennyi területét – így az ügyfélszolgálatot, partnerkezelést, marketinget, értékesítést stb. – érintette. „Nemcsak a vendégek kaptak vadonatúj foglalási oldalt Romániában, a szálláshelyek adminisztrációs felülete is teljes mértékig megújult, és persze a kollégáinknak is egy teljesen új keretrendszer használatát kellett megtanulniuk – részletezte Rigó Ferenc. – Egy ilyen integráció önmagában is tartogat kihívásokat, azonban itt külön megpróbáltatást jelentett, hogy a román felületeken napi több tízezren keresnek szállást és sok ezren foglalnak hetente. Így nem túlzás azt mondani, hogy egy autópályán, mozgó járműben cseréltünk motort és karosszériát.”

A 2018-as összefonódás óta 2023 végére a Travelminit árbevétele és foglalási száma a nyolcszorosára nőtt, a következő 3-5 évben még további négy-ötszörös növekedést várnak. A Travelminit.ro a román szállásfoglaló piac második legnagyobb szereplője évi 18,5 millió látogatóval. Az integráció révén a következő 3 évben jelentős növekedésre számítanak a keresztirányú utazásokat illetően Romániában és Magyarországon egyaránt. A magyar vendégek a 2018-as román szálláskínálat négyszereséből, 7500 szálláshelyből választhatnak, míg Romániában a vendégek már elérik a teljes magyar szálláskínálatot, ami közel 17 ezer szállásajánlatot tartalmaz.

A legtöbb Romániából érkező vendég elsősorban a kelet-magyarországi régióba látogat el. Eddig a leggyakrabban Gyula, Hajdúszoboszló, Budapest, Nyíregyháza, Szeged és Makó szálláshelyeit keresték. Főként családok és párok foglalnak, jellemzően legalább reggelit nyújtó lehetőségeket böngésznek, de népszerű a félpanzió is. Utazásaik célja többnyire a wellnessezés, amit legjobb, ha a szállás maga nyújt, vagy olyan településre foglalnak, ahol népszerű a város fürdője. Az általuk legkeresettebb szállástípusok a hotelek és panziók, városlátogatások esetén pedig az apartmanok is. Évközben általában két éjszakára, jellemzően hétvégére foglalnak, nyáron pedig 5-7 éjszakás üdülést terveznek.

A Szallas Group nemzetközi akvizíciós stratégiájának legelső állomása Lengyelország volt, ezt követően került sor Romániára, majd Csehországra. Szallas Group márkanév alatt a cégcsoport ma már összesen 16 terméket működtet 5 országban, 6 irodában. 2022 őszén jelentették be a Szallas Group eladását, a tranzakció zárultával a lengyel Wirtualna Polska lett a cégcsoport tulajdonosa. A magyarországi cégek árbevétele 9,2 milliárd forint volt 2023-ban, ez közel 10 százalékos növekedés 2022-hez képest. A Travelminit International SRL 1,6 milliárd forint árbevételt ért el, amely 63 százalékos növekedés 2022-hez képest.

Tags: , , , , , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

  Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 9:00-18:00 között:

  Tel.: +36 20 890 3150
  E-mail: szallas@szallas.hu
 • SAJTÓKAPCSOLAT

  Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

  Kelemen Lili, PR munkatárs és sajtóreferens
  +36 30 417 8783
  lili.kelemen@szallas.hu
 • KÖZÖSSÉG

 • NÉPSZERŰ

 • ARCHÍVUM