Sajtóközlemények

Published on december 4th, 2023 | by Kelemen Lili

0

Szívesebben váltjuk be a kedvezményeket mobilapplikáción

Az őszi-téli utazók körében a wellnessen felül a kastélyok és várak, valamint az éttermek és egyéb gasztro élmények voltak a legvonzóbbak – derült ki a Szallas.hu legfrissebb felméréséből. Válaszaikat visszaigazolja, hogy a legtöbben a Gyulai várat és a Várfürdőt, Hévíz wellness-szállodáit és tófürdőjét, valamint a főváros nevezetességeit keresték fel eddig a szezonban. A programokról az utazás előtt, zömében online tájékozódnak, a programtervet pedig a kedvezmények is befolyásolják. A Szallas.hu ezen trendekre reagálva integrálta mobilapplikációjába a Szallas.hu/Programok aloldal tartalmát és a belföldi foglalások mellé járó, kedvezményre váltható ajándék programkuponokat is.

 

A programokról leggyakrabban a közösségi oldalakon, az erre tematizálódott weboldalakon és ismerősök ajánlásai alapján tájékozódnak a belföldi utazók a Szallas.hu friss felmérése szerint. Rákeresnek a látnivalók, programok értékeléseire, és a helyiek, valamint az influenszerek ajánlásait is fontolóra veszik. A kutatás arra is rávilágít, hogy a legkeresettebb programok toplistáját a wellness-szállodák és fürdők vezették az őszi-téli utazók körében. A válaszok alapján a kastélyok és várak, valamint az éttermek, kávézók, cukrászdák és gasztro programok is vonzóak. „Ősszel is már, de különösen télen az utazók leginkább a termálfürdők kényelmét keresik vagy emlékezetes beltéri programok után kutatnak – mondta Szabó Zsolt, a Szallas.hu Programok és Attrakciók Üzletág vezetője. – Kiemelkedő népszerűséget élvez például a Gyulai Várfürdő és a Hévízi-tó, de rengeteg látogatót vonz a keszthelyi Festetics-kastély is.” A felmérés szerint Budapest nevezetességeit, az Eger és Miskolc környéki látnivalókat, az esztergomi bazilikát és a sümegi várat is sokan látogatták meg idén ősszel. Tízből nyolc válaszadó mind az ingyenes, mind a fizetős programokra nyitott, csupán tízből egy jelezte, hogy csak a díjmentes lehetőségek érdeklik.

 

A kedvezmények is alakítják a programtervet

A válaszadók háromnegyede szívesen él a kedvezményekkel, amiket szállásfoglaláskor a közeli látnivalók felfedezéséhez kap. A felmérésben résztvevők mindössze ötöde nem tudta, hogy a Szallas.hu a belföldi foglalások mellé ajándék programkuponokat küld a térségben fellelhető látnivalókhoz és programokhoz. 44% válaszolta, hogy halott erről az extra szolgáltatásról, de még nem élt vele. „Ezt az arányt és a felhasználói élményt kívántuk fokozni az idei egyik legnagyobb projektünkkel, melynek eredményeként a Szallas.hu mobilappba integráltuk a Szallas.hu/Programok aloldal teljes tartalmát, több mint 8700 programlehetőséget, valamint az ajándék programkuponokat – mondta a Bernáth Zalán, a Szallas.hu mobilapp menedzsere. – Az integráció eredményeként a vendégek amellett, hogy az applikáción belül tájékozódhatnak a programokról és foglalhatnak szállást, a belföldi foglalásaik mellé küldött kuponokat is könnyedén, digitálisan érvényesíthetik.” A felmérésből az is kiderült, hogy kétharmad azoknak az aránya, akik a jövőben nem bajlódnának a nyomtatással, inkább az applikáción belül, online váltanák be a programkuponokat.

 

Kapcsolódó webcímek:

szallas.hu

szallas.hu/Programok

pr.szallas.hu

 

Mobilapp elérése:

Androidra

iOS-re

 

A felmérés hátteréről:

A Szallas.hu online felmérést végzett 1200 válaszadó körében 2023.10.30. és 2023.11.06. között. Bár a mintavétel nem reprezentatív Magyarország lakosságára, az eredmények alkalmasak a főbb trendek és attitűdök szemléltetésére.

Tags: , , , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

  Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 9:00-18:00 között:

  Tel.: +36 20 890 3150
  E-mail: szallas@szallas.hu
 • SAJTÓKAPCSOLAT

  Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

  Kelemen Lili, PR munkatárs és sajtóreferens
  +36 30 417 8783
  lili.kelemen@szallas.hu
 • KÖZÖSSÉG

 • NÉPSZERŰ

 • ARCHÍVUM