Sajtóközlemények

Published on december 16th, 2021 | by Kelemen Lili

0

Az Év Szállása 2021 fődíjat mátrafüredi hotel nyerte

Az Avar Hotel Mátrafüred****+superior nyerte az idén kilencedik alkalommal megrendezett Év Szállása verseny rangos fődíját. Semsei Rudolfot és Flesch Tamást tüntették ki a Turizmus Szakma Példaképe címmel. Gyula, Balatonfüred és Hévíz érdemelték ki az Év Turisztikai Települése 1-3. díjait.

 

Tavalyhoz hasonlóan idén is online közvetítés során díjazták a hazai turizmus remekeit az Év Szállása versenyen. A fődíjat, az Év Szállása 2021 kitüntetést, az Avar Hotel Mátrafüred****+superior vitte haza. „A Mátra legújabb gyöngyszemét, alig egy évvel a nyitása után 141 értékelése, 9,71-es átlaga és foglalóink szöveges értékelése juttatta a dobogó élére” – mondta Kiss Bernadett, a Szallas.hu tartalom- és eseménymarketing menedzsere.

A legjobb szállások mellett a turizmus szakma kiválóságait is kitüntették. Idén a zsűri 2 olyan turisztikai szakembert is ki tudott emelni, akik az iparág különböző szegmenseiben példát mutattak, hogy egy a válságtól legerősebben sújtott területen hogyan lehet fennmaradni és kiemelkedőt alkotni. Ebben az évben a gasztronómia területről Semsei Rudolf és a szállodaiparból Flesch Tamás kapták a Turizmus Szakma Példaképe díjat. „Semsei Rudolf a Bonus Party Service alapítója és ügyvezetője, a Budapest Party Service tulajdonosa és vezetője, és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének alelnöke – mutatta be a díjazottat Kiss Bernadett. – A szakma egyik kiemelkedő alakja, aki a válságban sem felejtett el embernek maradni, előtte, alatta és utána is mindig maradt ideje a karitatív tevékenységekre.” Flesch Tamás többek között a Continental Travel ügyvezetője, a Hotel Parlament résztulajdonos-ügyvezetője, a Hotel Palazzo Zichy résztulajdonos-ügyvezetője, valamint a MABEUSZ alapító tagja, 2017-től az MSZESZ elnöke volt. „Flesch Tamás saját erejéből épített fel és vezet egy cégcsoportot, emellett az egész szakmának példát mutatott munkából, alázatból és kiállásból a válság alatt” – tette hozzá Kiss Bernadett.

A már említetteken túl az Év Turisztikai Települése díjak is gazdára találtak. Az első helyezett Gyula, a város, ahol közös nevezőre jut a wellness, a történelem és a kultúra. Szinte határtalanok a kikapcsolódási lehetőségek: fejest ugorhatunk a helyi gasztronómiába vagy gyertyafényes sétát tehetünk a gyulai várban, de felejthetetlen élményt kínál az Almássy-kastély, a Százéves Cukrászda és a Várfürdő is. A dobogó második fokán Balatonfüred tündököl, amiről az Anna-bál, a strandolás, a Tagore sétány és a balatoni borok utánozhatatlan zamatára asszociálunk egyből. Az év bármely szakában, a mediterrán hangulatú város minden korosztályt izgalmas programokkal és látnivalókkal vár. A harmadik pedig Hévíz lett. Tőzegfenekű gyógytava világviszonylatban is egyedülálló természeti kincs, ahol tavirózsákkal pettyezett, csodatévő gyógyvízben pihenhetjük ki a testi-lelki fáradalmakat. Ideális színteret nyújt az aktív kikapcsolódáshoz, pincészetei és éttermei pedig előkelő helyet foglalnak el a magyar gasztrotérképen.

