Sajtóközlemények valentin-napi-romantikazas-szallashelyen-szallashu

Published on február 15th, 2024 | by Kelemen Lili

0

Virág, romantika, apró figyelmesség – ez a magyarok Valentin-napi receptje

A Szallas.hu Valentin-napról szóló online felmérése szerint bár népszerű a szerelmesek ünnepe a magyarok körében, nem csinálnak belőle nagy felhajtást. A drágább, nagyobb ajándékok helyett az apró figyelmességre és a közös időtöltésre helyezik a hangsúlyt. Mindezek mellett egyre többen kötik össze az ünneplést egy tél végi wellness hétvégével.

A Szallas.hu 1512 fő részvételével végzett felmérésében a párkapcsolatban élő válaszadók közül minden második szereti a Valentin-nap körüli kultuszt, a többiek számára pedig inkább semleges ez, mintsem ellenszenves. Nincs ebben eltérés a férfiak és a nők között sem. „A többség számára ez az alkalom nem a nagyobb ajándékokról szól, inkább az apróbb gesztusokról” – mondta Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője.  A válaszadók 43 százaléka 5 ezer forint alatt, 42 százaléka pedig maximum 15 ezer forintig költ meglepetésre. „A válaszokból azért kiderül, hogy természetesen a törődés nem csak ekkor jár szívünk választottjának, de mégis sokan extra figyelmet szentelnek ilyenkor a szerelmüknek” – tette hozzá a sajtószóvivő.

Vannak, akik számára nem is feltétlenül „csak” a szerelemről szól ez a nap. „A válaszokból kiderült, hogy sokaknak van február 14-én született közeli hozzátartozója, és természetesen ne feledkezzünk meg a Bálintokról sem” – mondta Kelemen Lili. – Akad, aki ezt még tudja fokozni: az egyik válaszadó arról számolt be, hogy ekkor ünneplik a házassági évfordulójukat és a feleség születésnapját is.” Az is előfordul, hogy a lánykérést időzítik erre a napra.

A Valentin-napot ünneplők körében a többség édességgel és/vagy romantikus vacsorával lepi meg kedvesét. Még nem kopott ki a „klasszikus” randi sem, csaknem minden negyedik válaszadó moziba vagy hasonló programra megy kedvesével ez alkalomból. Az utazás – elsősorban a wellness hétvége – is egyre népszerűbb a Valentin-napozók körében. Ha már felkerekednek, általában beiktatnak egy éttermi étkezést, és gyakori a városnézős, kirándulós program is a fürdőzésen túl. Látva ezt, számos szállásadó tematikus ajánlattal készül erre az időszakra. „Az egyik népszerű partnerünk például francia romantikára invitálja a szerelmeseket, amely átíveli a gasztro- és a programkínálatot is – mondta a sajtószóvivő. – Máshol pezsgővel készülnek, vagy latin élőzenével és borkóstolóval gondoskodnak a hangulatról a vacsora alatt. Akad olyan szálloda is, ahol csokiszökőkút édesíti az estét.” 

Persze a virágon és a romantikus gesztusokon túl az érzéki együttlétre is sokan asszociálnak Valentin-nap alkalmából. A válaszokból kiderül, hogy sokan tervezik úgy az estéjüket, hogy sor kerülhessen a „légyottra”. A válaszadók harmada valamilyen extra fehérneművel és/vagy ágyneművel készül.

 

KERETES

Top belföldi úti célok 2024 februárban a Szallas.hu oldalán leadott foglalások darabszáma alapján:

 1.   Budapest
 2.   Eger
 3.   Pécs
 4.   Gyula
 5.   Hévíz
 6.   Debrecen
 7.   Hajdúszoboszló
 8.   Szeged
 9.   Zalakaros
 10.   Visegrád

KERETES VÉGE

Tags: , , , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

  Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 9:00-18:00 között:

  Tel.: +36 20 890 3150
  E-mail: szallas@szallas.hu
 • SAJTÓKAPCSOLAT

  Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

  Kelemen Lili, PR munkatárs és sajtóreferens
  +36 30 417 8783
  lili.kelemen@szallas.hu
 • KÖZÖSSÉG

 • NÉPSZERŰ

 • ARCHÍVUM