Sajtóközlemények no image

Published on szeptember 9th, 2014 | by Kelemen Lili

0

16 tacskó, 95 éves alkalmazott és 9 milliós számla – Íme a magyar szállodai legek

Budapest, 2014. szeptember 9. – Több mint ötszázszoros különbség volt az elmúlt egy évben a minimális és a maximális szállásfoglalási érték között a Szallas.hu adatai szerint. A portál összegyűjtötte a magyar szállodai rekordokat, volt, ahol kétezren mulattak egyszerre, máshol százévesnél idősebb vendég is megfordult már.

Szélsőségekben gazdag volt az idei év a turizmus számára, és nem csak az időjárás tekintetében – derült ki a Szallas.hu statisztikáiból. „Az elmúlt hónapokat tekintve a legolcsóbb szállásfoglalásnál 2 fő 1500 forintért rendelt szobát egy éjszakára. A szezon legdrágább foglalását épp egy nappal korábban rögzítettük, akkor 880 ezer forintot szánt valaki a dobogókői szállásra” – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója. Bár a portál adatai szerint a foglalások legnagyobb része egy-két éjszakára szólt, olyan is volt, aki 30 napra bérelt ki egy szolnoki apartmant.

A Szallas.hu a szélsőséges eredményekre tekintettel felmérést készített a hazai szállásadók körében a kiugró értékekről. Úgy tűnik, főleg akkor nem sajnáljuk a pénzt, ha mulatunk – volt, aki 65 000 forintért fogyasztott a minibárból, máshol fejenként 20 ezer forintért rendeltek a vendégek a szálloda éttermében. A legnagyobb számlát azonban egy 2 ezer fős rendezvény résztvevői csinálták, akik összesen 9 millió forintért ettek-ittak egy étteremben. „Sok szállásadónál az esküvőkhöz kapcsolódnak a legmagasabb számok, mivel nem ritkák a 2-400 fős lagzik sem, de volt, ahol csak a zenekar létszáma 50 főre rúgott” – ismertette a több mint száz szállásadó részvételével készült felmérés eredményeit a portál vezetője.

Rekordmennyiségű bőrönddel és állattal utaztunk

A szállásfoglalókkal kapcsolatban is számos rekord született: többen mondták, hogy kilencven év feletti vendégük is volt már, de a legidősebb hazai utazó egy 103 éves ember volt. „Igaz, olyan szállásadóval is kapcsolatban állunk, akinél 95 éves alkalmazott dolgozik” – tette hozzá Szigetvári József. Néhány vendég a kiugróan sok csomag miatt maradt emlékezetes a szállásadók számára: volt, aki egymaga 8 bőrönddel érkezett, más 5 utazótáskát pakolt össze – igaz, csak két napra foglalt szállást.

A szálláson elhelyezett házi kedvenceket tekintve is akadtak érdekességek: a legtöbb állatot valószínűleg az a szállásadó fogadta, akinél egy nemzetközi kutyakiállítás alkalmával 16 tacskó volt. A legkülönlegesebbnek talán a cirkuszi állatidomárokkal érkező elefánt és zebra számított hazánkban, de a legdrágább állat, ami szálláshelyen megfordult, minden bizonnyal egy értékes versenyló lehetett.

De ki lesz a legnépszerűbb?

A települések közül eddig Csesznek kapta a legtöbb szavazatot az Év Szállása verseny népszerűségi listáján, mögötte Gyomaendrőd és Bükfürdő következik a legvonzóbb hazai úti célok listáján. „Hévíz, Gyula vagy Hajdúszoboszló – vagyis a foglalási számok alapján kedvelt fürdővárosok – egyelőre a TOP10-es listán hátrébb állnak, valószínűleg csak a nyaralás fáradalmainak kipihenése után adják le szavazataikat a szállásfoglalók a szallas.hu/evszallasa oldalon” – tette hozzá a versenyt elindító portál vezetője.

Az Év Szállása verseny állása 2014. szeptember 8-án:

Az Év Turisztikai Települése:
1. Csesznek
2. Gyomaendrőd
3. Bükfürdő
4. Cserkeszőlő
5. Hévíz
6. Gyula
7. Gárdony
8. Eger
9. Hajdúszoboszló
10. Zalakaros

TOP3 – 4-5 csillagos szállodák
1. Imola Hotel Platán Eger
2. Diamant Hotel Szigetköz Dunakiliti
3. Elizabeth Hotel Gyula

TOP3 – 1-2-3 csillagos szállodák
1. Piramis Hotel Gárdony
2. Club Dobogómajor Hévíz
3. Hotel Margaréta Balatonfüred

TOP3 – Panziók
1. Royal Panzió Cserkeszőlő
2. Pelso Panzió Balatonmáriafürdő
3. Villa Citadella Wellness Panzió Eger

TOP3 – Apartman, vendégház, hostel, diákszálló
1. Imola Udvarház Apartman Eger
2. Bellus Apartman Abádszalók
3. Erzsébet Vendégház Csesznek

Kapcsolódó képanyag:
Szigetvári Józsefről készült fotók: https://pr.szallas.hu/?page_id=20
Szallas.hu logók: https://pr.szallas.hu/?page_id=15

Kapcsolódó webcímek:
http://www.szallas.hu/evszallasa
http://www.youtube.hu/szallasguru/

Jacobi Viktória
vezető kommunikációs tanácsadó
SAKKOM Interaktív
online marketing + pr ügynökség
Telefon: (+36) 1 237-0212
Fax: (+36) 1 237-0213
Mobil: (+36) 20 7733-636
E-mail: vjacobi@sakkom.hu
Cím: 1068 Budapest, Benczúr u. 47.
Webcím: www.sakkom.hu
Facebook: www.facebook.com/sakkom.interaktiv

A Szallas.hu-ról:
A 2008-ban indult portál az eNET és a Magyar Hotel Monitor felmérése szerint jelenleg Magyarország legnagyobb szállásfoglaló oldala. Ma már 8 országban több mint 13 000 hotel, panzió, apartman és vendégház kínálatát közvetíti az utazni vágyóknak, akik számos szűrési lehetőség (szállás típusa, wellness-szolgáltatások, fizetőeszközök) segítségével találhatják meg a számukra megfelelő ajánlatot. A honlapnak több mint 700 000 regisztrált felhasználója van, és havonta mintegy 1 500 000 látogató keresi fel. A szálláshelyek kiválasztását több mint 160 000 független vendég értékelése könnyíti meg. A Szallas.hu csoporthoz tartozik még a diszkontáras csomagokat kínáló Szallasguru.hu, valamint a konferenciákhoz és egyéb céges rendezvényekhez helyszínt biztosító KonferenciaHotelek.hu.

Tags: ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

  Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 9:00-18:00 között:

  Tel.: +36 20 890 3150
  E-mail: szallas@szallas.hu
 • SAJTÓKAPCSOLAT

  Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

  Kelemen Lili, PR munkatárs és sajtóreferens
  +36 30 417 8783
  lili.kelemen@szallas.hu
 • KÖZÖSSÉG

 • NÉPSZERŰ

 • ARCHÍVUM