Budapest, 2013. március 18. – Az ítéletidő a szállásad..." /> Tízből négy szállásfoglalást lemondtak az ítéletidő miatt – Sajtószoba – Szallas.hu

Sajtóközlemények no image

Published on március 18th, 2013 | by Kelemen Lili

0

Tízből négy szállásfoglalást lemondtak az ítéletidő miatt

Budapest, 2013. március 18. – Az ítéletidő a szállásadóknak is nagy károkat okozott, az utólagos átfoglalásokkal együtt a hosszú hétvégére lefoglalt szállások mintegy negyven százalékát törölték – derült ki a Szallas.hu legfrissebb adataiból. A portál online ügyfélszolgálatát sokan átmeneti szállást keresve hívták.

A márciusi hóvihar a turizmusból élőknek is nagy károkat okozott: a Szallas.hu adatai szerint a hosszú hétvégére szóló szállásfoglalások mintegy 40 százalékát kellett törölni vagy átfoglalni. „Ez a kiugróan magas érték egyértelműen az ítéletidőnek tudható be, 2008-as működésünk óta soha nem volt példa ilyen mértékű lemondási arányra. Normál időjárási körülmények közt egy átlagos hosszú hétvégén a lemondási arány a 40 százalék töredéke” – ismertette az adatokat Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetője.

A hófúvások nyomán kialakult vészhelyzetben a portál kiemelt ügyfélszolgálattal próbálta segíteni a bajbajutottakat. „Sok olyan ember is hozzánk fordult segítségért a szállások lemondásával vagy módosításával kapcsolatban, akik nem a Szallas.hu-n keresztül foglaltak szobát – magyarázta Szigetvári József. – Igyekeztünk egyfajta segélycsatornaként működni a szállásadók és a foglalók között, sokan rajtunk keresztül találtak átmeneti szállásra.”

Próbálják csökkenteni a kárt

Szigetvári József hozzátette, hogy az ítéletidő hatalmas veszteségeket okozott a szálláshelyeknek és rendkívül sok bosszúságot a pihenni vágyóknak. A portál ezért a közeljövőben speciális kedvezménnyel próbálja kárpótolni azokat, akiknek az időjárás miatt kellett lemondaniuk a tervezett üdülést, emellett az átfoglalások mielőbbi megnyugtató rendezése érdekében továbbra is megnövelt kapacitással működteti az ügyfélszolgálatát. „Igyekszünk a szállásadókon is segíteni, számukra külső oldalakon extra hirdetési felületeket biztosítunk, hogy a következő időszakban pótolhassák a kiesett vendégforgalmat” – mondta a portál ügyvezetője.

A szállásfoglalások lemondásában leginkább érintett települések:
1. Budapest
2. Szeged
3. Hajdúszoboszló
4. Sárvár
5. Hévíz
6. Zalakaros
7. Gyula
8. Sopron
9. Szilvásvárad
10. Eger

Kapcsolódó képanyag:
Szigetvári Józsefről készült fotók:
https://pr.szallas.hu/?page_id=20

Szallas.hu logók:
https://pr.szallas.hu/?page_id=15

Kapcsolódó webcímek:
http://www.szallas.hu
http://www.youtube.hu/szallasguru/

A Szallas.hu statisztikájának háttere:
A Szallas.hu Magyarország piacvezető szálláskereső oldalaként havonta mintegy 1,5 millió látogatóval rendelkezik. A hírben szereplő információk a 2012-es és 2013-as foglalási adatokon alapulnak. Bár a minta nem reprezentatív, jól tükrözi a belföldi szállásokra vonatkozó online foglalási tendenciákat.

További információ:

Kolma Kornél
ügyvezető
SAKKOM Interaktív – az Ön hírneve a mi jó hírünk
Telefon: (+36) 1 237-0212
Fax: (+36) 1 237-0213
Mobil: (+36) 20-3333-220
E-mail: kkolma@sakkom.hu
Cím: 1139 Budapest, Petneházy u. 52.
Webcím: www.sakkom.hu
Facebook:
www.facebook.com/sakkom.interaktiv

A Szallas.hu-ról:
Magyarország legnagyobb szállásfoglaló oldala 2008-ban indult. A portál ma már több mint 9700 hotel, panzió, apartman és vendégház kínálatát közvetíti az utazni vágyóknak, akik számos szűrési lehetőség (szállás típusa, wellness szolgáltatások, fizetőeszközök) segítségével találhatják meg a számukra megfelelő ajánlatot. A honlapnak több mint 700 000 regisztrált felhasználója van, és havonta mintegy 1 500 000 látogató keresi fel. A szálláshelyek kiválasztását több mint 95 000 független vendég értékelése könnyíti meg.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

  Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 9:00-18:00 között:

  Tel.: +36 20 890 3150
  E-mail: szallas@szallas.hu
 • SAJTÓKAPCSOLAT

  Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

  Kelemen Lili, PR munkatárs és sajtóreferens
  +36 30 417 8783
  lili.kelemen@szallas.hu
 • KÖZÖSSÉG

 • NÉPSZERŰ

 • ARCHÍVUM