Sajtóközlemények no image

Published on október 28th, 2015 | by Kelemen Lili

0

Új tulajdonosok a Szallas.hu-nál

Új tulajdonosi háttérrel erősíti nemzetközi terjeszkedését a 2014-ben Közép-Kelet-Európa egyik leggyorsabban fejlődő cége, a Szallas.hu Kft.

 

Az OTP Bank és a PortfoLion Regionális Magántőke Alap megvásárolja a Szallas.hu Kft. 100%-os tulajdonrészét a Central Médiacsoporttól, és a két alapító tagtól, Varga Zoltántól és Dorcsinecz Józseftől. A tranzakcióval a PortfoLion Regionális Magántőke Alap 70%-os, míg az OTP Bank 30%-os tulajdonrészt szerez a vállalkozásban. A tranzakciót az eladók oldaláról az EY Tranzakciós Tanácsadói csapata vezényelte le.

A Szallas.hu Kft. piacvezető online szállásközvetítéssel foglalkozó társaság, amely a magánszemélyek számára online szállásfoglalást biztosító szallas.hu portállal 2014-re közel 10 milliárdos forgalmat ért el. További két sikeres terméke a szallasguru.hu, amely kedvezményes utazási ajánlatokat kínál, valamint a konferneciahotelek.hu, amely a vállalati rendezvényeket és utazásokat segíti.

A cég zászlóshajója a szallas.hu, amely Magyarország mellett a régió számos országában nyújt online szállásfoglalási szolgáltatást. A külföldi országok közül Horvátország, Lengyelország, Románia és Szlovákia a legmeghatározóbb piaca a vállalatnak.

„A társaság célja továbbra is a Szallas.hu Kft. belföldi vezető pozíciójának megerősítése, a jelenlét fokozása a meglévő külföldi piacokon, valamint az intenzív lengyelországi terjeszkedés, az ottani belföldi turizmusra koncentrálva. További célunk, hogy ügyfeleink számára a korábban már megszokott szolgáltatási színvonalat még magasabbra tudjuk emelni” – jelentette ki Szigetvári József, a Szallas.hu Kft Ügyvezetője.

„Az OTP Csoport stratégiáján belül kiemelkedő szerepe van a digitális szolgáltatási paletta bővítése mellett a csoporttagok közötti szinergiák minél teljesebb kihasználásának. A mostani tranzakció ilyen szempontból logikus lépésnek számít, hiszen az új tag kiválóan kiegészíti a főként céges utazásokra fókuszáló OTP Travel portfólióját, az applikációfejlesztéssel foglalkozó OTP Mobil esetében pedig a Szallas.hu Kft. online – bankkártyás, SZÉP-kártyás – fizetési megoldásának webes és kliensoldali integrációja során léphet fel szinergiahatás” – mondta el Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató helyettese az aláírás kapcsán.

A Szallas.hu tökéletesen illeszkedik a PortfoLion Regionális Magántőke Alap (korábbi nevén Fordulat Tőkealap) megújult befektetési politikájához, hiszen egy érett, innovatív cég kiemelkedő növekedési potenciállal. 5 év alatt meghatározó, stabil szereplővé vált Magyarországon, és megkezdte nemzetközi terjeszkedését a környező országokban. „Az Alap célja, hogy a hazai sikertörténetből regionális sikertörténet váljon. Ehhez véleményünk szerint minden feltétel adott. A cég professzionális menedzsmenttel rendelkezik, a lengyel piacon optimális belépési pont mutatkozik, a tulajdonosváltással pedig nagyobb tér nyílik a vállalat növekedése számára. A folyamatos fejlődésre további biztosítékot jelent Szigetvári József személye, aki a jövőben is a cég ügyvezetőjeként folytatja az eddigi sikeres építkezést” – tette hozzá Molnár András, a PortfoLion vezérigazgatója.

Magyarországon a turizmust 2010 óta folyamatos növekedés jellemzi, 2014-re a hazai kereskedelmi szállásdíj bevétele elérte a 189 milliárd Ft-ot. A belföldről érkező foglalás éves növekedési üteme 2010–2014 között évi 9% CAGR (Compounded Annual Growth Rate), mely meghaladja a GDP növekedési ütemét. A belföldi turizmus kiemelkedő növekedéséhez a SZÉP-kártya 2011-es bevezetése és terjedése is hozzájárul, mely kiemelten a magyarországi turizmus fellendítésére irányult. A menedzsment becslése alapján a szektor éves növekedési üteme hazánkban a következő 3 évben is meg fogja haladni az 5%-os mértéket.

Továbbá az is elmondható, hogy a szállásfoglalásokon belül az online arányának növekedése globális tendencia. „Nagy-Britanniában a belföldi foglalások 78%-a, Hollandiában 67%-a online történik, míg Magyarországon ez a szám mindössze 45-48%. A jelenleg alacsonynak tekinthető arány növekedése prognosztizálható a következő években, mely a várakozásunk szerint 2017-re elérheti a közel 50%-ot” – egészítette ki Szigetvári József, a Szallas.hu Kft ügyvezetője.

 

 

További információ:

OTP Bank Médiakommunikáció

Telefon: +36 (1) 301 7016

e-mail: kommunikacio@otpbank.hu

 

 

A Szallas.hu-ról:

A 2008-ban indult portál az eNET és a Magyar Hotel Monitor felmérése szerint jelenleg Magyarország legnagyobb szállásfoglaló oldala. Ma már öt kontinensen több mint százhetvenezer hotel, panzió, apartman és vendégház kínálatát közvetíti az utazni vágyóknak, akik számos szűrési lehetőség (szállás típusa, wellness-szolgáltatások, fizetőeszközök) segítségével találhatják meg a számukra megfelelő ajánlatot. A honlapnak több mint 700 000 regisztrált felhasználója van, és havonta mintegy 1 500 000 látogató keresi fel. A szálláshelyek kiválasztását több mint 350 000 független vendégértékelés könnyíti meg. A Szallas.hu csoporthoz tartozik még a diszkontáras csomagokat kínáló Szallasguru.hu, valamint a konferenciákhoz és egyéb céges rendezvényekhez helyszínt biztosító KonferenciaHotelek.hu. A Szallas.hu Csoport 2014-ben elnyerte a Deloitte Fast 50 – a régió leggyorsabban fejlődő technológiai vállalatának járó – díjat.

 

A PortfoLionról:

A PortfoLion egy kockázati és magántőke alapkezelő, amely a közép-kelet-európai régióban fektet be. Széles spektrumon vállal partneri szerepet a vállalatok növekedési és terjeszkedési kihívásaiban kezelt alapjaikon keresztül. A szallas.hu-t akviráló magántőke alap érett, kiforrott üzleti modellel rendelkező vállalatokra fókuszál, melyek kiemelkedő növekedési potenciállal rendelkeznek mind belföldön, mind az exportpiacaikon.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

  Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 9:00-18:00 között:

  Tel.: +36 20 890 3150
  E-mail: szallas@szallas.hu
 • SAJTÓKAPCSOLAT

  Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

  Kelemen Lili, PR munkatárs és sajtóreferens
  +36 30 417 8783
  lili.kelemen@szallas.hu
 • KÖZÖSSÉG

 • NÉPSZERŰ

 • ARCHÍVUM