A pandémia miatt idén sem hirdették meg a népszerűségi kategóriát, amely a verseny ideje alatt leadható vendégszavazatok alapján állna össze. A szakmai díjakat a zsűri ítélte oda legjobbaknak. A Szallas.hu színeiben Szigetvári József, vezérigazgató, és Papp István, a Szallas.hu Zrt. OTA portfólió igazgatója értékeltek. Visszatért a „zsűri székbe” Hegedűs Attila, a BDOnline ügyvezetője, Vágó Ágnes, a Pont Itt magazin főszerkesztője és Pataki Zita, televíziós, rádiós műsorvezető is. Az idei vendég zsűritag az Év Szállása 2020 címet viselő Hotel Európa fit****superior képviselője, Molnár Ágnes, Deputy General Director volt. De a zsűri véleménye mellett a Szallas.hu rendszerében elérhető szállásadatlapokon lévő több mint másfél millió vendégértékelés mennyisége és pontszáma is befolyásolta a díjak odaítélését. Az eredményhirdetésre online közvetítés formájában kerítettek sort 2021. december 16-án, csütörtökön, 18.00 órától. A verseny kiemelt partnerei az OTP SZÉP kártya és a Google.

 

KERETES

A verseny díjazottjainak teljes listája

 

Az Év Szállása 2021: Avar Hotel Mátrafüred **** +superior

 

Turizmus Szakma Példaképe:

 • Semsei Rudolf
 • Flesch Tamás

 

Év Turisztikai Települése:  

 1. Gyula
 2. Balatonfüred
 3. Hévíz

 

Minőségi díjak

4-5 csillagos hotel 70 szoba felett     

 1. Avar Hotel Mátrafüred **** +superior
 2. Hotel Kapitány Wellness Sümeg **** +superior
 3. Colosseum Hotel Mórahalom **** +superior

 

4-5 csillagos hotel 70 szoba alatt       

 1. Kastélyhotel Sasvár Resort Parádsasvár
 2. Ambra Hotel Budapest ****
 3. Hotel Bonvino Badacsony Badacsonytomaj ****

 

1-3 csillagos hotel

 1. Hotel Harka Harkány **
 2. Hotel Adalbert Szent György Ház Esztergom ***
 3. Szinbád Hotel Pécs ***

 

Non Hotel

 1. Trika Apartman Sárvár
 2. Mecset Apartman Eger
 3. Szitakötő Panzió Fertőrákos

 

 

Szakmai

4-5 csillagos hotel 70 szoba felett

 1. Avar Hotel Mátrafüred **** +superior
 2. Hotel Európa Fit Hévíz ****
 3. Colosseum Hotel Mórahalom **** +superior

 

4-5 csillagos hotel 70 szoba alatt

 1. Pangea Hotel Nyíregyháza
 2. SunGarden Wellness & Conference Hotel Siófok ****
 3. Sziget Hotel Nyíregyháza ****

 

1-3 csillagos hotel

 1. Szinbád Hotel Pécs ***
 2. Hotel Gabriella Tapolca ***
 3. Hotel Harka Harkány **

 

Non Hotel

 1. Szitakötő Panzió Fertőrákos
 2. Villa Kála Vendégház Szentbékkálla
 3. Castellum Apartmanház Gyula

 

 

Év Turisztikai Attrakciója

Minőségi díjak

 1. Nyíregyházi Állatkert
 2. Sárvári Gyógyfürdő
 3. Szigligeti Vár

 

Szakmai díjak

 1. A Magyar nyelv Múzeuma
 2. Várkert Bazár
 3. Nádasdy-kastély

 

KERETES VÉGE

 

Kapcsolódó képek:

https://pr.szallas.hu/?page_id=6392

 

Kapcsolódó webcímek:

 1. 12. 18., 20.00 órától: https://szallas.hu/evszallasa

www.szallas.hu

pr.szallas.hu

Tags:


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

  Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 9:00-18:00 között:

  Tel.: +36 20 890 3150
  E-mail: szallas@szallas.hu
 • SAJTÓKAPCSOLAT

  Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

  Kelemen Lili, PR munkatárs és sajtóreferens
  +36 30 417 8783
  lili.kelemen@szallas.hu
 • KÖZÖSSÉG

 • NÉPSZERŰ

 • ARCHÍVUM