Sajtóközlemények no image

Published on december 16th, 2014 | by Kelemen Lili

0

35 százalékkal drágábban is jól fogynak a szilveszteri szálláshelyek – Celebbel és wellnesszel lehet jól eladni a szabad szobákat

Budapest, 2014. december 16. – Szép számban akadnak olyan szálláshelyek Magyarországon, amelyek már most telt házzal várják a szilvesztert. Leginkább az extra programokat és esetleg ismert embereket is felvonultató csomagajánlatok népszerűek a magyarok körében a Szallas.hu friss adatai szerint. Az ünnepek idején is gyakran választjuk a fürdővárosokat kikapcsolódás céljából, a szilveszteri szállásra pedig átlagosan 15 ezer forintot költünk fejenként.

Gyorsan fogynak szilveszterre a szabad szálláshelyek, leginkább a különleges programokat, illetve wellness-szolgáltatást nyújtó szállodák kapósak az óévet nem otthon búcsúztató magyarok körében. „Míg a karácsony előtti időszakban árkedvezményekkel sem könnyű a vendégeket belföldi pihenésre csábítani, addig szilveszter idején még az átlagosan 35 százalékkal többért kínált szobák is rendkívül jól fogynak – sok szálloda telt házzal köszöntheti majd az újévet. Évről évre bővül azok száma, akik karácsonyra meglepetésként valamilyen belföldi kikapcsolódásra lehetőséget biztosító ajándékutalvánnyal lepik meg szeretteiket. Ez jellemzően egy wellness-szolgáltatásokat nyújtó szálláshelyen váltható be, melyre átlagosan 50 ezer forintot szánnak” – osztotta meg tapasztalatait Varga Zoltán, a Szallas.hu ügyvezetője.

 

Győr, Pécs és Debrecen az év végi hajrá nyertesei

 

A szállodák által kínált szilveszteri programok gyakran felbukkanó elemei a különleges showműsorok és menüsorok, a gyermekek szórakozását biztosító lehetőségek, valamint a tűzijáték és a tombola. Ezek mellett nem ritka, hogy olyan ismert emberek bukkannak fel az óévet exkluzív környezetben búcsúztató csomagok kínálatában, mint például Szinetár Dóra, Vastag Csaba, Caramel vagy Muri Enikő. A szilveszterre időzített belföldi foglalások egyébként jellemzően 2-3 főre szólnak, a szállásra – a program nélkül – átlagosan 15 ezer forintot költenek a magyarok fejenként. „Persze akadnak extrém adatok is: a legkisebb értékű, szilveszterre vonatkozó szállásajánlat például 2000 forintos áron kelt el, de van egy több mint 1,2 millió forintos foglalás is, igaz, itt egy nagyobb társaságról van szó” – ismertette az év végi legeket Varga Zoltán. A szakember hozzátette, a SZÉP-kártyával történő átlagos foglalás értéke decemberben 39 446 forint, ami 3 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest.

 

Az elmúlt években az ünnepek idején a legnépszerűbb utazási célpontok többségét fürdővárosok adták, tavaly például a top10-es listán 9 volt ilyen. Idén ugyanakkor némi átrendeződés figyelhető meg: az élen most decemberben is Budapest végzett, a toplistán ugyanakkor már csak 6 fürdőváros szerepel, új belépőként pedig Győr, Pécs és Debrecen küzdötte be magát a tízes élbolyba. A Szallas.hu adatai szerint azok, akik külföldön töltik az ünnepeket, általában 3-4 csillagos szállodát választanak, a kedvelt úti célok pedig Bécs, Prága, Donovaly és Zakopane.

 

Ezek lesznek a legforgalmasabb napok az utakon

 

Belföldön a legtöbb előfoglalás egyébként december 27-ére, illetve december 31-ére szól, így ezeken a napokon lehet számítani a legnagyobb forgalomra a magyar utakon. A Szallas.hu adatai szerint a szilvesztert valamilyen szálláshelyen töltők több mint fele még az új év második napjára is marad, s csak ezt követően indul majd haza.

 

A 10 legnépszerűbb belföldi utazási célpont az ünnepek idején (2014. december)

(Zárójelben a tavalyi hasonló időszak helyezései)

 

1. Budapest (1.)

2. Eger (3.)

3. Sopron (4.)

4. Hajdúszoboszló (2.)

5. Győr (-)

6. Pécs (-)

7. Miskolctapolca (9.)

8. Debrecen (-)

9. Gyula (5.)

10. Zalakaros (6.)

 

 

Varga Zoltánról készült fotók:

https://pr.szallas.hu/wp-content/uploads/2012/03/Sz%C2%A0ll%C2%A0s.hu-16.jpg
https://pr.szallas.hu/wp-content/uploads/2012/03/Sz%C2%A0ll%C2%A0s.hu-20.jpg

 

Szallas.hu logók: https://pr.szallas.hu/?page_id=15

 

Kapcsolódó webcímek:

http://www.szallas.hu

http://www.youtube.hu/szallasguru/

 

További információ:

Kolma Kornél

ügyvezető

SAKKOM Interaktív

online marketing + pr ügynökség

Telefon: (+36) 1 237-0212

Fax: (+36) 1 237-0213

Mobil: (+36) 20-3333-220

E-mail: kkolma@sakkom.hu

Cím: 1068 Budapest, Benczúr u. 47. V. em.

Webcím: www.sakkom.hu

Facebook: www.facebook.com/sakkom.interaktiv

Tags: ,


About the Author



Comments are closed.

Back to Top ↑
  • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

    Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 9:00-18:00 között:

    Tel.: +36 20 890 3150
    E-mail: szallas@szallas.hu
  • SAJTÓKAPCSOLAT

    Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

    Kelemen Lili, PR munkatárs és sajtóreferens
    +36 30 417 8783
    lili.kelemen@szallas.hu
  • KÖZÖSSÉG

  • NÉPSZERŰ

  • ARCHÍVUM