Sajtóközlemények

Published on május 3rd, 2017 | by Kelemen Lili

0

Meztelen reggeli torna, vaddisznó zsigerelés, páncélozott harckocsi: Itt vannak az elmúlt év legkülönlegesebb vendégigényei

Budapest, 2017. május 3. – Az elmúlt évben sem unatkoztak a szállásadók, hiszen ha különleges kérésről volt szó, a vendégeknek gyakran szabadult el a fantáziája a Szallas.hu friss felmérése szerint. A rendelt szolgáltatáscsomagon felüli extrák sorában a romantikus bekészítések a legtipikusabbak, de szép számban akadtak ennél is szokatlanabb vendégigények: volt olyan szállásadó, akit frissen elejtett vaddisznó zsigerelésére kértek fel, egy hotelben pedig októberben kellett karácsonyi hangulatot teremteni.

A vendég számára mindig az a legfontosabb, hogy a szálláshelyen ne érje csalódás, vagyis a nyaraló akkor elégedett, ha az, ami foglaláskor a képeken, leírásban szerepelt, végül úgy is lett. Persze olykor előfordulnak extra, sőt néha egészen extrémbe hajló kérések is. „A rendelt szolgáltatáscsomagon túl leggyakrabban születésnapi vagy romantikus lánykérés kapcsán kérik a szállásadó segítségét. Előbbinél tortát, pezsgőt hozatnak, olykor tűzijátékot rendelnek, míg lánykérés esetén a szoba virágszirmokkal történő teleszórását kérik a vendégek” – mondta Mészáros Judit, a Szallas.hu marketing menedzsere.

Ugyancsak tipikusnak mondható az ingyenfuvar a pályaudvarról a szálláshelyre, de apartmanok esetében még a bevásárlásban való segítségkérés sem ritka. A kisgyerekes családoknál bevett szokás a pár órás gyermekfelügyelet, mint ahogy az ebbel érkezők esetében is elő-előfordul, hogy a házi kedvenc felvigyázásra kérik meg a vendéglátót.

Karácsonyi hangulat októberben

A szállásadók többsége szerint minden évben akad legalább 1-2 igazán meglepő és emlékezetes vendégigény. Ilyen volt például azé a fiatalemberé, aki a naturalizmus jegyében szeretett volna reggel meztelenül meditálni a hotel teraszán. Egy nagyobb rokonság karácsonyfát és ehhez társuló hangulatot „rendelt” októberben, vélhetően azért, mert ekkor tudták csak egy légtérbe terelni a rokonokat, míg egy céges kivonulás alkalmával a termékbemutatóhoz páncélautót kellett beszereznie a recepciósnak. „A vendégek többsége természetesnek veszi, hogy extrém kérésekkel fordulhat a szállásadók elé, így tett az a vadász is, aki az apartman tulajdonosát kérte meg arra, hogy a frissen elejtett vaddisznót kizsigerelje. A magányosan érkező férfiak sem nagyon lacafacáznak, ha este hölgytársaságra vágynak, a helyzet mielőbbi orvoslására a recepcióstól kérnek pironkodás nélkül segítséget” – mesélte Mészáros Judit.

Az emlékezetes esetek sorában persze akadnak igazán meghatóak is. Egy vendéglátó például mindent előre leszervezett annak a német családnak, akik vadlovakat látni akaró nagybeteg kisfiúk álmát szerették volna valóra váltani. Ahogy a tulajdonos fogalmazott, a történések bearanyozták a napját, leírhatatlan érzés volt látni a gyermek örömét.

A celebek ritkábban, a gazdagabb „civil” hölgyek annál gyakrabban kérnek extrát

Minden 20. szállásadónak volt már dolga ismert emberrel, ám a beszámolók elsöprő többsége szerint velük mindig jól ki lehet jönni, sőt igényeik az „átlagvendéghez” képest egyáltalán nem kirívóak. „Nagy ritkán azért itt is akadnak különleges helyzetek, egy közismert férfi például nem volt hajlandó kitölteni a bejelentkező lapot, mondván, róla mindenki tudja, hogy kicsoda. Egy hölgyceleb pedig saját ágyneművel érkezett, s határozottan arra utasította a személyzetet, azonnal húzzák át arra a szobájában lévő textíliákat” – tette hozzá Mészáros Judit.

Ha az extrém kérések jellemző forrásait keressük, akkor kor és családi állapot alapján nincs markáns különbség, nemek, illetve az anyagi helyzet alapján már annál inkább. A Szallas.hu-nak nyilatkozó vendéglátók tapasztalatai alapján a gazdagabbak, illetve a hölgyek azok, akik az átlagnál jóval gyakrabban állnak elő különleges kéréssel. Akadt olyan jól szituált nő, aki a szálloda konyhájára ment ellenőrizni azt, hogy miből készül majd a napi betevő, egy másikat pedig a szomszédban lévő kakas kukorékolása zavart reggelente, a vendéglátó mindkét helyzetet megoldotta. „A szállásadók 99 százalékának még az ilyen és ehhez hasonló kérésekkel sincs gondja, szívesen segítenek, hogy a vendég jobban érezze magát, az extrákért nem kérnek pénzt, maximum annyit, amennyibe nekik került a vendég kívánságának teljesítése” – tette hozzá Mészáros Judit.

A sajtóanyagban szereplő információk háttere:

A Szallas.hu online kutatás keretében vizsgálta az általános és különleges vendégigényeket. A felmérésben 321 szállásadó osztotta meg az elmúlt 1 év kapcsán szerzett tapasztalatait.

 

Mészáros Judit fotója:

https://pr.szallas.hu/wp-content/uploads/2013/06/Meszaros_Judit_2_szallas_hu.jpg

Kapcsolódó webcím:

www.szallas.hu

 

További információ:

Kolma Kornél

ügyvezető

SAKKOM Interaktív

online marketing + pr ügynökség

Telefon: (+36) 1 237-0212

Fax: (+36) 1 237-0213

Mobil: (+36) 20-3333-220

E-mail: kkolma@sakkom.hu

Cím: 1068 Budapest, Benczúr utca 47. V. em.

Webcím: www.sakkom.hu

Facebook: facebook.com/sakkom.interaktiv

Tags: ,


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

  Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 8:00-20:00 között:

  Tel.: +36 30 344 2000
  E-mail: szallas@szallas.hu
 • SAJTÓKAPCSOLAT

  Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

  Kelemen Lili, PR manager és sajtóreferens
  +36 30 417 8783
  lili.kelemen@szallas.hu

 • NÉPSZERŰ

 • ARCHÍVUM