Sajtóközlemények no image

Published on december 11th, 2013 | by Kelemen Lili

0

Hosszasan élvezkedünk idén szilveszterkor

Budapest, 2013. december 11. – Fogyóban vannak a szilveszteri programokkal készülő szálláshelyek a Szallas.hu statisztikái szerint. Az ünnepek idején a belföldi utazók valamilyen fürdővárost, míg a külföldiek Budapestet látogatják meg, az átlagos napi költés 5-27 ezer forint között mozog. A legnépszerűbb extra a szilveszteri vacsora, és minden harmadik vendég csak január hatodikával áll munkába.

Sietniük kell mindazoknak, akik az ünnepeket egy kellemes kikapcsolódást biztosító szálláshelyen kívánják eltölteni. A Szallas.hu friss adatai szerint ugyanis a karácsonyi és szilveszteri időszakra már október elején megindult a foglalás, a két ünnep között pedig már szinte lehetetlen lesz programokat is kínáló szálláshelyet találni szilveszterre. A külföldiek körében egyébként egyértelműen a bulikkal telített Budapest a legnépszerűbb, ők a fővárosban jellemzően 4-5 napot töltenek el szilveszterkor. „A belföldi utazók – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén is a fürdővárosokat keresik fel, a tíz leggyakrabban választott utazási célpont közül 7 tartozik ebbe a kategóriába” – mondta Varga Zoltán, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója.

Ide utazunk szilveszterkor

A toplistát Budapest nyitja, majd az Év Turisztikai Településének választott Hajdúszoboszló, Eger, Sopron és Gyula követi. Zalakaros, Sárvár, Hévíz és Miskolctapolca évek óta szintén ott van a top tízben, míg új belépőként Egerszalók szerepel a 10. helyen. A szállásfoglalók körében szilveszterkor a legkedveltebb szolgáltatás az ünnepi vacsora, ugyanakkor a szálláshelyek többsége extra csomagajánlattal is készül, ezek kategória függvényében nagy szórást mutatnak. „A baráti társaságoknál nagyon népszerű vendégházak, apartmanok esetében ez jellemzően valamilyen kisebb ajándékot, például welcome drinket jelent. A szállodáknál a szilveszteri éjszakához már komoly, akár sztárfellépőt is felvonultató program dukál, de olyan hotel is akad, mely ezen felül még gyógynövényes párnával is kedveskedik az év utolsó napját náluk töltő vendégnek” – mondta Varga Zoltán. A szakember hozzátette, idén megduplázódott a karácsonyi ajándékként vásárolható csomagajánlatok eladása is, jellemzően 45 ezer forint értékű meglepetésüdülés kerül majd a fa alá.

Ezek lesznek a legforgalmasabb napok

Az óévet legolcsóbban motelben lehet búcsúztatni, ahol az 1 napra jutó átlagos foglalási érték 5000 forint, míg a már említett extra programokkal készülő szállodáknál 27 ezerhez közelít. Tavalyhoz képest egyébként mintegy 10 százalékkal, 21 300 forintra nőtt a SZÉP-kártyával fizetett szállásfoglalások átlagértéke, s úgy tűnik, hogy idén sokan meg is hosszabbítják a szilveszter utáni pihenést. „2014-ben az újév napja a munkahét közepére, szerdára esik. Az eddigi adatok alapján viszonylag sokan döntöttek úgy, hogy elnyújtják a pihenőt, a szilveszteri foglalások közel harmada ugyanis a január 2-ai és 3-ai időpontot is magába foglalja” – mondta Varga Zoltán.

A Szallas.hu képviselője hozzátette, hogy a pihenni utazók miatt jelenleg december 26-a és a december 31-e látszik nagyon forgalmas napnak a közlekedésben, míg visszafelé január 1-jén és 2-án számíthatunk több autósra. 2014-ben egyébként 5 hosszú hétvége lesz, ami a Szallas.hu tapasztalatai alapján nagyon kedvezően hat a belföldi turisztikai piacra, mely a becslések szerint idén mintegy 6 százalékkal bővült.

Top 10 belföldi utazási célpont az ünnepek idején
(Zárójelben a 2012-es helyezések)
1. Budapest (3.)
2. Hajdúszoboszló (1.)
3. Eger (2.)
4. Sopron (7.)
5. Gyula (4.)
6. Zalakaros (6.)
7. Sárvár (8.)
8. Hévíz (5.)
9. Miskolctapolca (9.)
10. Egerszalók (-)

A Szallas.hu statisztikájának háttere:
A Szallas.hu Magyarország piacvezető szálláskereső oldalaként havonta mintegy 1,5 millió látogatóval rendelkezik. A hírben szereplő adatok a 2012 és 2013 decemberére vonatkozó foglalási adatokon alapulnak. Bár a minta nem reprezentatív, jól tükrözi a belföldi szállásokra vonatkozó online foglalási tendenciákat.

Kapcsolódó képanyag:
Varga Zoltánról készült fotók: https://pr.szallas.hu/?page_id=20
Szallas.hu logók: https://pr.szallas.hu/?page_id=15

Kapcsolódó webcímek:
http://www.szallas.hu
http://www.youtube.hu/szallasguru/

További információ:

Kolma Kornél
ügyvezető
SAKKOM Interaktív
online marketing + pr ügynökség
Telefon: (+36) 1 237-0212
Fax: (+36) 1 237-0213
Mobil: (+36) 20-3333-220
E-mail: kkolma@sakkom.hu
Cím: 1139 Budapest, Petneházy u. 52.
Webcím: www.sakkom.hu
Facebook: www.facebook.com/sakkom.interaktiv

A Szallas.hu-ról:

A 2008-ban indult portál az eNET és a Magyar Hotel Monitor felmérése szerint jelenleg Magyarország legnagyobb szállásfoglaló oldala. Ma már 8 országban több mint 11 000 hotel, panzió, apartman és vendégház kínálatát közvetíti az utazni vágyóknak, akik számos szűrési lehetőség (szállás típusa, wellness szolgáltatások, fizetőeszközök) segítségével találhatják meg a számukra megfelelő ajánlatot. A honlapnak több mint 700 000 regisztrált felhasználója van, és havonta mintegy 1 500 000 látogató keresi fel. A szálláshelyek kiválasztását több mint 150 000 független vendég értékelése könnyíti meg.

Tags: , ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

  Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 9:00-18:00 között:

  Tel.: +36 20 890 3150
  E-mail: szallas@szallas.hu
 • SAJTÓKAPCSOLAT

  Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

  Kelemen Lili, PR munkatárs és sajtóreferens
  +36 30 417 8783
  lili.kelemen@szallas.hu
 • KÖZÖSSÉG

 • NÉPSZERŰ

 • ARCHÍVUM