Több jut idén belföldi nyaralásra?

Több jut idén belföldi nyaralásra?

Kutatás a magyarok 2012-es üdülési terveiről

 

Budapest, 2012. március 7. – Nyár végéig a megkérdezettek 82 százaléka tervez belföldi utazást, 60 százalékuk pedig a tavalyi évhez képest ugyanannyit vagy többet fog elkölteni itthoni pihenésre – derült ki a Szallas.hu online piackutatásából. Az apartmanok, a két- és háromcsillagos szállodák, valamint a panziók számíthatnak a legnagyobb érdeklődésre, a megkérdezettek 85 százaléka sorrendben ezeket a szállástípusokat keresi.

Előrelátó a magyar, ha az utazással egybekötött kikapcsolódásról van szó, legalábbis erről tanúskodik a Szallas.hu online kutatása, melyből kiderült, hogy a megkérdezettek közel 80 százaléka minimum 3-4 héttel a kitűzött pihenés előtt megkezdi a szálláshely kiválasztását és foglalását. Nyár végéig egyébként a válaszadók 54 százaléka csak belföldre, 11 százaléka csak külföldre utazna, míg harmaduk mindkét vakációtípussal tervez. „A jelenlegi gazdasági helyzet némileg visszaszorítja a külföldi utazásokat, ugyanakkor az emberek többsége belföldön mégis hajlandó többet szánni a pihenésre, mint tavaly” – mondta Rácz István, a Szallas.hu csoport marketingvezetője. Belföldön 2012-ben a legnépszerűbb úti cél továbbra is a Balaton lesz, míg a külföldi nyaralások során Horvátország számíthat a legtöbb magyar vendégre.

Tiszta, olcsó, kényelmes

Az eredményekből kiderült az is, hogy ha útnak indulunk, akkor azt leggyakrabban kettesben, párunkkal tesszük. Ezt követik azok, akik családostul, gyermekeikkel mennek valahová, míg a harmadik legnépszerűbb felállás a baráti társaság. Az utazni vágyók 54 százaléka az egyszerű, tiszta és ennek megfelelően olcsóbb árkategóriába tartozó szálláshelyeket részesíti előnyben, ugyanakkor 43 százalék válaszolt úgy, hogy a komfortosabb lehetőségeket választja, s ezekre hajlandó is többet áldozni. Ezt tükrözi vissza a különböző szállástípusok keresettsége is.  A Szallas.hu kutatása szerint a legnépszerűbbek az alacsonyabb árkategóriát jelentő apartmanok és panziók, a nyaralni vágyók legszívesebben ezekben a kategóriákban foglalnak szobát 2012-ben.  „A második legnagyobb forgalomra a hotelek számíthatnak, közülük is  a 3 és 4 csillagos szállodák,  a megkérdezettek 39 százaléka ugyanis ezeket a kategóriákat választja majd” – tette hozzá Rácz István.

Az ebéd bizonytalan

2012 nyár végéig a legtöbben maximum 2 utazást terveznek, a szálláshelyre pedig egy-egy alkalommal fejenként 40 ezer forint alatti összeget költenek majd. Az utazás célja leggyakrabban klasszikus nyaralás, míg a második és harmadik legnépszerűbb szándék a wellness pihenés, illetve egy városlátogatással egybekötött kikapcsolódás. A megkérdezettek 57 százaléka a félpanziós ellátást választja, de a magyar utazók negyede az étkezést teljes egészében külön intézi.

A felmérés hátteréről:

A hírben közölt információk a Szallas.hu 2012. február 24. és március 2. között végzett online kérdőíves kutatásán alapulnak. Magyarország piacvezető szállásfoglaló oldala azt vizsgálta, hogy milyen utazási tervekkel rendelkeznek a magyarok 2012 nyár végéig bezárólag. Az 1049 fő részvételével lebonyolított kutatás a legfontosabb tendenciákat tárta fel, de nem tekinthető reprezentatívnak a magyar lakosságra nézve.

Kapcsolódó grafikonok:

Mennyit költ egy-egy alkalommal fejenként szállásra?

http://www.sakkom.hu/sajto/szallas_hu/Utazasi-tervek-2012-koltes_Szallas_hu.jpg

Milyen szállástípust választ?

http://www.sakkom.hu/sajto/szallas_hu/Utazasi-tervek-2012-szallasfajtak_Szallas_hu.jpg

 

A felmérés hátteréről:

A hírben közölt információk a Szallas.hu 2012. február 24. és március 2. között végzett online kérdőíves kutatásán alapulnak. Magyarország piacvezető szállásfoglaló azt vizsgálta, hogy milyen utazási tervekkel rendelkeznek a magyarok 2012 nyár végéig bezárólag. Az 1049 fő részvételével lebonyolított kutatás a legfontosabb tendenciákat tárta fel, de nem tekinthető reprezentatívnak a magyar lakosságra nézve.

Kapcsolódó webcímek:

http://www.szallas.hu

http://www.youtube.hu/szallasguru/

Kapcsolódó képanyag:

Rácz István fényképe nyomdai felbontásban:

http://www.sakkom.hu/sajto/szallas_hu/kepek/Szallas_hu_Racz_Istvan_nyomdai.jpg

Rácz István fényképe webes felbontásban:

http://www.sakkom.hu/sajto/szallas_hu/kepek/Szallas_hu_Racz_Istvan_webre.jpg

 

További információ:

 

Kozarek Andrea

szakmai igazgató

SAKKOM Interaktív – Az Ön hírneve a mi jó hírünk

Telefon: (+36) 1 237-0212

Fax: (+36) 1 237-0213

Mobil: (+36) 70-6291-887

E-mail: akozarek@sakkom.hu

Cím: 1139 Budapest, Petneházy u. 52.

Webcím: www.sakkom.hu

Facebook: http://facebook.com/sakkom.interaktiv

 

A Szallas.hu-ról:

 

Magyarország legnagyobb szállásfoglaló oldala 2008-ban indult. A portál ma már több mint 6000 belföldi hotel, panzió, apartman és vendégház kínálatát közvetíti az utazni vágyóknak, akik számos szűrési lehetőség (szállás típusa, wellness szolgáltatások, fizetőeszközök) segítségével találhatják meg a számukra megfelelő ajánlatot. A honlapnak több mint 320 000 regisztrált felhasználója van, és havonta mintegy  500 000 látogató keresi fel. A szálláshelyek kiválasztását több mint 51 000 független vendég értékelése könnyíti meg.


Back to Top ↑
 • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

  Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 9:00-18:00 között:

  Tel.: +36 20 890 3150
  E-mail: szallas@szallas.hu
 • SAJTÓKAPCSOLAT

  Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

  Kelemen Lili, PR munkatárs és sajtóreferens
  +36 30 417 8783
  lili.kelemen@szallas.hu
 • KÖZÖSSÉG

 • NÉPSZERŰ

 • ARCHÍVUM