Partnerhírek

Published on február 5th, 2019 | by Vereckei András

0

Sportfővárosnak sportoló turisztikai nagykövetet!

Így is lett! Kovács Ágnes, olimpikon úszót választotta a Budapest Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) 2019-ben Budapest kulturális és turisztikai nagykövetévé. Ugyanebben az évben Budapest Európa Sportfővárosa is.

2017-ben egy hiánypótló díjat alapított. Kovács Ágnes „egy kiváló sportoló: olimpiai bajnok, kétszeres világ- és hétszeres Európa-bajnok, világkupa győztes, örökös magyar bajnok úszó. Többször megválasztották Európa legjobb úszójának, a világ legjobb sportolói között tartják számon mind a mai napig” – idézi az idei turisztikai nagykövet érdemeit a BFTK. Személyében a BFTK olyan embert díjazott a fenti címmel, „akinek nemzetközi téren is kimagasló teljesítménye és elismertsége által méltó módon képviseli a fővárost és személyével hozzájárul Budapest imázsának építéséhez.”

A nagyköveti címet a Turizmus Kft. által szervezett Turisztikai Évadnyitó Gálán, február 1-én adták át. Az eseményen Dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes Budapest Európa Sportfőváros évad apropóján kiemelte, „hogy az egész évnek lesz egy markáns sporttematikája, az eddigi eredmények, fejlesztések hangsúlyozásával, és a nagy népszerűségnek örvendő már meglévő sportprogramok mellé speciálisan az évadhoz kapcsolódó új, ingyenes események várnak mindenkit. Hozzátette, hogy a sportfőváros tematikával az Utazás Kiállításon is találkozhatnak az érdeklődők, ahol – a BFTK közreműködésével – teljesen egyedülálló módon fog Budapest a sporton keresztül megjelenni.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

  Amennyiben a Szallas.hu-nál foglalt és kérdése merült fel, keressen minket az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeken 8:00-20:00 között:

  Tel.: +36 30 344 2000
  E-mail: szallas@szallas.hu
 • SAJTÓKAPCSOLAT

  Ha újságíróként szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, keressen minket az alábbi elérhetőségeken.

  Kelemen Lili, PR manager és sajtóreferens
  +36 30 417 8783
  lili.kelemen@szallas.hu

 • NÉPSZERŰ

 • ARCHÍVUM