Sajtóközlemények no image

Published on szeptember 10th, 2014 | by Kelemen Lili

0

Kistelepülések lehetnek az Év Szállása verseny nyertesei?

Budapest, 2014. szeptember 9. – Több kisebb településnek sikerült megelőznie a legnagyobb vendégforgalmat bonyolító turisztikai központokat az Év Szállása verseny népszerűségi listáján. A portál a megmérettetés kapcsán összegyűjtötte a hazai szállodai rekordokat, amelyek között 9 millió forintos számla és 103 éves vendég is szerepel.

Jelenleg Csesznek rendelkezik a legtöbb szavazattal az Év Szállása verseny népszerűségi listáján, így a néhány száz fős község megelőzi az olyan nagy forgalmú fürdővárosokat is, mint Hévíz, Gyula vagy Hajdúszoboszló. Az Év Turisztikai Települése címért versengők mezőnyében a második helyen Gyomaendrőd, a képzeletbeli dobogó harmadik fokán pedig Bükfürdő áll. „A verseny zárásáig, október végéig azonban még csaknem két hónap van hátra, és valószínűleg sokan a nyaralás után csak most fogják leadni szavazataikat a szallas.hu/evszallasa oldalon, így ez az állás korántsem tekinthető véglegesnek” – tette hozzá Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója.

A versenyben a települések mellett a hazai szálláshelyek is versengenek. A jelenlegi állás alapján Egerből szinte minden kategóriában bejutott egy-egy szállás a legnépszerűbbek közé. Érdekesség, hogy a szállodák közül inkább a nagyobb turisztikai központokban lévők kaptak több szavazatot, míg a panziók, apartmanok és vendégházak között a kisebb települések szálláshelyei népszerűbbek. A portál azonban a népszerűségi díj mellett minőségi és szakmai szempontok szerint is értékelni fogja a szállásokat a novemberi díjátadón.

Ötszázszoros különbség az idei szezonban

A Szallas.hu a verseny kapcsán az idei turisztikai szezon rekordjait is felmérte. „Az elmúlt hónapokat tekintve a legolcsóbb szállásfoglalásnál 2 fő 1500 forintért rendelt szobát egy éjszakára. A szezon legdrágább foglalását épp egy nappal korábban rögzítettük, akkor 880 ezer forintot szánt valaki a dobogókői szállásra” – mondta Szigetvári József. Bár a portál adatai szerint a foglalások legnagyobb része egy-két éjszakára szólt, olyan is volt, aki 30 napra bérelt ki egy szolnoki apartmant.

A portál adataiból egyébként úgy tűnik, hogy főleg akkor nem sajnáljuk a pénzt, ha mulatunk – volt, aki 65 000 forintért fogyasztott a minibárból, máshol fejenként 20 ezer forintért rendeltek a vendégek a szálloda éttermében. A legnagyobb számlát azonban egy 2 ezer fős rendezvény résztvevői csinálták, akik összesen 9 millió forintért ettek-ittak egy étteremben. „Sok szállásadónál az esküvőkhöz kapcsolódnak a legmagasabb számok, mivel nem ritkák a 2-400 fős lagzik sem, de volt, ahol csak a zenekar létszáma 50 főre rúgott” – ismertette a több mint száz szállásadó részvételével készült felmérés eredményeit a portál vezetője.

Rekordmennyiségű bőrönddel és állattal utaztunk

A szállásfoglalókkal kapcsolatban is számos rekord született: többen mondták, hogy kilencven év feletti vendégük is volt már, de a legidősebb hazai utazó egy 103 éves ember volt. „Igaz, olyan szállásadóval is kapcsolatban állunk, akinél 95 éves alkalmazott dolgozik” – tette hozzá Szigetvári József. Néhány vendég a kiugróan sok csomag miatt maradt emlékezetes a szállásadók számára: volt, aki egymaga 8 bőrönddel érkezett, más 5 utazótáskát pakolt össze – igaz, csak két napra foglalt szállást.

A szálláson elhelyezett házi kedvencekkel kapcsolatban is akadtak érdekességek: a legtöbb állatot valószínűleg az a szállásadó fogadta, akinél egy nemzetközi kutyakiállítás alkalmával 16 tacskó volt. A legkülönlegesebbnek talán a cirkuszi állatidomárokkal érkező elefánt és zebra számított hazánkban, de a legdrágább állat, ami szálláshelyen megfordult, minden bizonnyal egy értékes versenyló lehetett.

Az Év Szállása verseny állása 2014. szeptember 8-án:
Az Év Turisztikai Települése:
1. Csesznek
2. Gyomaendrőd
3. Bükfürdő
4. Cserkeszőlő
5. Hévíz
6. Gyula
7. Gárdony
8. Eger
9. Hajdúszoboszló
10. Zalakaros

TOP3 – 4-5 csillagos szállodák
1. Imola Hotel Platán Eger
2. Diamant Hotel Szigetköz Dunakiliti
3. Elizabeth Hotel Gyula

TOP3 – 1-2-3 csillagos szállodák
1. Piramis Hotel Gárdony
2. Club Dobogómajor Hévíz
3. Hotel Margaréta Balatonfüred

TOP3 – Panziók
1. Royal Panzió Cserkeszőlő
2. Pelso Panzió Balatonmáriafürdő
3. Villa Citadella Wellness Panzió Eger

TOP3 – Apartman, vendégház, hostel, diákszálló
1. Imola Udvarház Apartman Eger
2. Bellus Apartman Abádszalók
3. Erzsébet Vendégház Csesznek

Kapcsolódó képanyag:
Szigetvári Józsefről készült fotók: https://pr.szallas.hu/?page_id=20
Szallas.hu logók: https://pr.szallas.hu/?page_id=15

Kapcsolódó webcímek:
http://www.szallas.hu/evszallasa
http://www.youtube.hu/szallasguru/

Jacobi Viktória
vezető kommunikációs tanácsadó
SAKKOM Interaktív
online marketing + pr ügynökség
Telefon: (+36) 1 237-0212
Fax: (+36) 1 237-0213
Mobil: (+36) 20 7733-636
E-mail: vjacobi@sakkom.hu
Cím: 1068 Budapest, Benczúr u. 47.
Webcím: www.sakkom.hu
Facebook: www.facebook.com/sakkom.interaktiv

A Szallas.hu-ról:

A 2008-ban indult portál az eNET és a Magyar Hotel Monitor felmérése szerint jelenleg Magyarország legnagyobb szállásfoglaló oldala. Ma már 8 országban több mint 13 000 hotel, panzió, apartman és vendégház kínálatát közvetíti az utazni vágyóknak, akik számos szűrési lehetőség (szállás típusa, wellness-szolgáltatások, fizetőeszközök) segítségével találhatják meg a számukra megfelelő ajánlatot. A honlapnak több mint 700 000 regisztrált felhasználója van, és havonta mintegy 1 500 000 látogató keresi fel. A szálláshelyek kiválasztását több mint 160 000 független vendég értékelése könnyíti meg. A Szallas.hu csoporthoz tartozik még a diszkontáras csomagokat kínáló Szallasguru.hu, valamint a konferenciákhoz és egyéb céges rendezvényekhez helyszínt biztosító KonferenciaHotelek.hu.

Tags: ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

  Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 9:00-18:00 között:

  Tel.: +36 20 890 3150
  E-mail: szallas@szallas.hu
 • SAJTÓKAPCSOLAT

  Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

  Kelemen Lili, PR munkatárs és sajtóreferens
  +36 30 417 8783
  lili.kelemen@szallas.hu
 • KÖZÖSSÉG

 • NÉPSZERŰ

 • ARCHÍVUM