Sajtóközlemények no image

Published on december 28th, 2015 | by Kelemen Lili

0

50 százalékkal drágábbak a szilveszteri szállásajánlatok: Budapest, Hajdúszoboszló, Eger a legnépszerűbb óévbúcsúztató helyek

2015. december 28. – 2015 utolsó napjaiban nagy rohamra készülhetnek a hazai szállásadók: az óévet valamilyen szálláshelyen búcsúztatók többsége már december 30-án útra kel, és a pihenést egészen az új év második napjáig ott tölti – derült ki a Szallas.hu friss foglalási adataiból. A házigazdák bőséges menüvel, sztárfellépővel és show-műsorral emelik az üdülés fényét, a legtöbb vendégre az átlagosan 50%-kal drágább szálláshelyeken sorrendben Budapest, Hajdúszoboszló és Eger számíthat.

Nem sokat pihennek karácsony után a szilvesztert nem otthon töltő magyarok: legtöbben már december 30-án útnak indulnak, és csak szombaton kezdenek csomagolni. „Idén különösen örülhetnek a szállásadók, hiszen általában a két éjszakás csomagajánlatok a legnépszerűbbek a téli hónapokban, az óévbúcsúztatás idejére viszont nagyrészt a 4 nap/3 éj konstrukciókat keresték a vendégek. Még úgy is, hogy átlagosan közel 50%-kal drágábban tudunk kikapcsolódni az év utolsó napjaiban” – mondta el Dorcsinecz József, a Szallas.hu alapítója.

 

Látványos show-műsor, sztárfellépő az ünnep éke

 

A szállodák által kínált szilveszteri csomagokban különleges helyet kap az alaposan megválogatott ételsor – úgy az éjféli, mint a másnapi menü tekintetében –, ezért sok helyen kerül malacsült és lencse az asztalokra, de a kísérőprogramokra is nagy gondot fordítanak a vendéglátók. „Ahhoz, hogy az este igazán különleges és emlékezetes maradjon, már nem elegendő tűzijátékkal, tombolával és pezsgővel készülni, ezért a nagyobb szállodákban show-műsor és sztárvendég várják az óévzáró vendégeket” – tette hozzá a Szallas.hu alapítója. Népszerű tematika a kaszinó jellegű vagy a retró hangulat, a bűvész-, humorista- és táncshow is, de kétségkívül az énekesek viszik a prímet ilyenkor: Caramellel, Vastag Csabával, Peter Srámekkel vagy akár a Balázs-Korda házaspárral is koccinthatunk az újév örömére.

 

1700 forinttól 1,7 millióig

 

Budapest és Siófok mellett idén is a fürdővárosok – Hajdúszoboszló, Eger, Gyula – a legnépszerűbb szilveszteri úti célok. „Habár egy tipikus, 2 fős, 2 éjszakás szilveszteri kaland 70 ezer forintba kerül, aki keres, találhat 1700 forintos szállást az év utolsó napjára, például az ilyenkor rendkívül népszerű faházakban. A legnagyobb értékű év végi foglalás számlája egyébként 1,7 millió forintról szólt decemberben” – mondta el Dorcsinecz József. A Szallas.hu adatai szerint a külföldön szilveszterező magyarok az idei évben a három közeli királyi fővárosba – Bécsbe, Prágába és Pozsonyba – látogatnak, de sokan érkeznek Zakopanéba és Kassára is.

 

 

A 10 legnépszerűbb belföldi utazási célpont szilveszterkor (2015)

 1. Budapest
 2. Hajdúszoboszló
 3. Eger
 4. Siófok
 5. Gyula
 6. Pécs
 7. Miskolctapolca
 8. Szeged
 9. Debrecen
 10. Sárvár

 

A 10 legnépszerűbb külföldi utazási célpont szilveszterkor (2015)

 1. Prága
 2. Bécs
 3. Zakopane
 4. Kassa
 5. Szováta
 6. Pozsony
 7. Parajd
 8. Kolozsvár
 9. Krakkó
 10. Nyitra

 

A 10 legnépszerűbb belföldi utazási célpont az utolsó hónapban (2015. december)

(Zárójelben a tavalyi hasonló időszak helyezései)

 

 1. Budapest (1.)
 2. Eger (2.)
 3. Hajdúszoboszló (4.)
 4. Győr (5.)
 5. Szeged (-)
 6. Sopron (3.)
 7. Debrecen (8.)
 8. Hévíz (-)
 9. Pécs (6.)
 10. Miskolctapolca (7.)

 

 

Dorcsinecz Józsefről készült fotók:

https://pr.szallas.hu/wp-content/uploads/2012/03/Sz%C2%A0ll%C2%A0s.hu-30.jpg

https://pr.szallas.hu/wp-content/uploads/2012/03/Sz%C2%A0ll%C2%A0s.hu-32.jpg

 

Szallas.hu logók: https://pr.szallas.hu/?page_id=15

Tags: ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

  Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 9:00-18:00 között:

  Tel.: +36 20 890 3150
  E-mail: szallas@szallas.hu
 • SAJTÓKAPCSOLAT

  Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

  Kelemen Lili, PR munkatárs és sajtóreferens
  +36 30 417 8783
  lili.kelemen@szallas.hu
 • KÖZÖSSÉG

 • NÉPSZERŰ

 • ARCHÍVUM