Sajtóközlemények mit-hagyunk-nyaralaskor-otthon_Szallas_hu_Doklist

Published on augusztus 7th, 2017 | by szallashu

0

Tudjuk, mit felejt(ett) otthon idén nyáron: Fürdőruha, telefontöltő, fogkefe marad ki a bőröndből leggyakrabban

Budapest, 2017. augusztus. 7. –  Minden 4. utazóval előfordult már, hogy nyaraláskor éppen a fürdőruha maradt otthon, a csomagoláskor leggyakrabban kifelejtett tárgyak sorát a telefontöltő és a fogkefe követi – derült ki a Szallas.hu és a Doklist.com közös felméréséből. Az otthonosság érzését kölcsönző utazási kellékek élén a kispárna végzett, míg a legfontosabbnak sorrendben a személyes iratokat, bankkártyát, illetve mobiltelefont tartjuk.

A tetőig megpakolt autó látványa ismerős lehet a Balatonra vezető dugóban, ám ennek ellenére nagy valószínűséggel még így is otthon marad valami, amire utazáskor szükség van: csak minden 200. nyaralóval nem fordult elő eddig, hogy nyaraláskor ne hiányzott volna valami a bőröndből – derült ki a Szallas.hu és a Doklist.com közös felméréséből. „Sorrendben leggyakrabban a fürdőruha, a telefontöltő, a fogkefe, valamilyen irat, illetve a nyaralás egyik fontos kelléke, a papucs nem »utazik « velünk, vagyis azok a tárgyak, amiket még közvetlenül az elutazás előtt is használunk, vagy épp ellenkezőleg: szinte csak akkor van rájuk szükség” – mondta Dr. Kertész Attila Mihály, a Doklist.com marketing vezetője. A szakember hozzátette, ami pótolható, ezért nem aggódunk túlzottan, inkább kölcsön kérjük, vagy újat veszünk, bár akadnak extrém esetek is: az egyik válaszadó például fésű hiányában 3 napig egy villával szedte rendbe frizuráját külföldön, míg végre sikerült egy boltban újat vásárolnia.

Ennél sokkal komolyabb problémát jelent, ha valaki gyógyszeréről feledkezik meg. „Ez minden 100. válaszadóval előfordult már, ráadásul többen számoltak be arról, hogy szívgyógyszer, illetve inzulin felejtődött ki a csomagoláskor, utóbbi kapcsán még mentőt is hívni kellett. Ezért is állítottunk össze egy utazási teendőlistát, mellyel az ilyen és ehhez hasonló kritikus helyzetek elkerülhetők” – mondta Dr. Kertész Attila Mihály.

Kispárna és Fradi címer

A nyaralásra magunkkal vitt tárgyak sorában külön kategóriát képeznek azok, melyek a „minden helyzetre való felkészülés” jegyében, vagy éppen az otthonosság érzését biztosítandó kerülnek a kofferbe. Előbbiek közé tartoznak a háztartási eszközök, így például a vasaló, a vízforraló, a kávéfőző, a mikró, de a csavarhúzókészlet is gyakori utazási kellék. „A szálláshelyre ugyanakkor szívesen viszünk személyes tárgyakat is, ezek sorában és szinte kortól függetlenül a kispárna végzett az élen. Sokan utaztatják meg kedvenc plüssállatukat is, de akadnak nagyon személyes kiegészítők: az egyik válaszadó például egy ritka Fradi címerét tartja olyannyira nagy becsben, hogy anélkül nem is hajlandó útnak indulni” – tette hozzá Dr. Kertész Attila Mihály.

A három testőr: iratok, bankkártya, telefon

A Doklist.com és a Szallas.hu kutatásából az is kiderül, hogy a magyar utazók sorrendben a személyes iratokat, bankkártyát, illetve mobiltelefont tartják a legfontosabb utazási kelléknek. „Nem egy beszámoló szólt arról, hogy útlevél hiányában a határról fordult vissza a család, így a személyes irat, mint legfontosabb kellék, nem okozott nagy meglepetést. A mobil már annál inkább, mely a toplistán a készpénz előtt szerepelt, tíz éve ez még elképzelhetetlen lett volna” – kommentálta az eredményeket Dr. Kertész Attila Mihály.

Kapcsolódó webcím:

Utazási teendők listája: https://www.doklist.com/utazasi-lista.html

Kapcsolódó képanyag:

Mit hagyunk otthon leggyakrabban?

Mi fájna legjobban, ha otthon maradna?

 

További információ:

Kolma Kornél

ügyvezető

SAKKOM Interaktív

online marketing + pr ügynökség

Telefon: (+36) 1 237-0212

Fax: (+36) 1 237-0213

Mobil: (+36) 20-3333-220

E-mail: kkolma@sakkom.hu

Cím: 1068 Budapest, Benczúr utca 47. III. em.

Webcím: www.sakkom.hu

Facebook: facebook.com/sakkom.interaktiv

 

A kutatás hátteréről:

A sajtóközleményben szereplő adatok a Szallas.hu és a Doklist.com által 2017. július 1. és 13. között elvégzett online kutatáson alapulnak, melyben 1093 utazót kérdeztek meg arról, hogy mit hagytak már otthon, illetve milyen különleges tárgyakat visznek biztosan magukkal a nyaralás során. A mintavételezés Magyarország lakosságára nézve nem reprezentatív, de az eredmények alkalmasak a trendek szemléltetésére.

Tags:


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

  Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 8:30-19:30 között:

  Tel.: +36 30 344 2000
  E-mail: szallas@szallas.hu
 • SAJTÓKAPCSOLAT

  Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

  Kelemen Lili, senior pr tanácsadó
  06-1-237-0212
  lkelemen@sakkom.hu
  SAKKOM Interaktív pr ügynökség
 • NÉPSZERŰ

 • ARCHÍVUM