Partnerhírek

Published on december 13th, 2017 | by Vereckei András

0

Hungarikum lett a gulyás

És még a pálos rend, valamint a hollóházi porcelán a Hungarikum Bizottság friss döntése alapján.

A miértekre a válasz, hogy a gulyásleves világszerte ismert magyar ételként jelentős hatással bír a vendéglátásra és a turizmusra. A pedig pálos rend csaknem nyolc évszázada meghatározó szerepet tölt be a magyar történelemben. A hollóházi porcelán 240 éve sokszínű, és bír egyedi forma- és dekorvilággal.

Mindeközben a Magyar Értéktár a csíksomlyói pünkösdi búcsúval, a magyar népmesék rajzfilmsorozattal, a vert csipkével és a gemenci gímszarvassal bővült. „A keresztény vallásokon átívelő csíksomlyói búcsú a magyarság kiemelkedő közösségi eseményeként a nemzet összetartozását fejezi ki, a magyar népmesék sorozat népi kulturális hagyományokat közvetít, a csipkeverés generációk munkájának köszönhetően máig meghatározó jelentőségű érték, míg a gemenci gímszarvas mint a vadászati turizmushoz kapcsolódó idegenforgalmi látványosság került be a Magyar Értéktárba” – mondta minderről Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

A keddi bővítéssel 70-re nőtt a hungarikumok és 161-re a Magyar Értéktárban szereplő értékek száma.


About the Author



Comments are closed.

Back to Top ↑
  • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

    Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 9:00-17:00 között:

    Tel.: +36 20 890 3150
    E-mail: szallas@szallas.hu
  • SAJTÓKAPCSOLAT

    Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

    Kelemen Lili, PR munkatárs és sajtóreferens
    +36 30 417 8783
    lili.kelemen@szallas.hu
  • KÖZÖSSÉG

  • NÉPSZERŰ

  • ARCHÍVUM