Partnerhírek

Published on december 18th, 2018 | by Vereckei András

0

A forint bankjegyek megújítása a lezárásához közeledik

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2014-ben kezdte meg a forint bankjegyek cseréjét. Ennek lassan vége. A bankjegycsere következő lépéseként a jövő év elején, 2019. február 1-től kerülnek forgalomba az új 500 forintos bankjegyek, amelyek régi változataival 2019. október 31-ig fizethetünk majd – hívta fel a figyelmet honlapján az MNB.

A régi 10 000 forintos bankjegyek bevonásáról még nem hozott döntést az MNB, ezért e címletnek mind a régi, mind az új változata továbbra is korlátozások nélkül használható a készpénzforgalomban. Régi tízezresekkel bármikor találkozhatunk készpénzfelvétel során, vásárláskor fizethetünk velük, és a kereskedők sem utasíthatják vissza elfogadásukat. A címlet bevonásáról a jegybank a későbbiekben rendelkezik majd – derül ki a jegybank tájékoztatásából.

Hozzáteszik, hogy a forgalomból korábban már bevont bankjegyek nem veszítik el értéküket, mivel a bevonási határnapot követően még három évig minden bank- és postafiókban, húsz évig pedig az MNB lakossági pénztárában díjmentesen beválthatók – azonos címletű ­– új fizetőeszközre.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

  Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 8:30-19:30 között:

  Tel.: +36 30 344 2000
  E-mail: szallas@szallas.hu
 • SAJTÓKAPCSOLAT

  Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

  Kelemen Lili, PR manager és sajtóreferens
  +36 30 417 8783
  lili.kelemen@szallas.hu

 • NÉPSZERŰ

 • ARCHÍVUM